Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Po ASK ,tomboze a embolii

Fyzioterapie Tomáš 22.4.2015

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal, byl jsem na ASK pravého kolena 13.1.2015. s diagnosou Operační DG: M2320 - Laesio Mm gen.l.dx., chondropatia condyli Operační výkon: 66041 - ASK gen.l.dx., sutura MM. 28.2.2015 jsem byl hospitalizován v nemocnici s diagnosou : Ttombembolická nemoc -Oboustranná trombembolie plícnice 3/15 -Hluboká popliteokrurální žilní trombosa vpravo -infarktové ložisko dolniho laloku pravé plícnice 3/15.Na pravé noze byla diagnostikována ultrazvukem - Vpravo tromboza krátkého useku jedné z hlubokých žil v proximální medialní třetině lítka pokračující do VP do podkolení. Beru warfarin INR 2,6 předepsány a nosím elastické kompresní punčochy dlouhé až přes stehno ke tříslu od firmy Maxis. Rád bych se zeptal dnes 17.4. je to sedm týdnů a byl jsem v Pondělí 20.4. na kontrolní ultrazvuk UZ-PDK-žil s tím to výsledkem - UZ hlubokých žil PDK,triplexní - normální nález na hlubokých žilách v rozsahu od třísla po distální třetině bérce,již bez známek hluboké žilní trombozy.Povrchové žíly bez průkazu flebitidi. Bez lymfedému. UZ prováděn na přístroji UZ-LOGOQ 7.Doposud vše probíhá v normě bez problémů,noha neotéká a nebolí, dýchání vpořádku Chtěl bych se zeptat ještě jsem ani nestačil rehabilitovat po ASK (sutura MM)nyní 14týdnů po operaci,jen běžná chůze při denních činnosti +procázky je možno začít s rehabilitací a to i s fyzikální SIRIO ultrazvuk,nebo DD proudy,měl jsem je předepsané ortopedem ,ale z důvodů trombozy jsem s nimi nezačal ,jde mi o to když dopadl ultrazvuk hlubokých žil vpořádku tak jestli už je to možno bezpečně začít, mám i ochablejší svaly, stále citlivost na medialní starně kolene . Moc bych poděkoval za odpověd.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Dobrý večer, vzhledem k oboustranné embolii plicnice doporučuji požádat internistu, který vás léčí, aby se vyjádřil k zátěži při fyzioterapii. Ve vašem případě k zahájení rehabilitace nestačí negativní nález na UZ žil, ale je nezbytné vědět, jak je zaléčena embolie plicnice. Pro fyzioterapeuta bude důležité vědět, jak moc vás může nebo nesmí fyzicky při cvičení zatížit. Fyzikální terapii nedoporučuji vzhledem k užívání warfarinu. Fyzikální terapie (UZ, elektrika nebo magnet) zvyšuje prokrvení dané oblasti a spolu s warfarinem se zvyšuje riziko krvácení do kloubu. Přeji pěkný večer

Související dotazy

Plicní embolie
Dobrý den, známá dnes u lékaře po krevních testech...
Riziko embolie
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, red lety jsem...
Plicní embolie
Dobrý den, na konci srpna jsem prodělala plicní embolii...
Embolie plic
Dobrý večer, přítel má zápal plic a potvrdila se trombóza....
Embolie, trombosa
Dobrý den vyšli mi tyto hodnoty MPV] B 10.6 fl (7.8...
Plicní embolie
dobry den.chtela bych se optat.dnes jsem byla na ct...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po artroskopii

Dobrý den, přeložili byste mi prosím diagnozu po artroskopii? Operační výkon:Arthoscopia...

Po artroskopii

Dobry den prajem. Chcem sa informovat ohladom tejto veci. 15.9 som hral futbalovy...

Po artroskopii

22 let závěrečná diagnosa :M2326 M2391 Gonolgia l.sin. -ad ASK l. kolene susp...

Po artroskopii

Dobrý den,mám takový problém....Chtěl bych se poradit jestli je normální že...

Po artroskopii

Dobrý den, ke konci listopadu jsem byla na artroskopii kolene a vyndali mi z...

Po artroskopii

Dobrý deň, po dvoch týždňoch od operácie (artroskopia kolena) som bol na kontrole...

