Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Po infekční mononukleóze

Jiný problém Lucie 18.10.2020

Dobry den, mam dotaz v breznu mi byla po delsich vysetreni objevena infekcni mononukleoza, problemy byli hlavne v uzlinach v krku (bolest v krku) po dvou měsících se chodím testovat a stále probíhá v krvi infekce ebv, paní doktorka tvrdí, ze je to jen na mem klidu kdy se uzdravim, mám doma dvojcatka 3 roky, takže uplne klid není :)již teď po půl roce se i přes probíhající infekci, cítím daleko lepe, jen v noci cítím bolest v krku, chtěla bych se zeptat prý pro koronavirus je klíčové B-lymfocyty, ale když jsem si četla o ebv tak jsem pochopila ze ebv je v B-lymfocytach napadena, má otázka jestli tušíte co by pro mě covid znamenal, jestli těžší průběh, abych se ještě zbytečne nestresovala tímto, dekuji za vysvětlení ...léky beru jen isoprinosine a včera jsem si koupila Wobenzyn , jinak nadvaha a žádné další problémy nejsou, dekjji za vysvětlení Lucie

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, infekční mononukleóza je virové onemocnění jater. Testování protilatek po dvou měsících je zbytečné, neboť zvýšená hladina může přetrvávat dlouhou dobu, i několik měsíců. Důležitý je pokles protilátek v řadě IgM, IgG mohou být zvýšené i roky. Důležitá je kontrola jaterních testů, pokud jsou zvýšené. Pokud ano, je na místě jaterní dieta, hepatoprotektiva Lagosa a Essentiale forte a vitamíny C a skupiny B. Klidový režim je na místě, ve Vašem případě aspoň dostatek odpočinku (požádat někoho o pomoc s dětmi). Protože po infekční mononukleóze je imunita oslabená, je třeba se chránit před jakýmkoli infektem, nepřecházet nachlazení atd. Pokud užíváte Isoprinosine a Wobenzym, je to v pořádku, protože si posilujete přirozenou obranyschopnost, proto se nemusíte obávat těžšího průběhu koronavirové infekce. Doporučuji Vám dodržovat preventivní a hygienická opatření, nescházet se s nemocnými lidmi, nákup si nechat dovážet apod. V případě nějakých potíží kontaktujte telefonicky svou praktickou lékařku na domluvu léčby a dalšího postupu. Co se týče kontroly protilátek proti EBV - doporučuji prodloužit interval minimálně na 6 měsíců. Jinak Vás to bude zbytečně stresovat.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Infekční mononukleosa
Dobrý den, letos v létě jsem prodělala mononukleózu....
Infekční mononukleóza
Dobrý den, mám dotaz na infekční mononukleózu. Konkretně...
Infekčnost při mononukleóze
Dobrý den, prodělal jsem mononukleózu, po necelých...
Infekčnost při mononukleóze
Dobrý den, prodělal jsem mononukleózu, po necelých...
Infekční mononukleóza
Dobrý den, je mi 22 let, po dvou týdnech horeček, napuchlého...
Infekční zdravý nosič mononukleózy
Dobrý den, mám strach, že jsem infekční zdravý nosič...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po hysterektomii

Dobrýn den, je mi 49, jsem 8 měsíců po celkové hysterektomii a zajímalo by...

Po hysterektomii

Dobrý den, v září 2009 jsem prodělala hysterktomii. Při kontrole v nemocnici...

Po hysterktomii

Dobrý večer, 7.7.2009 jsem podstoupila laparokopickou totální hysterktomii....

Po chození přestane cítit nohy i ruce a zkolabuje k zemi v křečích.

Dobrý den, můj přítel má už týden problémy, kdy po chvíli chození přestane cítit...

Po chřipce pocit chladu

Chtěl bych se zeptat. Měl jsem nějaký slabší průběh chřipky, odležel jsem to...

Po chřipce tlak na hrudníku

Dobrý den, minulý týden jsem měla chřipku, a dnes ještě občas pokašlávám (už...

Po chvíli (keď masturbujem) začne vytekať taká čistá vodička

Dobrý deň, mám 18 rokov, som ešte panic a mám jeden problém, ktorý má trápi...

