Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Postižení jater

Infekce petr 9.10.2021

Dobrý den. Mám velký strach z rakoviny slnivky břišní a prosím o radu. Je mi 45let, 187cm a 114kg (tedy obezita). Abych uvedl vše. Šest let se lečím s endogenní depresí (již tři ataky) a momentálně užívám Brintellix 10mg a Deniban 50mg. V lednu mi byl diagnostikován spinacelulární karcinom kůže a následně odstraněn. Dle histologie celý. Na kontrole u kožaře mi oznámil, že tento karcinom téměř nemetastázuje, ale preventivně mě odeslal na sono uzlin a břišní dutiny. To jsem absolvoval v dubnu. Nález jen ztučnatělá játra. A teď k mým trablům. Před 15 dny jsem začal trpět celodenní horečkou 39,5C a nechutenstvím. Na horečku jsem užíval paracetamol a řešil jen dovolenou. Jinak žádné příznaky (žádná rýma, bolest v krku, kašel) Asi třetí den nemoci jsem začal močit velmi tmavou moč. Až pátý den co horečka neustupovala jsem šel k lékaři. Ten nařídil krevní testy a nasadil antibiotikum Doxybene. Druhý den kontrola s výsledky krevních testů. Lékař mi oznámil , že mám výrazně zvýšené jaterní testy a cukr. Nařídil testy na žloutenky. Ty byli negativní. Od 7 dne nemoci začala horečka ustupovat a od 10 dne jsem již bez teplot. Moč a stolice už má též normální barvu. Včera jsem byl na nových krevních testech. Dnes na kontrole mi lékař oznámil, že jaterní testy se významně zlepšily, ale jsou stále nad limit. Nařídil sono jater a další jaterní testy za 14 dnů. Na sono jater mě objednali u nás na periferii až na začátek prosince. Mám hrozný strach z rakoviny slnivky či jater a nevím jak to čekání zvládnu. O co by se prosím mohlo jednat? Jsou mé obavy opodstatněné či je možné i jiné vysvětlení?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Lang Deputy Chief Medical Officer

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, pane Petře! Děkujeme za Váš dotaz. Dle popisu Vašich obtíží se nejspíše jednal...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Zvýšení jaterních testů doprovází řadu onemocnění a ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Steatóza jater
Dobrý den, byl jsem na UZ jater závěr zprávy zní: Zvětšení...
Vyšetření jater
Dobrý den, nedávno jsem absolvoval vyšetření moči...
Steatoza jater
Dobrý den, byl jsem na vyšetření u hepatoložky se...
Cirhoza jater a infekční žloutenka
Dobrý den,chtěla jsme se zeptat jestli člověk který...
Nemoc jater NS
Dobrý den, chci se zeptat co je za druh nemoci jater...
Steatoza jater
Dobrý den jsem rok po operaci žlučníku, nyní mi už...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Postipani hmyzem pravdepodobne komar2

Mockrat dekuji za odpoved. Chtela jsem jeste zminit, o jake tabletky se jedna,...

Postipani v Malajsii

Dobry den, Jsem v Malajsii a stiplo me nekolik komaru. V bederni casti zad...

Postischemické ettologie

při na MR vyšetření mozku zjistili mamince: detekce drobných vícečetných ložisek...

Postizene palce na rukou

Dobry den. Uz asi 2 mesice vypadaji me palce na rukou takto : viz foto. Nijak...

Postizeni oci pri hyperthyreoze

Dobry den, mam 29 rokov, liecim sa na hypertyreozu vyse 4 rokov. Mam GB so...

Postižená kůže chodidel, zápach nohou u diabetika

Dobrý den, posílám foto nohy manžela, obě má stejné. Nesvědí to, nebolí a pp...

Postižené hlasivky

Dobrý den, již několik let, mám postižené hlasivky. Zhrubl mi hlas a nemohu...

Postižení cév

Dobrý den, už před několika lety jsem si všiml, že obvykle mám levou ruku...

Postížení cév (2.)

Dobrý den, rád bych navázal na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/postizeni-cev-a-krevni-testy-76027 Mně...

Postižení cév a krevní testy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zobrazí se nějak defekty na cévách v důsledku...

Postižení jazyka

Mám popraskaný jazyk a po stranách jakoby výrůstky..Vše v nepravidelné době...

Postižení kůže.

Dobry den.chci se zeptat.asi před 2 lety se mi začal loupat nos a pote i hnisat,pani...

Postižení levé poloviny těla

Dobrý den, zhruba na přelomu července a srpna jsem začala mít pocit bublání...

Postižení loketních klobů

manžela již delší čas brní malíčky a bolí lokty. MMG vyšetření prokázalo evidentní...

Postižení nehtu

Dobrý den četla jsem ze na nehtech ae dají zjistit různé nemoci.všimla jsem...

Postižení nehtu

Dobrý den, už delší dobu se mi na nehtu levého palce ruky objevují tyto asi...

Postižení nehtů

Dobry den. Takto spatne nehty na obouch palcich mam jiz od 18 let a rekla bych...

Postižení nervů z biopsie kůže

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by se nějak poznala neuropatie, polyneuropatie...

Postižení oka kortikoidy a antibiotiky ??

Dobrý den, mám pár dotazů týkajících se zraku a očí, na které nenacházím odpověď. 1)...

Postižení palce

Dobrý den, byl jsem u odborníka s bolestí kyčle, kolena a brněním v palci (palec...