Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Postkoitální test

Neplodnost a IVF Iveta 8.4.2021

Dobry den, rada bych dostala informaci. V Car mi bylo zjisteno negativni postkoitalni test, tudiz ze spermie se nedostanou dal. 3x jsme po stimulaci clostilbegytem udelali iui, nezadarilo se.
Me ale zajímají moznosti, jak tento problem v deloznim hrdle vyresit. Jestli nejake vitaminy? Jake? Nebo bylinky? Co by mohlo alespon mozna zmenit to prostredi, kterym se spermie nedokazi prokousat.
( priteluv spermiogram je prý ukázkový.)
Moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Iveto, postkoitální test se využívá k diagnostice neplodnosti. Tento test prokazuje, že jsou spermie schopné projít děložním hrdlem, kde se nachází děložní hlen. Ten by v období ovulace měl být řidší a pro spermie prostupnější. To vše závisí také na hladině estrogenu. Pokud byl postkoitální test nevyhovující, a zároveň víte, že spermiogram partnera je v pořádku, pak je pravděpodobné, že se ve Vašem organismu tvoří proti spermiím protilátky. Čili problém může být imunologický. Podstatné však také je, aby byl test naplánován přesně na období ovulace, aby šlo výsledek testu interpretovat správně. Více Vám sdělí specialista na léčbu neplodnosti, kterému dotaz přeposílám.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Polášková

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: NL-Clinic Gest IVF;ProCrea Swiss IVF Center

Dobrý den paní Iveto,

bohužel k "vylepšení" negativního postkoitálního testu neexistuje žádný preparát, jehož užívání by Vám pomohlo negativitu změnit. Pokud se dělal v době ovulace (a po styku) a byl negativní (tedy žádné pohyblivé spermie se v hlenu hrdla děložního nenašly), pak je logickým řešením plánovat na příští ovulace spíše metodu inseminace. Nejsem schopna Vám dát více doporučení, kromě svého věku, výsledku spermiogramu a postkoitálního testu jste o sobě více nenapsala, ale jen tedy obecně - měla byste vědět, že šance na otěhotnění je při inseminaci (s normálním spermiogramem u ženy do 34 let a průchodnými vejcovody, s normální hodnotou AMH) kolem 10-15%, tedy to, že se jedna nevydařila, plně odpovídá statistice. Clostilbegyt by se neměl používat vícekrát než 6x za život, jeho alternativou je Femara/Aletro a jiné (sice je v ČR SUKL stále k této indikaci - nevím proč - nedoporučil, všude ve světě se používají - na rozdíl od Clostilbegytu nemají negativní vliv na sliznici děložní).

S pozdravem a držím palce k brzkému a zdravému těhotenství MUDr. Petra Polášková

Související dotazy

Testy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali je v ČR možné...
Testy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera i dneska jsem...
Testy na syfilis
Dobrý den, mám ještě doplňující otázku k dotazu #237935,...
Test na THC
Dobry den chci se zeptat prvni tyden v lednu jsem mela...
Těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat když jsem měla pohlavní...
Ovulační testy
Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli, že chceme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Postižení páteře a invalidita

Dobrý den, jsem po operaci 6/2018 angliolipomu epidurálního prostoru Th2-5,...

Postižení plic azbestem

Dobry den.Lámal jsem eternit na male kusy a nevěděl jsem,že obsahuje azbest.Celá...

Postižený kůstek karpu

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda byste mi mohl blíže vysvětlit, co znamená,...

Postkoitální antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je Postkoitální antikoncepce na recept...

Postkoitální antikoncepce

Dobrý den, pravidelně užívám HA, poslední menstruace proběhla 18.-23.2. Včera...

Postkoitální antikoncepce

Dobrý den, po pěti letech přítelkyně vysadila HA. Poslední pilulku užila 15.12....

Postkoitální antikoncepce

Dobrý večer,byla jsem si u dr. pro postkoitální antikoncepci,tu jsem užila a...