Po artroskopii kolena


Po artroskopii kolene

dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zde jsem už jednou psala po artroskopi...

Po artroskopii kolene

dobrý večer pane doktore, byla jsem na artroskopii s kolenem zjištěno plica...

Po ASK

Dobrý den,jsem 2dny po artroskopii a chtěla jsem se zeptat,co by se mohlo stát...

Po ASK levého kolene

Dobrý den, dne 9.10. lonského roku /2013/ před 6 měsíci jsem podstoupil artroskopii...

Po ASK levého ramene

Dobrý den, jsem po ASK levého ramene podstoupila jsem ji 25.5.2015. Od té doby...

Po ASK se bolest v koleni ještě více zhoršila!

Dobrý večer pane doktore,již Vám opět píši o překlad v nové zprávě od nového...

Po astmatickém záchvatu mám stavy úzkosti

Dobrý den,po astmatickém záchvatu mám stavy úzkosti,praktický lékař mi předepsal...

Po augmentaci prsa jinak vysoko

Dobrý den, Hned po operaci jsem měla prsa stejné, avšak po cca 3 týdnech se...

Po autonehodě

Dobrý den, byla jsem naprosto zdravý člověk hyperaktivní jezdila jsem na kole...

Po běhu mám vždy ztuhlost lýtkového svalu

Dobrý den,vždy jsem sportoval a asi před dvěma lety jsem začal i s během.dávky...

Po běhu na běžeckém pásu se mi objevila bolest pravého kolene

Dobrý den, po běhu na běžeckém pásu se mi objevila bolest pravého kolene. Bolest...

Po bujnem sexualnim zivot...

Po bujnem sexualnim zivotu v mladi mam problem. Moje byvala pritelkyne s kterou...

Po celou dobu léčby mám lehce zvýšenou teplotu 37.2

Dobrý den, užívám již téměř měsíc 4mg Medrolu v tabletách. Předtím kapačky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kameny patrových mandlí


Vzduch v pochvě

Dobrý den ještě jednou paní doktorko, psala jsem Vám dotaz ohledně lehkého,...

Ztuhlost krční páteře, závrať

Dobrý den před asi půl rokem jsem mněl stuhlou krční páteř. Stuhlost po týdnu...

Bolest páteře

Dobrý den, Obracím se na vás, protože mě zajímá váš názor. J emi 24 let. Již...

Neustálý pocit hladu

Dobrý den, nějakou dobu mam problémy s neustálým pocitem hladu. Musím jíst každé...

Vyprchání lokální anestezie

Dobrý den, trápí mě jedna věc: v posledním týdnu jsem byla 4x u své zubní lékařky.....

Chtěl bych se zeptat na hodnotu sedimentace erytrocytů

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hodnotu sedimentace erytrocytů, kterou přikládám...

HAC a kvasinky

Prosím o radu a pomoc! Už půl roku se mi každý měsíc v posledním týdnu antikoncepce...

Výrůstek na zápěstí

Dobrý den. Už asi půl roku mám na pravém zápěstí výrůstek který je vidět jen...

Krvácení mimo menstruační cyklus


Nechráněný pohlavní styk

Dobry den.Dneska jsme měli s partnerem nechraneny pohlavní styk a byl ve mně...

Antidepresiva a orgasmus

Dobrý den, zhruba měsíc užívám antidepresivum Apo - Parox na úzkost a deprese....

Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Bolest solar plexus

dobrý den! ráda bych poprosila o radu jak řešit bolest v oblasti solar plexus.....

Rakovina tlustého střeva u starého člověka

Dobrý den. Zajímal by mne váš názor na diagnózu naší 85leté babičky. Babičce...

Nosní sliznice


Co na posileni zubu

Dobry den, chtěla jsem se zeptat co bych měla užívat na posílení zubů. Mám pocit...

Akné na penisu?

Dobrý den, včera jsem si všiml, že mám na penisu pupínek velice připomínal akné....

Slabost leve paze

Dobry den,mam k Vam prosbu,pred rokem jsem mela tyto problemy,citila jsem slabost...

Hnědé skvrny

Dobrý den, chtěl sem se optat,.. v oblasti nad penisem se mi z ničeho nic vytvořily...

Reklama
Zavřít