Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Po nechráněném styku jsem si vzala tabletku Escapelle

Antikoncepce Tereza 11.6.2017

Dobrý den,

po nechráněném styku (který se stal asi den po tom co mi skončila menstruace) jsem si vzala tabletku Escapelle a teď, po necelém týdnu, se dostavila menstruace další. S něčím takovým jsem tedy trochu počítala jako s jedním z vedlejších účinků.
Ale mohu to brát tak, že mi už těhotenství nehrozí, nebo je tahle menstruace pouze jenom takový "následek" požití tak velké dávky hormonů?
Je vůbec nějaká možnost otěhotnění den po menstruaci?

Mám ještě očekávat tu "normální" menstruaci, že se dostaví přibližně v tu doby, kdy by normálně měla? Nebo to menstruační cyklus definitivně přeházelo?
Samozřejmě jsem si vědoma toho, že to je věc velmi individuální, ale přeci jen se musím zkusit zeptat.

Poslední z mých dotazů směřuje k tomu, zda gynekolog pozná, jestli jsem nějakou postkoitální antikoncepci užila, popř. pokud se mu o tom mám zmiňovat? Jelikož chci předepsat HA, ale nevím co to obnáší a nevím, jestli by tohle nemohl být problém. Může mi doktor říct, že ji mám začít užívat třeba až se mi menstruační cyklus nějak srovná?

Předem moc děkuji a přeji pěkný zbytek večera.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nepravidelné krvácení po postkoitální antikoncepci je běžné, pokud jste lék užila do 72 hodin po styku, je těhotenství téměř vyloučeno. Den po menstruaci, co je obvykle 5-6.den cyklu je na ovulaci poměrně brzo, proto riziko otěhotnění je nižší než třeba při styku 10-12.den cyklu, ale nelze to vyloučit. Menstruaci by jsem čekala, ale zdali se dostaví ve stejnou dobu jako obvykle to Vám neřeknu, spíše později. Gynekologa o to informovat nemusíte, použití postkoitální tablety nejspíše sám nepozná. HAC pokud Vám ji předepíše, začnete užívat hned první den menstruačního cyklu, co je první den menstruace, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Escapelle
Dobrý den, 30.10. jsem měla nechráněný styk, 9 hodin...
Jak postupovat při zapomenutí antikoncepční tabletky a nechráněném pohlavním styku
Dobrý den , na konci druhého týdne v neděli a na začátku...
Escapelle
Dobrý den. Poslední den menses 6 den večer jsem měla...
Escapelle
Dobrý den, před týdnem jsem měla nechráněný pohlavní...
Antikoncepce po escapelle
Dobrý den, potřebuji poradit, po nechráněném styku...
Escapelle
Užití Escapelle bylo asi kolem 65 hodin po nechráněném...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po mdlobách za volantem mám zakázáno řídit, můžu přijít o řidičský průkaz?

Dobrý den, minulý týden jsem pokládala dotaz na téma mdlob a moc děkuji za odpověd....

Po mém průměrném sportovním týdnu mě na konci týdne začala bolet vnější strana chodidla.

Dobrý den, po mém průměrném sportovním týdnu, mě na konci týdne začala bolet...

Po menstruaci se objevilo se 5 a 7 dnech špinění

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. S manželem se snažíme o dítě, zkoušeli...

Po METHIONINU gynekologické problémy

Dobrý den.Užívám METHIONIN-1 tabletu denně proti padání vlasů a pomáhá to ,ale...

Po močení mu v toaletě zůstane taková sklovitá moč

Dobry den, Mám dotaz ohledně pritele. Po močení Mu v toaletě zůstane taková...

Po močení si vždy učurnu

Dobrý den, přejdu k mému problému. Jsem muž (20 let) a pokaždé po vyčůrání...

Po narkoze

Dobrý den Byla jsem v krátkodobé narkóze (3dny) a od té doby je mi špatně...

Po narození

Dobrý den, mám prosim dotaz. Jsem po porodu 14denni holčičky. Porod byl těžší....

Po nasazení HAC večer byla již menstruace slabá a dalsi den již nebyla vůbec

Dobrý den, s přítelem jsme měli nechráněný sex, ale neejakuloval do mne. Menstruaci...

Po nasazení léky Tamoxifen mám gynekologické potíže

Dobrý den, jsem 5 měsíc po mastektomii levého prsu, a po nasazení léku "Tamoxifen"...

