Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potenciální nákaza coronavirem

Infekce Martin 12.3.2020

Dobrý den,
včera jsem si byl nakoupit (jinak jsem byl pouze doma na home office) a zjistil sem že při chůzi už při malé zátěži jsem nějaký zadýchaný nepříjemně od hrudníku jakoby se mi špatně dýchalo a měl sem slabost v nohou, jako by se mi měly podlomit. Když jsem doma bez zátěže tak v to nějak jde. Teplotu jsem neměl. Jen mě některý dny bolela hlava, nohy mě bolí delší dobu. V zahraniční jsem nebyl, pouze jsem byl minulý týden na firemním shromáždění kde byly kolegové kteří služebně cestují po celém světě. Jak bych měl postupovat? Pomohlo by mě k diagnostice čehokoli mít koupený oxymetr? Souvistlosti s koronavirem mě zněrvoznuje pouze to že se nechci dostat do nemocnice, protože mam mnohačetné reakce na potraviny a i chemické látky ve vzduchu (jako dezinfekce, rozpoštědla, chlor) a někde v nemocnici by to těžko dokázali pochopit, bylo by to pro mě nebezpečné, to je bohužel moje zkušenost. K praktickému se bojim jít protože čekat tam celé dopoledne je peklo, to je pro mě lepší jít do práce.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství Pracoviště: Infekční klinika nemocnice Na Bulovce

Dobrý den,
Ani s coronavirem nemusíte v nemocnici ležet. Spousta pacientů je v domácí karanténě, záleží na jejích zdravotním stavu. Oxymetr Vám bohužel v diagnostice nepomůže. Příznaky, které popisujete nejsou klasickými příznaky coronaviru. Doporučuji telefonicky kontaktovat Vašeho PL, který s Vámi podrobně probere stav a anamnézu kontaktu a určí další postup. Po dobu onemocnění každopádně doporučuji zůstat doma.

Související dotazy

Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den, mám tento dotaz. Je mi 57 let, mám myasthenii...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na téma covid 19.Mám...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den. Cestovali jsme s manželem 13.2. autobusem...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den. Příbuzný pracuje jako prodavač a přišel...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den prosím vás pracuji jako pokojská byli tady...
Potenciální nákaza coronavirem
Dobrý den, jmenuji se Martina. Od minulé středy jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jaké je prosím pro pacienta (půlroční dítě) riziko nakažení koronavirem...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Příbuzný pracuje jako prodavač a přišel do kontaktu s Italy kteří...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, prosím, zajímalo by mě, zda jsou tady v těžkém stavu již i mladí...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Mé příznaky - neustálá únava (spím i 12 hodin denně), nateklé uzliny,...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, dcera (9,5 let) má od pondělního večera teploty, které postupně...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobry den, uz 3 den mam anginu (otekle zarudle mandle, bili povlak i cepy),...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den Minulý týden ve středu jsem byl s kamarádem venku. Ten jezdí s kamionem...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, bylo mi diagnostikováno CHOPN I.stádium. Je mi 48 let, jsem žena....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý večer. Vím je to asi hloupě ale jen pro jistotu. Mám rýmu, kašel, zimnici....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobré pozdní odpoledne, už druhým dnem cítím tlak na prsou, teplotu ani kašel...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den,mám už týden teplotu,zpočátku 38 nyní 37,5 stupňů,suchý kašel,ucpaný...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, od včerejšího dne je mi "zvláštně", v krku mám pocit jakoby povlaku...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, druhy týden chřipkové potíže a střídavě mam teplotu momentálně 38.7....

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý deň,chcem sa opýtať, či sa dá nakaziť koronavirus aj prostredníctvom balíka,...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, chci se optat druhý den mě bolí v krku... mezi lopatky a trošku i...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, je možný, že pacient trpící koronavirem může mít pouze příznaky nosohltan,...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jsem z Brna a pár dní mě trápí suchý kašel. Nastupuje zejména v noci,...

Potenciální nákaza coronavirem

dobry den od pondeli jsem doma s bolesti v krku a s rymou,ale horečku...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, manžel kolegyně byl měsíc služebně v Indii, vrátil se minulý týden...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jsem zdravotní sestra, pracuji na CT (sice ne v červené zoně) ale...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvavá rýma a stolice

Dobrý den,"můj" problém spočívá v tchánovi,kterého nikdo nedostane za nic k...

MĚŘENÍ REKTÁLNÍ TEPLOTY

MĚŘENÍ RECTÁLNÍ TEPLOTY Chtěla bych se informovat, při měření rektální teploty...

Dlhotrvajúce pálenie v penise

Dobry den, rad by som sa poradil s mojim problemom, ktory zacal este minuleho...

Bolest hlavy, očí a vypadávání obočí

Dobrý den, mám bolesti hlavy, očí, které mě i pálí a začalo mi vypadávat obočí,...

Bolesti zubu po ošetření plombou

Dobrý den, před měsícem a půl jsem si nechala ošetřit zub u nového zubaře bílou...

Hořko v ústech

Dobry den uz asi 4 dny mam velice hořko v ustech (Celodenne be jen po jidle...

Uzlina nad klicni kosti

dobry den, nahmatala jsem si malinkou uzlinku nad klicni kosti na prave strane....

Mám bolesti krční páteře


Zamlklé těhotenství - vitaminy

Dobrý den, před týdnem jsem prodělala kyretáž po zamlklém těhotenství. Byla...

Suchá kůže žaludu

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na penise sa mi prevažne ak masturbujem objaví...

Claritine

Dobrý den, alergií na pyl celorok trpím až od 30ti let. Nyní po 20 letech...

Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Má již po dvou mesicich opet spalovou anginu


Nemohu se nadechnout

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou a věřím, že se můj problém...

Bolesti oční

Dobry den, uz treti den me boli ocni bulvy. Nejvic rano, kdyz se probudim,...

Bolest kolem mečovitého výběžku

Dobrý už asi půl roku mám problémy s bolestí na konci hrudníku kolem mecoviteho...

Bolest žaludku

Co by měl lékař vědět o tvém problému? Přilož fotku či lékařskou zprávu, pokud...

Kašel

Dobrý den, už zhruba tři měsíce trpím dráždivým suchým kašlem. Překvapivě ne...

Bouličky na měkkém patře

Dobrý den, po několika přechozených nachlazení( včetně kašle) se mi v puse v...

Je možné užívat Brufen v kombinaci s léky na vysoký tlak?


Reklama