Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pokles..

Urologie Martin 9.6.2013

Dobrý den pane doktore.
Nemám zásadní problém, jen mě zajímá z jednoho důvodu odborný názor. Jak to napsat..vždy jsem byl v posteli výkonný muž s chutí na sex. Zhruba od ledna tomu tak není. Je pro mě těžší vzřušit se i dojít k vyvrcholení. Díky tomuto poznání i opadla chuť na sex. Po vyvrcholení cítím jakoby tupé tahání v oblasti varlat, šourku..směrem dovnitř, ale těžko se to popisuje. Zkrátka můj pocit je takový, že najednou je toto vše pro mé ústrojí náročnější a tím pádem ho mnohem méně vyhledávám než dřív. Je mi čerstvých 28. Beru betablokátor na srdce Bisoprol Mylan. Dříve jsem bral jiné betablokátory a u těch bylo vše v pořádku. Začlo to zhruba někdy, když jsem přešel na tento. Paní doktorka mi říkala, že něco podobného patří mezi nežádoucí účinky betablokátorů. Je to pravda? Vzhledem k tomu, že jsem mladší, tak je možné, že předešlé dva druhy betablokátoru mi napsal doktor, protože věděl, že u nich tyto učínky nejsou. U tohoto Bisoprolu už holt asi ano. Je mi jasné, že se nabízí rada změnit medikaci. Jenže mě zrovna ten bisoprol konečně pomáhá na srdce, jak má, tak bych nerad. Nebo myslíte, že už v tomto věku je to normální a prášky to vůbec není? A hlavní důvod proč Vám toto píšu - děda umřel na rakovinu prostaty. Může toto být nějaký projev tohoto problému? U urologa jsem byl naposlad asi v říjnu a prý v pořádku. Chvíli tedy zaváhal, jestli nemám zvětšenou prostatu, ale pak že prý ne. Asi dva měsíce zpět jsem byl na komplexnějších odběrech, kde mi mj. měřili PSA, která byla zvýšená 1.36 ng/ml, ale poměr fPSA/PSA byl už lepší - 0.443. Vzhledem k tomu, že vážím jen 60kg mi praktik řekl, že to bude ok. A i já sám jsem si pak na internetu našel, že by to mělo být dobré. Co si o tom myslíte? Mohlo by to něco značit, bude to nejspíš betablokátorem nebo holt už se mám smířit s tím, že to nebude jako za mlada :) ?
Děkuji, přeji pěkný den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Potíže jsou téměř jistě způsobeny novým lékem. Poraďte se s praktikem nebo internistou o změně. Ve Vašem věku nemusíte rakovině prostaty věnovat pozornost. Jedná se o nemoc starších mužů.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Pokles INR
Dobrý den, od července užívám pro fibrilaci síní...
Pokles libida
Dobrý den, Poslední dobou na sobě pozoruji pokles...
Pokles vnitřních orgánů
Dobrý den, dozvěděla jsem se, trpím oslabením břišní...
Pokles poševní stěny
Jsem 7 let po gynekologické operaci, kdy mi byla odstraněna...
Pokles pánevního dna
Dotaz pro pacientku, které je 83 let a užívá Ovestin-tablety....
Sex
Dobrý den, Je mi 17 let a řeším pořád dokola problém...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pokles očního víčka

Dobrý den, jsem 13 den po operaci horních víček a na levém oku mám "dvojité...

Pokles pánevního dna

Dotaz pro pacientku, které je 83 let a užívá Ovestin-tablety. Zda by z důvodu...

Pokles poševní stěny

Jsem 7 let po gynekologické operaci, kdy mi byla odstraněna děloha a vaječníky....

Pokles protilátek u céliakie při dietě

Dobrý den, pětiletý syn má od 12/14 diagnostikovanou celiakii. Máme velkou...

Pokles sexuální touhy

Hezký den Vam přeji, chtěla bych poprosit o radu nejspíš psychologa, nebo...

Pokles tělesné teploty

Dobrý den,od prosince se trápím s angínou a zánětem průdušek. Po požití 3 druhů...