Po chvíli se mi udělalo špatně

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Před měsícem se mi stalo že sem...

Po IM a po katetrizaci se zavedením stendem

Dobry den potřebovala bych poradit a znát vaš názor na moje onemocnění .u lekaře...

Po implantaci kardiostimulátoru

Dobrý den Manžel 45 let .základní diag.I420 EF Lsk 31%,st.p SKG s norm.nálezem. Nyní...

Po interrupci se mi stále nedostavila menstruace

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu jak nyní postupovat. Zhruba v...

Po interupci

Dobrý den, jsem 3 dny po interupci, cca 3 tt. a stále mám těhotenské příznaky....

Po interupci

Dobrý den, byla jsem na umělém přerušení těhotenství a jsou tomu 3 týdny.. asi...

Po interupci-otěhotnění

Dobrý den. Nedávno jsem si prošla interupcí,vše proběhlo v pořádku.Po 5 týdnech...

Po interupci....

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, byla jsem koncem prosince na interupci a lékaři...

Po jak dlouhé době je možné darovat krev po vysazení neuroleptik?

Dobrý den! Beru přibližně pět let psychofarmaka od té doby, co jsem se psychicky...

Po jaké době braní antikoncepse holka muže provozovat sex bez kondomu?

Dobrý den , mám takovej dotaz doufám že nebude vadit ... Chtěl bych se zeptat...

Po jaké době by se projevila otrava krve?

Dobrý den , Mohu se zeptat po jaké době by se projevila otrava krve ? A...

Po jaké době si můžu alespoň umít hlavu a vlasy od krve?

Dobrý den, měl bych trošku zvláštní dotaz... Před spaním jsem něco zvedal ze...

Po jakém tt je gynekolog schopný říci přesnějí den početí?

Dobrý den, zjistila jsem, že jsem těhotná - což jsem opravdu ráda. Jen by mě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Bolest na pravé straně hrudníku

Křečovitá bolest na pravé straně hrudníku ve výšce bradavky. Projede a odezní....

Horní dyspeptický syndrom

Mám jistý problém a nejsem si jist zda jít k lékaři a jestli je to vážný nebo...

Voda na plicích

Dobrý den paní doktorko babička má 92 let nyní je hospitalizována v nemocnici...

Bolest levého prsa

Dobrý den, prosím o radu. Už cca 3 měsíce mě trápí bolest levého prsa a hůře...

Penicilin a kyselé potraviny


Bolesti pod žebry, v zádech a nevolnost

Dobrý den, před týdnem mě začalo strašně bolet uprostřed hrudníku, bolest vystřelovala...

Žáha

Dobrý den. Před léty cca 10-20let spíš od té doby mi když jsem snědl kyselé...

Vnitřní postranní vaz

Dobrý den chci se zeptat na to jestli se postranní vaz sám shojí na 100%.? Já...

Vystavení pracovní neschopnosti

partnerce dnes praktický lékař odmítl vydat potvrzení o pracovní neschopnosti...

Slabost a bolest hlavy

Dobry den, mam zeleny zákal , prave ucho hluche,leve s naslouchatkem,diabetes...

Ekzém rukou

Dobrý den, tento týden se mi na prstech rukou udělali tyto suché a praskající...

Brnění a pálení rukou a nohou

Dobrý den, před týdnem jsem měla nepříjemné pocity v pravé ruce, hlavně předklotí...

Výrůstky na penisu

Dobrý den, prosím o radu (podobných dotazů jsem zde našel více, ale rád bych...

Nárůst váhy po hormonální antikoncepci

Dobrý den, Beru HA Yadine. Teď 6. dnem. Je to má 5. HA, kterou jsem vyzkoušela. Svojí...

Čepy na mandlích

Dobrý den, občas se mi tvoří cepy na mandlich. Tak si je vatovou tyčinkou vytlačím...

Elicea 10mg.

Prosím o radu, dostala jsem předepsané AD ELICEA 10mg. Vůbec nemám s takovými...

Bolest klíční kosti


Nimesil

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, zda má někdo lepší informace o léku Nimesil....

Naražená záda


Reklama