Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Po nasazení léky Tamoxifen mám gynekologické potíže

Gynekologie Szeréna 4.11.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, jsem 5 měsíc po mastektomii levého prsu, a po nasazení léku "Tamoxifen" mám gynekologické problémy. Jeden z výsledků co jsem právě dostala od svého gynekologa formou SMS je: "Cytologie: ASCUS, změny způsobené zánětem. Přeléčte globb. natritetraboricum / volně v lékárně/ Kontrolní stěr za 6 měsíců. Dr. Zlámal"
Chtěla bych se zeptat co to vlastně znamená, a či je to spojené s tím že výsledky CA 125 také byli 12,3 nač pán doktor řekl, že to je v normě. Jenom Vás žádám o to, abyste mi řekli veškerou pravdu, i kdyby to mělo být ta nejhorší zpráva. Rakovinu máme rozšířenou v celé rodině, takže potřebuji vědět co můžu dál očekávat, a kdybych si nechala odstranit vaječníky dělohu, či by to v jisté míře pomohlo k prevenci rozšíření té rakoviny.
Děkuji za Vaši včasnou odpověď.
S pozdravem Szeréna

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, v sms je napsáno, že změny jsou způsobené zánětem a máte se přeléčit globulemi natritetraboricum. Kontrolní stěr bude proveden za 6 měsíců.
Další informace Vám podá specialista (gynekolog), kterému dotaz předám. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
nedělejte si zbytečné obavy Ca 125 s cytologii nijak nesouvisí a hodnota je zcela v normě.
Ascus je zcela běžný nález spíše zánětlivého původu a po léčbě vaginálními globulemi bude vše v pořádku a pokud by hrozilo nějaké riziko rozhodně by nebyla kontrola za 6 měsíců,ale dříve buďte tedy klidná.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Trombofilie a rakovina a tamoxifen
Dobrý den, jsem pro prodělané chemoterapii pro rakovinu...
Vleklé gynekologické obtíže
Dobrý den, již od roku 2013 mám téměř neustálé chronické...
Gynekologické potíže po antibiotické léčbě
Dobrý den, v létě jsem měla opakované průjmy s krví...
Gynekologické vyšetření
Dobrý den, pani doktorko, pane doktore, čeká mě první...
Gynekologické vyšetření
Dobrý den, pani doktorko, pane doktore, čeká mě první...
Gynekologické potíže
Dobrý den, omlouvám se, že opět ruším. Ptala jsem se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po masturbaci se objeví loupající se kůže

Dobrý den.. Prosím o radu. Po masturbaci se mi na penisu oběví loupající se...

Po masturbovani

Dobrý deň, je normálne že keď si ho vyhoním a asi po 5 minútach neskôr sa idem...

Po mdlobách za volantem mám zakázáno řídit, můžu přijít o řidičský průkaz?

Dobrý den, minulý týden jsem pokládala dotaz na téma mdlob a moc děkuji za odpověd....

Po mém průměrném sportovním týdnu mě na konci týdne začala bolet vnější strana chodidla.

Dobrý den, po mém průměrném sportovním týdnu, mě na konci týdne začala bolet...

Po menstruaci se objevilo se 5 a 7 dnech špinění

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. S manželem se snažíme o dítě, zkoušeli...

Po METHIONINU gynekologické problémy

Dobrý den.Užívám METHIONIN-1 tabletu denně proti padání vlasů a pomáhá to ,ale...

Po močení si vždy učurnu

Dobrý den, přejdu k mému problému. Jsem muž (20 let) a pokaždé po vyčůrání...

Po narkoze

Dobrý den Byla jsem v krátkodobé narkóze (3dny) a od té doby je mi špatně...

Po narození

Dobrý den, mám prosim dotaz. Jsem po porodu 14denni holčičky. Porod byl těžší....

Po nasazení HAC večer byla již menstruace slabá a dalsi den již nebyla vůbec

Dobrý den, s přítelem jsme měli nechráněný sex, ale neejakuloval do mne. Menstruaci...

