Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Povšechné obtíže

Petr 21.4.2018

Dobrý den. Je mi 23 dříve jsem hodně posiloval a jezdil nakole ted pouze procházky, jím téměř dietně. Začalo to zhruba před rokem 2/2017 kdy jsem prodělal chřipku nebo něco takového. Chřipku jsem vyléčil a zhruba po 14ti dnech mě začaly bolesti kloubů+ lýtek a pobolívání na hrudi a neustálá bolest v krku. poté se přidalo občasné nevolnost a motání hlavy v zátěži. Byl jsem na orl kde mi řekli že s krkem nic nemám a braly odběry na boreliozu, EBV, ASLO,CRP Dále jsem zašel za svým praktikem který mě poslal na zběžné interní vyšetření 5/2017 které obsahovalo rentgen plic se spirometrií na plicním , vyšetření očního pozadí, krevní obraz, ekg, plus holter na tlak. Vše v pořádku. Takto jsem překonal celé léto s bolestmi kloubů, bolestmi v krku pocity jako by na mě něco lezlo motání hlavy např po výstupu na vysoký kopec a pod. V 8/2017 se přidala campylobacteriosa od té doby potíže se žaludkem a jídlem.V 9/2017 alergologie alergie téměř žádná pouze lehký deficit buněčné imunity ANA screen pozitivní s obrazem DFS70, poté do 11/2017 jsem to neřešil potíže pokračují ale už sem si zvykl pouze žaludek mě zlobil hodně v 11/2017 mě od rána pálilo na hrudi poté odpoledne po cestě z práce mě přepadl tlak na hrudi poté silné rozbušení srdce strach pocit na omdlení brnění levé ruky a pod. druhý den pohotovost kde udělaly ekg troponin a pod a vše v normě. Od té doby mívám časté pálení na levé straně hrudi je slabé a hlavně po ránu po probuzení,někdy vydrží celý den nebo odezní na pár hodin, dále mě od té doby pobolívá levá ruka a téměř každý den hlava a záškuby svalů všude po těle. Mívám jednou až dvakrát do týdne podobné záchvaty kdy mívám stahování hrudníku jakoby tlak na hrudi brnění levé ruky od malíčku poté strašné stažení divné bušení srdce. a pod. Několikrát na pohotovsti, 2* sanitka vždy ekg troponin a zakladní krev a jděte domů, nosil jsem holter ekg ale nikdy když jsem ho měl tak jsem neměl tento stav, dále zátěžovou ergometrii, echo srdce, echo štítné žlázy a EEG. Ted jsem měl opět tento záchvat ráno mě vzbudilo jakoby prasknutí v hlavě. takové jsem měl již asi jednou nebo dvakrát pokaždé, když jsem ležel, bylo to nepříjemné vždy jsem vystrašeně vstal. Doktoři mi neustále řikájí, že je to panická porucha. Nicméně já stále nevěřím ,že z uvedených vyšetření se dá spolehlivě vyloučit jiný problém např cévní a pod . Omezuje mi to život mám neustálý strach a obavy o své zdraví. př. mohu naskenovat dokumentaci od dotorů. Prosím o radu. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den,pane Petře, pokud byly všechny popsané interní vyšetření v pořádku, pak bych doporučila ještě provést neurologické vyšetření s provedením zobrazovacího vyšetření hlavy, aby se vyloučila neurologická příčina obtíží. Podíl na jistých symptomech může mít i imunitní deficit. Některé symptomy se ale jeví jako projevy panické ataky.S pozdravem a přáním brzkého zlepšení obtíží.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Petře, Vaše obtíže Vás jistě velmi skličují, zvláště když jste byl zvyklý vést aktivní život. Podle toho, co píšete, je možné, že se na vašich problémech podílí více faktorů. Je dobře, že většina Vašich testů dobře dopadla a na nic vážného se nepřišlo.
Prodělaná campylobakterióza mohla oslabit Váš imunitní systém a zažívání, Vaše celkové obtíže se mohly zhoršit a chvíli mohlo trvat, než se trávení dalo do pořádku. K vyloučení toho, že Vaše pálení na hrudi a obtíže se žaludkem nejsou od zánětu žaludku či jícnového refluxu bych Vám doporučila, abyste se poradil na gastroenterologii. Možná Vám doporučí gastroskopii, možná by Vám mohly pomoci léky ze skupiny blokátorů protonové pumpy. Také bych Vám doporučila probiotika.
Vaše obtíže s klouby a únavou mohou souviset s antiDFS70 protilátkami, které se vysytují u některých autoimunitních kloubních onemocnění. K tomu by bylo dobré znát názor revmatologa. Objednejte se se žádankou od praktického lékaře.
Doporučovala bych Vám rovněž vyšetření neurologem, aby se vyloučila nervová příčina obtíží, zejména motání hlavy a svalových záškubů.
Když má někdo dlouhodobé zdravotní obtíže, se kterými si on sám ani medicína neví rady, může se stat, že se rozvinou tak výrazné obavy o zdraví, že člověka omezují v životě. Mohlo se to stát také Vám. Myslím si, že Vaši lékaři mají v tomto pravdu. Podle toho, jak jste svoje obavy popsal, se zdá, že některé z Vašich obtíží, zvláště ty, které vypadají jako infarkt, jsou spíše psychického původu. Neznamená to, že jste psychicky nemocný, ale to, že mate dlouho dobu nepohodu, není Vám dobře, nevíte od čeho to je a to mohlo vyústit v projevy panických atak. Doporučuji Vám, abyste navštívil klinického psychologa či psychoterapeuta, kteří Vám pomohou se s dlouhodobým stresem vyrovnat a najít pro Vás vhodný způsob, jak se zbavit strachů a obav.
Další doporučení a léčení by se odvíjela od výše uvedených vyšetření.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Povšechné obtíže
Cca pred 5 mesici jsem poprve navstivil praktickeho...
Povšechné obtíže
Dobry den, mam viacero problemov a neviem si s tym...
Povšechné obtíže
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Již delší dobu...
Povšechné obtíže
Dobrý den, už asi měsíc mám zvýšenou teplotu 37,2 -...
Povšechné obtíže
Dobrý den, mám velikou prosbu... Již cca rok běhám...
Povšechné obtíže
Dobry den mam mamiku 40 let a zaji ma me proc s niceho...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Povšechné obtíže

