Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Po antibiotiotické terapii možnost dušnosti, říkání,průjmu bolesti břicha

Chirurgie Jiŕí 12.7.2020

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ...
Dobrý den byl jsem na operaci píštěle dobral jsem antibiotika a teď pocituji dušnost ,bolest žaludku ,rihání a průjem můžete mi prosím poradit? Na vyšetření Jsem byl a nic nenašli děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Jiří. Velmi Vám děkuji za Váš dotaz. Nepíšete bohužel konkrétně na jaké operaci píštěle jste byl a na jakých vyšetřeních jste byl či jaké antibiotika jste užíval a jak dlouho dané problémy trvají. Tyto informace by bylo dobré doplnit. Možností je tedy více. Bolest žaludku, říhání a průjem by mohlo souviset s negativními účinky antibiotik na gastrointestinální trakt. Vhodné je u antibiotik brát i probiotika, nevím, zda jste bral. Většinou tyto potíže za týdne po dobrání antibiotik vymizí. Co se týče s dušností, tak příčin by opravu mohlo být více. Nepíšete, jestli vzniká náhle či se váže na polohu těla nebo při pohybu, jestli Vás bolí na hrudi. Také nepíšete, jestli se s něčím neléčíte. Takže by se mohlo jednat od příčin plicních např. CHOPN, astma, plicní hypertenze, či od srdíčka, přes neuromuskulární příčinu, onemocnění krve až po psychogenní příčinu. Mohlo by to mít i souvislost s onemocněním gastroezofagealní reflux, kdy dochází ke zpětnému toku žaludečního obsahu do jícnu s tím by mohlo souviset i to říhání, to mohly způsobit přechodně i antibiotika, ale zase příčin by mohlo být mnohem více. Každopádně by dané problémy chtělo došetřit, a to cestou přes praktického lékaře. Nevím, jaké byly tedy provedeny vyšetření, ale mělo by se doplnit k došetření dušnosti EKG srdíčka, eventuálně ECHO srdíčka což je ultrazvukové vyšetření srdíčka a plicní vyšetření v případě negativních výsledku z předchozích vyšetření, dále stran bolesti břicha,průjmu a říhání je potřeba palpační vyšetření břicha, eventuálně ultrazvukové vyšetření břicha, eventuálně výtěr stolice pro diskomfort stran zažívacího traktu a posléze eventuálně gastroskopické vyšetření. To vše, ale záleží na zvážení praktického lékaře.

Související dotazy

Krev ve stolici při infekčním průjmu
Dobrý den, v pondělí jsem se hodně prejedl a dostal...
Bolest břicha
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co to může být,...
Bolest břicha
Dobrý den,mám již cca rok přerušovaně problémy s bolesti...
Bolest břicha
Dobrý den, včera hned po probuzení mě přepadla nevolnost,...
Bolesti břicha
Dobrý den, od ledna t.r. mám bolesti břicha - na pravé...
Bolest břicha
Dobrý den, už déle než půl roku mě trápí silné bolesti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po dobrání antikoncepce se nedostavila menstruace

Dobrý den chtěla bych se zeptat před 4 dněma sem ji vysadila a ještě...

Po 14 dnech od dobrání antibiotik oko slzí a víčko horní i spodní je napuchlé a zčervenalé

Dobrý den. od 4.1.17 jsem se léčila na zánět pravého oka různými kapkami...

Po 3 dnech užívání druhého platíčka jsem začala krvácet

Už rok beru HA Clormetin, kvůli dovolené jsem potřebovala oddálit menstruaci,...

Po 5 měsících 18 rehabilitacích je noha i ruka oteklá

Dobrý den.29.8.2016 jsem byla na operaci haluxu,rovnali i palec,takze to zlomili.Dva...

Po 6 cyklech chemoterapie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Tatínek věk 67 má rakovinu plic, měl 6 cyklů...

Po 6 cyklech chemoterapie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat tatínek věk 67 má nádor na plicích a prodělal...

Po abscesu nadvarlete

Zdravím vás, paní doktorko. Tak jsem teď hovořil se 3 lékaři urologie, je překvapivé,...

Po abscesu nadvarlete

Ještě paní doktorko tet jsem si to našel jmenuje se to spermatokéla prosím vás...

