Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Porucha sice neškodná, ale za pozornost stojí

Srdce a cévy Iveta 21.5.2019

Dobrý den, mám dotaz ohledně srdečních arytmií. Je to dnes již 3 týdny, co mi srdce snad 1000x za den skočí, vynechá tep. Letos jsem měla 2x ekdg vše v pořádku až teď na tom posledním mám napsáno polymorfní VES, mám se obávat? Měla jsem teď po půl roce opět holtra 3 dny jako na potvoru ač čas běžel nic krom 40 min se nenatočilo, takže znovu ho dostanu. Loni v listopadu echo i holter oki, zátěžový test též. Je možné, že se to zhoršilo, Mám teď hodně stresové období, nejen v práci, ale syn je obviněn ze šíkany a to mu je 11...takže těžké období...Může být to zhoršení z toho, a až se vše uklidní, bude oki? Zatím si dávám neurol někdy 2x půlku, někdy celý 0,25...mudr mi dal půl concoru toho slabého, ale vždy se mi udělá slabo...podlomí nohy, polije horko, beru si ho jen někdy, mám totiž nízký tlak . Vím, že po holtru budu chytřejší, ale za posl 2 roky jsem měla snad 5x holtra, 3x echo a vždy vše oki, jen benigní sves a kes...slovo polymorfní během natočení ekg mě trochu vylekalo.
A hlavně snad loni, jsem měla skoro měsíc taky tyto problémy se skákáním, ale většinou to bývá třeba pár dnů, pár dnů klid...a stále dokola. Na podzim vyšetření krve a taky vše OK. Děkuji za info.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, tato porucha bývá opravdu hlavně stresového původu, pokud máte vše takto vyšetřeno s naprosto normálním nálezem, pak riziko vzniku nějaké náhlé vážnější poruchy je prakticky vyloučeno, určitě bych se zbavil závislosti na Neurolu ( !! ) právě vynechání jeho dávky by mohlo způsobovat záchvaty bušení a četnější ES, takže určitě přejít na antidepresivum, třeba Remood 1/2 tablety večer by mohlo stačit, podívat se na výsledky štítné žlázy, udělat snímek plic včetně bočné projekce, udělat ultrazvuk štítné žlázy, rtg krční páteře, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

Dobrý den
polymorfní znamená, že extrasystoly(=předčasné stahy vznikají v různych mistech v srdci). Stres, kafe, cigarety, nedostatek spánku, energetické drinky mohou potencovat vznik potíží. Rozhodně nedoporučuji užívat Concor jenom občas, buď ano nebo ne(když ho netolerujete). Jistě nutné vyčkat výsledek Holtra. Když při Holtru nebudete mít potíže a nic se nezobrazí...tak je na místě zvážit tzv epizodický záznamník. Když budou trvat potíže i po odeznění stresu bude vhodné navštívit kardiologa a ev. dle nálezu zvážit specialní terapii
s pozdravem

Související dotazy

Porucha pozornosti
Dobrý den posledních pár let mě začala trápit porucha...
Porucha pozornosti
Dobrý den, je mi 23 let a zhruba od puberty zažívám...
Stres a porucha menstruace
Dobrý den, prosím, dnes mi Váš pan doktor doporučil...
Antidepresiva a poruchy menstruace
Dobrý den, prosím, dnes mi Váš pan doktor doporučil...
Porucha spánku
Dobrý den,Už asi 2-3 měsíce nemůžu spát.Usnu asi tak...
Poruchy spánku
Dobrý den, mám poruchy spánku. Ani si nepamatuji, kdy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Porucha řeči

Dobrý den chci se zeptat mame 3 a pul letou dceru. nechce mluvit rika jen par...

Porucha řeči a motoriky

Dobrý den pane doktore, můj přítel (27 let) před rokem prodělal druhou plicní...

Porucha řeči, brnění okolo úst, svalová slabost

Dobrý den, už nějakou dobu mě trápí zdravotní problémy. Cca poslední dva...