Po nechráněném styku s přítelem se objevilo slabé krvácení

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, po nechráněném styku s přítelem...

Po nechranenom sexe - palenie pri moceni, neskor vypadavanie vlasov,hucanie v hlave

Dobry den Pred piatimi rokmi som mal prvy nahodny nechraneny pohl. styk s...

Po několika návštěvách veřejného bazénu se mi na penisu udělali červené tečky

Dobrý den, po několika návštěvách veřejného bazénu se mi na penisu udělali červené...

Po několika návštěvách veřejného bazénu se mi na penisu udělali červené tečky

Dobrý den, po několika návštěvách veřejného bazénu se mi na penisu udělali červené...

Po nemoci - tepy

Dobrý den, před nedávném jsem byl nemocný ( nejspíš chřipka). Jezdím závodně...

Po nošení vložek nebo holení se mi občas udělá tato vyrážka

Dobrý den, po nošení vložek nebo holení se mi občas udělá tato vyrážka. Je...

Po nově nasazené léčbě mi je hůř.

Dobrý den, je mi 52let, vážím 103kg/168cm. V 39 letech mi zjistili cukrovku...

Po oboustranne tonsilektomii

Dobrý den, rada bych se zeptala, jsem po operaci krcnich mandlí z důvodu chronického...

Po obřízce

Dobrý den, jsem už tři dny po úplné obřízce a chtěl bych se zeptat na otoky...

Po odebrání žlučníku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli po laparoskopicky odoperovaném žlučníku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Z penisu mi vytéka čirá a někdy bílá až nažloutlá tekutina

Dobrý den, je mi 24 let, před třemi měsíci jsem zpozoroval znečištěné spodní...

Panická ataka/Spánková apnoe

Dobrý den, cca 2 roky se léčím s panickou poruchou, zvládám to dobře. Panické...

Cerny pupínek

Dobry den. Jiz asi mesic nebo dva mam cerny pupinek na zadku. Ale zrovna v...

Kožní vyrážka v oblasti třísel.

Dobrý den, zhruba před měsícem se mi v oblasti třísel objevil tento kožní problém....

Extrakce zubů moudrosti:

Dobrý den, za dva týdny mám jít na plánovanou extrakci zubů 8 v analgosedaci....

Pří erektivním stavu penisu nedokážu přetáhnout předkožku

Dobrý den mám takový problém. Při klidovém stavu penisu dokážu předkožku přes...

Nelze přetáhnout předkožku přes žalud

Dobrý den. Mám problém s předkožkou. Nemohu ji přetáhnout přes žalud. Co mám...

Fleky na čele

Dobrý den.Mám dotaz:Občas jednou za tři až čtyři týdny se mi udělá jeden středně...

Ovulace při hormonální antikoncepci

Dobrý den, mám možná trošku hloupý dotaz, ale je možné, že při užívání hormonální...

Nemohu přetáhnout předkožku

Dobrý den je mi 15 a nemohu přetáhnout předkožku ani když mám erekci i když...

Bolest prsu

Dobrý den, Měla bych na vás dotaz jen abych byla klidnější. Už druhý den mě...

Vypadlá plomba a strach ze zubaře

Hezký den, Asi před půlrokem mi se mi zřejmě odlomil kus plomby ze zubu....

Při erekci nelze přetáhnout předkožku přes žalud

Dobrý den, mám problém s penisem. Při erekci nelze přetáhnout předkožku přes...

Poranění bříška prstu

Zdravím, 1.1. kolem 17 hodiny jsem si uřízl polštářek prsteníčku pravé ruky...

Kvasinková infekce v ústech

Dobrý den, před dvěma týdny jsem na doporučení plicního lékaře začala dvakrát...

Kam lze přetáhnout předkožku při erekci?

Dobry den, mam na Vas takovy dotaz. V klidnem stavu jde predkozka pretahnout...

Bulka na tvrdém patře


Migréna a antikoncepce

Dobrý den, již více než 10 let užívám hormonální antikoncepci (momentálně yosefinne...

Kolaps plicní tkáně po covidu

Dobrý den. Před měsícem jsem prodělal Covid. Při stálých dýchacích potížích...

Injekce proti srážlivosti krve

Dobrý den, mám dotaz ohledně podávání injekcí proti srážení krve např. Fraxiparinu...

Reklama