Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pokles saturace kyslíkem ve spánku podle chytrých hodinek

Mozek a nervy Denisa 21.9.2021

Dobrý den,

nedávno jsem si všimla, že dle mých hodinek (garmin vivo active 4) mám v noci výraznější výkyvy saturace. Denní naměřená hodnota se většinou pohybuje mezi 97-95%, vyjímečně klesne na 93%. V noci však průběžně klesá i pod 80 %. Většinou se jedná o jednu až dvě epizody v rozmezí 90 - 82%, vyjímečně 77%. Etapy bývají krátké - většinou několik minut, takže se jedná o 2,5 - 4 % z celkového spánku. V noci se nebudím, nechrápu, nechodím na záchod. Ráno také nepociťuji žádné důsledky. Noční tepová frekvence je stabilní (65 tepů za min v přůměru) a s výkyvy saturace nijak nekoreluje. Dech min. 10 dechů za minutu a maximálně 20. Všechny tyto hodnoty jsou stejné i rok zpětně. Nejprve jsem si myslela, že měření je nepřesné, nasadila jsem tedy hodinky na jednu noc příteli. Výsledky měl ale celou noc stabilní kolem 93%, stejně tak měl stabilnější i dech, tedy bez výkyvů.

V příloze přikládám zprávu z alergologie, kterou jsem navštívila kvůli dlouho trvajícímu zahlenění a "odchrchávání" a záznamy nočního spánku. Praktický lékař mě dále posílá kvůli podezření na astma k plicnímu lékaři (termín je však až někdy v listopadu). Spirometrii jsem ale měla v pořádku. Na ORL jsem byla na posledy dva a půl let zpátky a vše bylo v pořádku. Z léku beru dlouhodobě pouze omeprazol na reflux, který nyní ale nepociťuji.

Prosím o váš názor na tyto noční výkyvy saturace. Nejsem si jistá, jestli výkyvy jsou v mezích normy a nebo už za ní, případně čím by to mohlo být způsobeno.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, náhlé poklesy saturace mohou být obecně příznakem tzv. spánkové apnoe (přeruše...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Spánková apnoe
Dobrý den, rád bych se zeptal na radu ohledně spánku,...
Nízká saturace
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak moc je závažný...
Vyšší tep ve spánku
Dobrý den, zjistila jsem na chytrých hodinkách, že...
Porucha spánku
Mám problémy se spánkem, které mi zabraňují pracovat...
Poruchy spánku
nemohu usnout běžné prostředky jako třeba neospan atd...
Poruchy spánku
Dobrý den,mám docela velký problem mám poruchy spánku.V...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pokles libida

Dobrý den, je mi 51 let a v poslední době mám problém s libidem. Vždycky jsem...

Pokles magnesia a bílkovin v krvi v těhotenství

Dobry den chci se zeptat . mam ubytek Magnezia v Tehotenstvi jsem 35 tyden v...

Pokles očního víčka

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat,beru přes měsíc cipralex 10mg jeden. Po dvou...

Pokles očního víčka

Dobrý den již to bude skoro měsíc co mě trápí povislé pravé oční víčko, první...

Pokles očního víčka

Dobrý deň, Chcem sa spýtať, všimol som si že mám jedno viečko spadnuté už...

Pokles očního víčka

Dobrý den, jsem 13 den po operaci horních víček a na levém oku mám "dvojité...

Pokles pánevního dna

Dobrý den, mám takový asi hloupý dotaz ohledně stolice. Někde se mi stane, že...

Pokles pánevního dna

Dotaz pro pacientku, které je 83 let a užívá Ovestin-tablety. Zda by z důvodu...

Pokles poševní stěny

Jsem 7 let po gynekologické operaci, kdy mi byla odstraněna děloha a vaječníky....

Pokles protilátek u céliakie při dietě

Dobrý den, pětiletý syn má od 12/14 diagnostikovanou celiakii. Máme velkou...

Pokles sexuální touhy

Hezký den Vam přeji, chtěla bych poprosit o radu nejspíš psychologa, nebo...

Pokles sexuální touhy

Dobrý den, je mi 39 let a poslední dobou u sebe pozoruji pokles sexuální...

Pokles tělesné teploty

Dobrý den,od prosince se trápím s angínou a zánětem průdušek. Po požití 3 druhů...

Pokles teploty po ATB

Dobrý den,mám 9 letého syna.Od neděle měl horečky přes 39.Bolest v krku a hrozny...

Pokles tlaku, vzestup cholesterolu


Pokles váhy


Pokles vnitřních orgánů

Dobrý den, dozvěděla jsem se, trpím oslabením břišní stěny, visceroptosou (pokles...

Pokles..

Dobrý den pane doktore. Nemám zásadní problém, jen mě zajímá z jednoho důvodu...

Pokleslý čípek

Dobý den. Mám problém s pokleslým čípkem do pochvy. Při milování většinou začne...

Pokojská a nákaza koronavirem

Dobrý den prosím vás je možnost nakazy v případě že dělám pokojskou a uklízela...