Pokles teploty po ATB

Dobrý den,mám 9 letého syna.Od neděle měl horečky přes 39.Bolest v krku a hrozny...

Pokles tlaku, vzestup cholesterolu


Pokles váhy


Pokles vnitřních orgánů

Dobrý den, dozvěděla jsem se, trpím oslabením břišní stěny, visceroptosou (pokles...

Pokleslý čípek

Dobý den. Mám problém s pokleslým čípkem do pochvy. Při milování většinou začne...

Pokousání blechou

Dobrý večer. Obávám se,že mně pokousala na noze u kotníku na parkovišti blecha...

Pokousání blechou

Moje matka chová psy a když jsme byli na návštěvě, poštípaly nás asi blechy....

Pokousání blechou

Dobrý den, na dovolené v Krkonoších jsem chytila blechu, pokousala mě opakovaně...

Pokousání hmyzem

Dobrý den. Po kousnutí hmyzem, zřejmě muchnička, se mi dělají velmi špatně se...

Pokousání hmyzem

Dobrý večer, před 2 dny mě pokousal hmyz na nohách, použila jsem Predátor gel...

Pokousání hmyzem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na toto, před více jak třemi nedělemi jsem...

Pokousání hmyzem

Dobry den cca týden mám na noze cerveny flek , vůbec si nejsem jistý, ze bych...

Pokousání hmyzem

Dobrý den, ve středu 25. 4. mě štípl nějaký hmyz. Nejdříve tam byl pouze vpich...

Pokousání hmyzem

Dobrý den , v sobotu mě postipali komáři a mám na nohách fleky nemůže se jednat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Břišní kýla a fyzická aktivita

Dobrý den Jsem po operaci bříšní kýly 1 měsíc. Mohu hrabat listí na zahradě?...

Antikoncepce a Augmentin

Dobrý den. Byly mi nasazeny antibiotika Augmentin na zánět ledvin. Antibiotika...

Vysoký tón hlasu u muže

Dobrý den Měl bych na vás dotaz. Je mi 35 let a prakticky od puberty bojuji...

Loupání kůže na žaludu a předkožce

Dobrý den, S přítelkyní provozujeme sex bez kondomů asi 4 týdny, až do teď...

Krevní testy - vysoké CRP...

Dobrý den, prosím o pomoc. Syn (6 let) je už 5 dní hospitalizovaný v nemocnici...

Koronografie

Dobrý den, interní lékařka mně po domluvě s kardiologem sdělila, že je u mě...

Gynekologická operace adnex

Dobrý den,můj lékař mi doporučil operaci - pracovní diagnosa:adnextu inflamm.-sactosalpingy...

Spinální stenoza

Posim o radu,jak podle vas nejlepe postupovat s timto nalezem-CT vyš.LS patere.Jde...

Přerušovaná soulož+ HA

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jak spolehlivé je užívání hormonální antikoncepce...

Necitlivost části prstu na noze


Rýma s příměsí krve

Dobrý den, prosím vás mám zaraženou rýmu a teď se mi občas stane že vysmrkam...

Spirometrie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně manžela. Byl na plicním oddělení kvůli...

Brnění rukou v noci


Stafylokok

Dobrý den, moje babička je po operaci plic. Bohužel ji momentalně diagnistikovali...

Tuhnutí svalů

Dobrý den, již velmi dlouhou dobu mě trápí svalové problémy, se kterými si...

Stilnox a antikoncepce


Zalehnuté ucho

Dobrý den, před 2 lety jsem na dovolené prodělala chřipku (horečka, zalehnuté...

Vyrážka na těle

Dobrý den, na rukou se mi udělali něco jako ekzém sama nevím .. A když to skrabu...

Tříselná kýla

Dobrý den, vážený pane doktore/paní doktorko, mám dotaz. Před několika týdny,tj....

Otok a bolest kolene

Dobry den, posledni cca 2-3 roky mi cas od casu otece prave koleno tak ze nohu...