Porucha s erekcí

Dobrý den, s přítelem žiji rok a v poslední době má problém s erekcí. Během...

Porucha s penisem

Dobrý den, tak den po sexu mi naběhla kůže okolo penisu a při stáhnutí to bolí...

Porucha se sexem

ráda bych se i osobně dostavila k sexuologovi ale žádného jsem na internetu...

Porucha segmentace krční páteře

Dobrý den, synovi (15 let) byla při vyšetření po úrazu hlavy zjištěna kongenitální...

Porucha segmentace páteře

Dobrý den, mohla bych poprosit o přeložení nálezu na RTG. Porucha segmentace...

Porucha sex. vztahů

Dobrý den, prosím o vysvětlení diagnozy F66.2 - porucha sexuálních vztahů u...

Porucha sexuální orientace

Dobrý den.Mám dotaz.Jeden známý se mi svěřil že má sklony k pedofilii a chce...

Porucha sítnice

Dobrý den, chtěla bych vědět, jak se může uchytit úpon zadní sklivcové membrány...

Porucha skloviny u dítěte

Dobry den. Mam problem muj ctyrlety syn nema sklovinu na zoubkach a zuby se...

Porucha sluchového nervu

Dobrý den, moje matka prodělala angínu, ale po dobrání antibiotik jí ještě...

Porucha sluchu

Dobrý den chtěl bych se zeptat když mluvím tak jako kdybych měl uši v krku....

Porucha sluchu

Dobrý den, jsem od druhého března 2017 po 33 ozáření jazyka a dvou chemoterapiích...

Porucha sluchu

Dobrý den. Pred 17 dnami som dostal anginu,nemal som ale velke horucky,hned...

Porucha sluchu

Dobrý den, jsem muzikant a jednoho dne mě lehce začalo pískat v levém uchu....

Porucha sluchu

Dobry den Asi pred ctyrmi mesici jsem prestal nahle castecne slyset na leve...

Porucha sluchu

Dobry den.mam jiz pres rok zalehle ucho.intenzita zalehnuti se meni.mam i tinitus.take...

Porucha sluchu levého ucha

Dobrý verer pane doktore,před 4.měsíci mi zjistili poruchu sluchu levého ucha,audio...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přenos salmonely


Sex s obráceným kondomem

Dobrý den, nedávno se mi při sexu s přítelkyní nepochopitelným způsobem povedlo...

Furunkl v oblasti penisu

Dobrý den Již 4 den mám na penise tento jakoby vřed. Boli ale je tvrdý. Rizikový...

Zlomenina kotníku a následná rehabilitace

Dobrýden, koncem ledna jsem si zlomila kotníky na levé noze i s pohnutím hlezna....

Zvětšené uzliny

Dobrý večer mám menší problém mám zvětšené žiliny na krku uz jsem to měl jednou...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Mastocytom u dítěte

Dobrý den, máme tento útvar na noze pod kolenem, posilam foto jak vypada...

Lehce zvýšená teplota


Bolest v oblasti levé ledviny

Dobrý den. Již pár měsíců mě trápí bolest zad v oblasti levé ledviny. Bolest...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně nemoci, kterou nazýváte Bechtěrova. Mám...

Zlomené zebra

Dobrý den, mam zlomene 3 zebra-8-10,jsou to již 4 týdny a stále je cítím,hlavně...

Warfarin+

Dobrý den. Dlouhodobě užívám Warfarin. Prosím o informaci,zda mohu užívat lék...

Fotosenzitivita


Stav po trhání zubů


Bolest pod kolenem


Kondylomata

Kondylomata jsou pouze estetický problém nebo je v tom i něco víc??

Krev ve stolici, bolest v boku


Vliv štítné žlázy na mentální vývoj dítěte


Antidepresiva při RS

Dobrý den, mám RS 10 let na začátku asi půl roku jsem brala cipralex abych...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Reklama
Zavřít