Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pohybové bolesti

Rehabilitace Mido 4.5.2019

Dobrý den,
už delší dobu (5 měsíců) mě bolí v pravé hypogastrii (v podbřišku). Teplotu nemám, stolice normální. Bolest začala postupně po fyzické námaze (sport: plavaní a cviky zaměřené na břišní svaly, např. sklapovačky a sedy-lehy). Po měsíci jsem kvůli vzrůstající bolesti přestal cvičit, ale pokračoval v plavání. Během dalších 4 měsíců bolest pokračovala. Intenzivnější je v sedu než v lehu a vystřeluje po jakémkoliv fyzickém pohybu, jako je např. práce na zahradě nebo jízda na kole. V poslední době jsem si všiml, že mě bolí zároveň i záda vpravo dole a občas i vnitřní strana pravého stehna.
Postup vyšetření: Chirurgická vyšetření na základě ultrazvuku vyloučila možnost kýly, ale ve zprávě z UZ bylo napsáno "prosáknutí appendixu (Cave)". Na základě toho byla doporučena hospitalizace a provést CT břicha a m. panve s i.v. i p.o KL s naplněným m.m, které bylo bez zásadní patologie. Jako vedlejší nález divertikla na sigmatu. (viz propouštěcí zpráva v příloze).
Potom jsem šel k panu urologovi, který provedl UZ skrota a třísla a také sono urotraktu a všechno bylo bez patologie (zpráva z urologického vyšetření rovněž v příloze).
Další vyšetření bylo ortopedické a bez nálezu. Paní praktická lékařka řekla, že se jedná pravděpodobně o zkrácení Psoas svalu a doporučila pár stretching cviků na doma. Cvičím je pravidelně již 2 týdny a bolest stále přetrvává v nezměněné míře. Proto se obracím na Vás s prosbou o vyjádření Vašeho názoru na možné příčiny takové bolesti a další doporučení, nejlépe i objednání k příslušnému lékaři.
Dále chci se zeptat, jestli MRI měření může mít v takovém případě lepší zobrazovací výsledky než CT?
Děkuji za odpověď
S Pozdravem

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

dobrý den, samozřejmě pokud je bolest vázána na pohyb a zátěž, pak je nejpravděpodobnějš...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Šochová

Specializace: Fyzikální medicína, Rehabilitační lékařství‎ Pracoviště: Rehabilitační centrum Šenov

Dobrý den, souhlasím s MUDr. Folprechtem, ještě bych dodala, že nyní přestaňte cvičit, i cv...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Pohybové artefakty na CT
Dobrý den, po otřesu mozku jsem měl napsáno u CT vyšetření:...
Bolest břicha u dítěte
Dobrý den, pětiletý syn si stále stěžuje na bolesti...
Bolesti kolene z vnitřní strany
Dobrý den, mého otce (45) trápí už delší dobu bolest...
Pohybové ústrojí
Dobrý den, prosím o laické vysvětlení diagnózy z RTG....
Bolest varlete
Dobrý den, už pátým dnem mě trápí bolest levého varlete....
2 roky po úrazu se zlomeninami 2 žeber, lopatky a klíčku
Dobrý den, mám asi 2 roky po úrazu se zlomeninami...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pohyblivá podkožní bulka

Dobrý den, hned vedle nosu se mi udělala taková pohyblivá podkožní kulička,...

Pohyblivé "bulky" v oblasti spodní části krku

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, velice obtížně jsem si nahmatal pohyblivé"bulky"...

Pohyblivost koncetiny

Dobry den jsem po prodelani mrtvice michy nyni uz se rehabilituji prsty na ruce...

Pohyblivost spermií - jak léčit

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Na spermiogramu mi zjistili že mám 40%ní pohyblivost...

Pohyblivý výrůstek 1 cm v konečníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nahmatala jsem si pohyblivý výrustek 1cm v...

Pohybová aktivita

Dobrý den, je mi 70 mám silnou artrozu ramen, zápěstí, trochu menší kolen, vyšší...

Pohybová aktivita po artroskopii

Dobrý den, před pěti měsíci jsem podstoupila artroskopii po poranění menisku....

Pohybová aktivita po operaci žlučníku

Dobrý den, čeká mě operace žlučníku laparoskopicky a ráda bych se zeptala,...

Pohybové aktivity při výhřezu ploténky

Dobrý den, před půl rokem mi na MR zjistili výhřez ploténky L5/S1 velikosti...

Pohybové artefakty na CT

Dobrý den, po otřesu mozku jsem měl napsáno u CT vyšetření: V zadní jámě četné...

Pohybové obtíže,celková občasná stuhlost svalů i krční páteře,bolestivost občas.

Dobrý den,měl bych dotaz:Mívám občas při pohybu i chůzy svalové křeče a stuhlost...

Pohybové potíže po TEP hlezna

Dobrý den, po těžké autonehodě mi byla v roce 2009 voperována ve Znojmě TEP...

Pohybové potíže po TEP hlezna

Dobrý den pane doktore, chci své potíže po TEP hlezna dořešit,proto se ptám,můžete...

Pohybové potíže po TEP hlezna

Po TEP mám potíže a s rozsahem pohybu.Operace v r 2009 bez potíží, Po roce...

Pohybové ústrojí

Dobrý den, prosím o laické vysvětlení diagnózy z RTG. Na neurologii mě ani nevyšetřil...

Pohybový stereotyp

Dobrý den, máme 12 měsíčního syna (korigovaně mínus 2,5 měsíce), narozen předčasně...

Pohybující se smítko v oku

Od včerejšího dne mám v levém oku pocit, že vidím něco jako chloupek nebo smítko....

Pohybující se stíny před pravým okem

Dobrý den,již asi půl roku mám problém s pravým okem.Při běžném koukání jakoby...

Pohyby

Dobry den. 1.Dnes zacinam 16tt, cekam treti dite.Pohyby citim vyse tydne, takove...

Pohyby

Dobrý den začínám 15 týden kdy mužu pociťovat pohyby mám 5 těhotenství a jak...