Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Pojistné plnění

Radek P. 11.7.2016

Dobrý den, dne 7.5. Jsem byl jako řidič motocyklu sražen jiným motorkářem cca v 90km/h v důsledku této nehody jsem měl ve Fakultní nemocnici v Ostravě diagnozovaných několik né až tak vážných úrazů. Nicméně na kontrolní vyšetření jsem se ve stanovené lhůtě dostavil na Mephacentrum v porubě a lékař mi shodnotil po 12 dnech ačkoliv jsem nemohl pořádně stále ani chodit ve zprávě, že údajné podvrtnutí hlezna je již bez otoku a hamatomu řešil mi jen ty další úrazy drobnější a léčbu hlezna zcela odflákl.. Jsem trochu silnější postavy. A díky tomuto co mi lékař napsal, mi pojišťovna neplnila na základu toho, že bolestivost a nehybnost není uznatelným nárokem k pojistnému plnění. Po asi 28 dní jsem stále jako řidič z povolání nemohl pracovat (řídit auto) z důvodu bolesti způsobené distorzí kotníku. Můj lékař mi způsobil absolutní pojistné neplnění pojišťoven i přes to co jsem mu říkal, že je třeba, aby zpráva splňovala, protože jsem toto konzultoval s pojišťovákem. Můj dotaz tedy zní : je běžnou praxí, aby při velice klidovém režimu a mazání mastí předepsanou lékařem otok po 10-12 dnech zmizel a tím pádem bych si mohl podat nesouhlas s pojistným plněním s posudkem jiného lékaře?

Odpovídá:

MUDr. Nikola Klímová


Dobrý den, netuším, jak jste měl nastavenou pojistnou smlouvu- nicméně pokud na úraz, tak podvrtnutí hlezna rozhodně úraz je. A měl by být uznám úrazem a tím pádem pojistně odškodněn bez ohledu na to, jak dlouho pokračovala rekonvalescence. Chápu, že pokud by rekonvalescence trvala déle nebo by nastaly nějaké komplikace, budete odškodněn více, to ale nic nemění na tom, že nárok na pojistné plnění tak jako tak máte, pokud máte tedy výše zmíněné pojištění na úraz. Je ale možné, že máte pojištění na něco jiného a proto Vám to neuznali...těžko říci bez bližších informací. A na Váš dotaz odpovídám: ano, otok může po 12 dnech zmizet. Vypsat formulář Vám může nově jiný lékař, ale přikládají se k formuláři i zprávy z nemocnice a pokud budou informace ve formuláři a ve zprávě spolu nesouhlasit, bude to pojišťovně divné. Každopádně držím palce. S pozdravem, MUDr. Klímová

Související dotazy

Pojistné plnění u vody v koleni
Dobry den chci se zeptat zda pojistovna vyplaci penize...
Tříselná kýla je úraz nebo ne?
Dobrý den! Minulý měsíc jsem byl operován na tříselnou...
Plnění pojištění po úrazu
Dobrý den. Po tříštivé zlomenině paty mám v propouštěcí...
Vyvrácení zápěstí
Dobrý den. Dnes jsem byla u lékaře a ten mi řekl, že...
Obrna licniho nervu
Dobry den, byla mi diagnostikovana obrna licniho nervu...
Plnění zubu
Dobrý den pane doktore.Před rokem jsem měla zánět u...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pochybení doktora

Dobrý den,v pátek dopoledne se mi stal takovej menší úraz. Uklouzla jsem po...

Pochybeni lekare

Dobry den, z objektivnich duvodu (bylo by to na dlouhe vysvetlovani) jsem si...

Pochybnost o nevěře partnera

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na otázku:Když mám podezření,že můj dlouholetý...

Pochybnosti ohledně návštěvy psychiatra

Dobrý den, již přes 2 roky mám nějaké duševní problémy.... Jde o to, že mi...

Pochyby mezi IM a bolestí zad

Dobrý den, asi před 2ma lety mi sjelo auto na rameno a křuplo v zádech. Bolest...

Pochyby o HIV infektu

Dobrý den, před 3-4 měsíci jsem měl několik nechráněných styků s jednou...

Poizitivní ANA protilátky

Dobrý den,je mi 31 let a mám za sebou několik IVf cyklu se 4 potraty,jedno dítě...

Pojem deprese

Dobrý den, mohu se zeptat.. Jaké jsou příznaky deprese a jaký je rozdíl mezi...

Pojem vyšetření

Dobry den, rada bych se zeptala, zda byste mi nebyli ochotni vysvětlit jako...

Pojimadlo

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat za jak dlouho projímadlo působí a jak moc pomůýe...

Pojistné plnění u vody v koleni

Dobry den chci se zeptat zda pojistovna vyplaci penize za vodu v koleni Dekuji...

Pojišťovnou hrazené očkování Prevenarem 13

Dobrý den..můj malý tříletý synek prodělal od začátku roku 2011 do teď už tři...

Pojmy z ultrazvuku

Dobrý den, můžete mi prosím objasnit pojmy z dnešního ultrazvuku tj. 10.8.2011?...

Pokakávání

Dobrý den paní doktorko. Potřebovala bych radu ohledně dcerky. Je jí sedm let,...

Pokakávání 2,5 letého dítěte

dobrý den pani doktorko mám problém se kterým potřebuju poradit.Mám 2,5 letého...

Pokakávání 3,5 letého syna

dobrý den paní doktorko? Mám dotaz na pokakávání mého 3,5 letého syna. Jsem...

Pokakávání 4letého chlapečka

Dobrý den.Mám4.letého syna a pořád se pokakává do slipů.Vůbec si nechce říct...

Pokakávání 9 letého chlapce

Dobrý den můj 9letý syn neustále nestíhá chodit na záchod průjem nemá spíš si...

Pokakávání chlapečka

Dobrý den, problém se netýká přímo mě. Jsem nyní na brigádě v Klokánku a byl...

Pokakávání mého 8 letýho syna

Dobrý den, máme teď problém ze synem,který se z ničeho nic začal pokakávat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na páteři


Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2


Bolesti chodidel


Zahlenění a potíže s polykáním


Klacid a paralen

dobrý den, mohu společně s klacidem 500 užívám paralen, bolí mě hlava.

BOLEST NOHOU A RUKOU


Jak zjemnit stolici ?


Krvácení z nosu v létě


Chronický zánět slepého střeva


Bolest pod kolenem


MUDr. Iva Růžičková

Ordinace PL pro dospělé

Potvrzeno: očím ubližuje nejen vysoký, ale i nízký krevní tlak


Bolest žaludku+bolest pod žebry na levé straně


Rozedma plic


3 denní a 10 denní antibiotika


Velikost uzlin na krku

Dobry den, je sono krcnich uzlin v poradku? Byla jsem ns vysetreni v Motole,...

Rekonvalescence


Probiotika blahodárně působí při průjmu i ekzému


Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!


Jak probíhá spánek, v kolik chodit spát


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×