Postkoitální krvácení

Dobrý den. Dnes při pohlavním styku jsem začala silně krvácet. Asi 15minut...

Postkoitální krvácení

Dobrý den, je mi 26 let, s přítelem žiji již 4 roky v aktivním sexuálním soužití....

Postkoitální krvácení


Postkomocni syndrom zhorseni

Dobry den, mam atypickou otazku, pritelkyne ma postkomocni syndrom- spatna pamet,...

Postkomoční syndrom ??

Dobrý den, prosím, chtěla bych se zeptat, jestli by se na CT mozku bez podání...

Postkontuzni pseudocysta

Dobry den,chtela bych se zeptat,co je to postkontuzni pseudocysta. Tentonalez...

Postkovidový kašel a malátnost

Jsem už téměř 3 týdny covid pozitivní a moje dr.mi ukončila 2.11.2020 karanténu...

Postkovidový syndrom

Dobrý večer,mám otázku ohledně Covid.10.2 jsem měla pozit PCR test,4 dny jsem...

Postmenopauzální krvácení po jízdě na kole

Dobrý den,chtěla jsem poprosit o radu.Jsem již 3 roky v menopauze,neměla jsem...

Postmenopauzální obtíže

V říjnu 2020 mi bylo 59 let. Do jara 2020 jsem brala antikoncepci Yangee (doufám,...

Postmikcni dribling

Dobry den znovuse ptam, pani na urologii mi dala na postmikcni dribling amokislav,...

Postmikcni dribling

Jako dite jsem podstoupil operaci uzdicky (Fimoza) nebo tak nejak, od te doby...

Postmikční dribling

Jako dite mi delali fimozu (zkraceni predkozky) doted mam na penisu jizvu to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Předávkování léky

Dobry den, pred cca hodinou som pojedla okolo 20 tbl. Ibalginu a pichla si 5...

Škubání svalů

Dobrý den,chci se zeptat už delší dobu mí všude ruzně po těle škubou svaly,někdy...

Bulka na šourku


Pálení močové trubice

Dobry den, 1 den po piti alkoholu (za cely den cca 12 poharikov) ma zacalo...

Barevná piha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli vždy jde o problém, když je piha např....

Problémy s polykáním

Dobrý den, prosím o trošku uklidnění nebo.. Pomocí pochopit co se děje. Už...

Úzkost a strach z nemoci

Dobrý den, můj dotaz bude trošku delší a budu moc ráda, když na něj odpoví...

Dlouhá a silná menstruace

Dobrý den, už třetí den mám menstruace a druhý den je velmi silná. Dnes při...

Operace štítné žlázy

Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne zlazy. Nemam zadne potize,...

Belosalic


Zvracení a zimnice po požití malého množství alkoholu

Dobrý den.je mi 33 let, Chtěl jsem poprosit o radu. Poprvé se mi to stalo...

Problémy s polykáním

Dobrý den, Před dvěma dny(v pondělí, dnes je středa) jsem dostal antibiotika(Xorimax)...

Bolest partnera při výronu semene

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím vším je u mužů způsobena bolest při výronu...

Pálení vagíny, výtok

Dobry den, mam jeden velký problem. Před více nez 2,5 mesici se mi stala...

Svědění vagíny

Dobrý den Od včerejška mě trápí občasné svědění vagíny. Když jsem se tam podívala...

Mám vyrážku na pochvě

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám vyrážku na pochvě. Jedná se o syfilis?...

Alkohol a Ibalgin


Nosohltan, mandle

Dobrý den, má obvodní lékařka měla podezření kvůli častým hnisavým angínám...

Kolapsový stav, bolesti břicha o kojící matky v šestinedělí

Dobrý večer, jsem 3 týdny po porodu a dítko plně kojím. Předevčírem odpoledne...

Problémy s polykáním

Dobrý den, je mi 57 let, byl jsem kvůli pocitu knedlíku v krku vyšetřen na...

Reklama