Dobry den, jsme nyni s pritelkyni v Tunisku, uz asi 2 dny pred odletem mi...

Povšechné obtíže


Povšechné obtíže


Povšechné obtíže

Dobrý den, už asi měsíc mám zvýšenou teplotu 37,2 - 37,4, normálně bych se neměřila,...

Povšechné obtíže

Dobrý den, mám velikou prosbu... Již cca rok běhám po doktorech s různými...

Povšechné obtíže

Dobry den, mam viacero problemov a neviem si s tym rady. OBraciam sa na Vas...

Povšechné obtíže

Dobrý den, Již půl roku mě trápí bolest a tlak v kříži, ztuhlost kloubů,...

Povšechné obtíže

Dobrý den,od 20.1 tohoto roku me začala štípat špička jazyka asi za 3 dny se...

Povšechné obtíže

Cca pred 5 mesici jsem poprve navstivil praktickeho lekare s mirnou bolesti...

Povšechné obtíže

Dobry den mam mamiku 40 let a zaji ma me proc s niceho nic prestala chodin a...

Povšechné obtíže

Potřeboval bych poradit. Již delší dobu se cítím nějak divně. Příznaky: - opakující...

Povšechné obtíže


Povyskočená klíční kost

Dobrý den, cca před třemi měsíci mi povyskočila levá klíční kost, u lopatky....

Povyslá kůže

Dobrý den, můj muž 59 let, po léčbě cukrovky hodně zhubl. Má na břichu, rukou...

Povyslá kůže

Dobrý den, mám problém, po tom, co jsem hodně shodil na váze, mám na břiše povyslou...

Povytažený vaječník

Dobrý den Nějakou dobu mě pobolívá levý vaječník.Byla jsem na SONU a tam se...

Povzbuzení

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,co mohu užívat k Lamictalu za vitamíny na povzbuzení...

Pozánětlivé hyperpogmentace po akné

Dobrý den, po akné mi zůstávají flíčky, jak se jich zbavit? Předem děkuju za...

Pozánětlivé skvrnky

Dobrý den, mám akné a s ním spojené kdejaké doprovodné problémy. Jedním z nich...

Pozanetlive zmeny

Dobry den, bylo mi sdeleno lekarem, ze mam dle cytologie pozanetlive zmeny na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hučení v uších

Dobrý den, poslední cca týden mi vždy večír hučí v uších. Myslím si, že přes...

Fibrom

Dobrý den, navštívila jsem kožní doktorku, protože jsem si na vnitřní straně...

Mam caste prujmy zlute barvy a bolesti v levem boku

Dobry den,mam caste prujmy zlute barvy a bolesti v levem boku.krev mam v poradku...

Cystický útvar

Dobrý den,jsem rok po LAVH,po dvou dnech lsk revize pro krvácení a hematom v...

Intolerance kaseinu

Dobrý den,prosím o radu týkající se mých dlouholetých potíží s nadměrným odchodem...

Svědění u kořene penisu

Dobrý den, mám problém se kterým se trápím už asi tři měsíce. Čas od času...

Stav po úrazu kolene

Dobrý den, před rokem jsem si přetrhl přední křížový vaz v koleni, byl jsem...

Málo močení


Uzliny

Dobry den, rada bych se zeptala na normalni velikost uzlin v podpazi? Na sonu...

Bolest při análním styku

Je mi 19 let a od svých 17 let provozuji anální styk. Nikdy mě to při styku...

Trhání osmiček

Dobrý den, asi před 10ti dny mi trhali všechny čtyři osmičky najednou. Nyní...

Zvetsena zornice, ztuhlost sije a krupani za krkem.

Dobry den, chtela jsem se zeptat co by mohlo znamenat to ze uz dva mesice mi...

RA a alkohol

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. V květnu 2012 jsem měl úraz na bruslích...

Operace pupeční kýly

Dobrý den. Chci se zeptat zda mam nárok na lázeňskou péči po operaci pupeční...

Problém s erekcí

Dobrý den, mám problem se slabší erekcí i při masturbaci. Nevím jestli je to...

Antikoncepce a její ovlivnění antihistaminikem

Dobrý den, mám dotaz. Začínám brát antikoncepci Katya a beru ještě k tomu léky...

Piha

Dobrý den, potřebovala bych poradit kolem jedné pihy se mi udělal světlejší...

Piha

Dobrý den, na těle (kam vůbec nesvítí slunce) mám tmavší pihu, mám jí tam ani...

Trittico

Tritico - chtela bych ho vyzkouset vzhledem k me nespavosti,ale je to lek i...

Vypadávání vlasů v pubertě

Dobrý den , je mi 14 let. Už od začátku září pocituji ,že mi mnohem více vypadávají...

Zavřít reklamu