Po abscesu nadvarlete

Vážená paní lékařko zůstal mi v abscesu v nadvarleti 8 mm tuhý - ale velmi bolestivý...

Po alkoholu i po malém množství mě brní převážně nohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. je mi 18 a skoro vždy po alkoholu i po malém...

Po antikoncepci nechuť na sex

Dobrý den, změnila jsem práškovou antikoncepci, která mi vyhovovala (žádné vedlejší...

Po aplikaci drog se mi v místě vpichu udělala černá boulička

Dobrý den, omlouvám se, že obtěžuji s takovým dotazem. Přesto Vás chci poprosit...

Po artroskopie kolena

dobrý den, v úterý jsem podstoupila artroskopii kolene vazy, meniskus, chrupavka...

Po artroskopii

Dobrý den,chtěl bych se vás zeptat,v srpnu mi vyndavali plicu z levého kolena,když...

Po artroskopii

Dobrý den, přeložili byste mi prosím diagnozu po artroskopii? Operační výkon:Arthoscopia...

Po artroskopii

Dobry den prajem. Chcem sa informovat ohladom tejto veci. 15.9 som hral futbalovy...

Po artroskopii

22 let závěrečná diagnosa :M2326 M2391 Gonolgia l.sin. -ad ASK l. kolene susp...

Po artroskopii

Dobrý den,mám takový problém....Chtěl bych se poradit jestli je normální že...

Po artroskopii

Dobrý den, ke konci listopadu jsem byla na artroskopii kolene a vyndali mi z...

Po artroskopii

Dobrý deň, po dvoch týždňoch od operácie (artroskopia kolena) som bol na kontrole...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, prosím o radu. Mám několik let problémy se zády, které se stále...

Inkubačni doba kapavky

Prosim jak dlouho je přesně inkubačni doba kapavky?Každy piše něco jineho jsem...

Příznaky kapavky - léčba Sumamed 500

Vážený pane doktore, v sobotu 4.12. jsem měl pohlavní styk se svou spolužačkou...

Léčba chlamýdie trachom. a kapavky

Dobrý den, Dostala jsem na tyto infekce antibiotikum Xorimax 500 2x denně...

Nepohlavní přenos kapavky na dítě

Dobrý den, manžel mě nakazil kapavkou, oba jsme byli úspěšně léčeni na dermatovenerologii....

Léčba kapavky

Dobrý den, mám dotaz, aktuálně se léčím s podezřením na kapavku a lékařka mi...

Délka léčby kapavky nebo zánětu močové trubice?

dobrý den, asi před týdnem jsem si všiml bílého výtoku z penisu,nejdříve jsem...

Vyhřezlá ploténka, bolest páteře

Dobrý den, prosím o radu . 13.1. jsem uklouzla a 16.1. jsem nemohla pro bolest...

Naražená holenní kost

Dobrý den. Před třema týdny jsem si dost silně narazila holenní kost o železnou...

Bolesti klobů a vysazení antikoncepce

Dobrý den,je mi 53 let,asi po 27 letech jsem musela vysadit antikoncepci po...

Zdvojený zub

Dobrý den pane doktore, dcera 3roky má přední jedničku zdvojenou-dva zuby vedle...

Horská turistika v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může být nějak nebezpečné absolvovat...

Krvácení po menopauze

Dobrý den,chtěla bych se zeptat již 3 roky jsem v přechodu a nekrvácím,dnes...

Úzkost při sportu

Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den jsem díky seberozvoji...

Otok nártů a kotníků

již několik měsíců mi otékají nárty až kotníky nohou tak 1-2cm vysoké. Doplňuji,...

Bolest klitorisu


Nafouknuté břicho, říhání

Dobrý den, pročítala jsem zde otázky a odpovědi. Prosím co je "zůžení trávící...

Vyhřezlá ploténka krční páteře

Dobrý den, od 10.prosince mám problém s vyhřezlou ploténkou krční páteře. Mám...

Ochablé svalstvo

Dobrý den, nevím jestli se obracím na správného odborníka, ale můj tatínek...

Mykóza a opožděná menstruace

Dobrý den, je mi téměř 19 let, rok jsem brala hormonální antikoncepsi od ledna...

Reklama