Po nechráněném styku jsem si vzala tabletku Escapelle

Dobrý den, po nechráněném styku (který se stal asi den po tom co mi skončila...

Po nechranenom sexe - palenie pri moceni, neskor vypadavanie vlasov,hucanie v hlave

Dobry den Pred piatimi rokmi som mal prvy nahodny nechraneny pohl. styk s...

Po nemoci - tepy

Dobrý den, před nedávném jsem byl nemocný ( nejspíš chřipka). Jezdím závodně...

Po nošení vložek nebo holení se mi občas udělá tato vyrážka

Dobrý den, po nošení vložek nebo holení se mi občas udělá tato vyrážka. Je...

Po nově nasazené léčbě mi je hůř.

Dobrý den, je mi 52let, vážím 103kg/168cm. V 39 letech mi zjistili cukrovku...

Po oboustranne tonsilektomii

Dobrý den, rada bych se zeptala, jsem po operaci krcnich mandlí z důvodu chronického...

Po obřízce

Dobrý den, jsem už tři dny po úplné obřízce a chtěl bych se zeptat na otoky...

Po odebrání žlučníku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli po laparoskopicky odoperovaném žlučníku...

Po odstranění vaječníků

Dobrý den, jsem 3 roky po odstranění obou vaječníků (cysty) a po celou dobu...

Po odstranění žlučníku

Dobrý den, co se děje se žlučí po odstranění žlučníku? Přestane se tvořit? Nebo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod okem

Dobrý den, často se mi opakují bolesti pod pravým okem. Od koutku směrem k...

Silná menstruace, stav po kyretáži, ale silná menstruace trvá

47 let. Jsem 5 měsíců po kyretáži, kterou jsem podstoupila, kvůli silné a časté...

Slabá menstruace a užívání betakarotenu

Dobrý den, už druhý měsíc po sobě mám velmi slabou menstruaci, jenom takové...

Zánět močového měchýře a cysta na vaječníku

Dobrý den, od srpna 2014 trpím na opakované záněty močového měchýře (řezání,...

Bílý povlak

Dobrý den, mám problém nedávno se mi na žaludu začali tvořit kousky bílého povlaku...

Výtok z pochvy a další obtíže

Dobrý den,mám takový problém,mám už přes půl roku přítele a sex míváme docela...

Léky na vysoký tlak a Betaserc

Dobrý den, již 2 měsíce mě trápí tinnitus, začal společně s nachlazením (silná...

Začala jsem krvácet

Chtěla bych se zeptat. Je mi 16 let a beru antikoncepci. Když jsem po sedmi...

Citlivá bulka na dásni

Dobrý den, nedávno se mi udělala bulka na dásni, ne však u zubu ale uplně nad...

Prestal som uzivat marihuanu po 13r.

Dobry den volam sa Lubos mam 28r. asi cca pred 2-3 mesiacmi som presta uz uzivat...

Pozná se...

Dobrý den, mám několik faktických dotazů. 1. Pozná se z klasických odběrů krve...

Střevní obtíže

Dobrý den, asi měsíc trpím nadýmaním, mám pocit nafouklého břicha. Dále mě trápí...

Ranní erekce

Vážený pane doktore, často v rubrikách a poradnách čítávám o ranní erekci, o...

Bradavice?

Dobrý den je mi 13 asi tak před 3 roky se mi udělala bradavice na noze a hodně...

Délka hospitalizace

Dobrý den vážený pane doktore chtěla bych vědět jak dlouho může být hospitalovaná...

Kvasinková infekce u muže


Omeprazol


Bolest v uchu


Brnění půlky těla

Dobrý den, před pár dny se mi stala taková divná věc. Seděla jsem v křesle...

Střevní chřipka a antikoncepce

Dobrý den. V den braní 1. pilulky mě postihla střevní chřipka, která přetrvala...

Inzerce
×