Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Povšechné obtíže

Jiný problém Zdeňka 27.1.2019

Dlouhodobé bolesti bederní páteře, kyčlí -bolest mě probouzí v noci-, krční páteře a mezi lopatkami, též bolest pravé ruky od lokte do ramene při pohybu vzadu, bolest v koleni pravé nohy a bolest kloubů palců ruky./Dimexol, Aulin/.
Křeče v lýtkách.
Svalová ochablost -/z dřepu nevstanu/.
Bolest při dotyku úponů svalů.
Dělají se mi samovolně modřiny.

Inkontinence - i po v operování pásky, / Ovestin čípky ,inkontinenční vložky /

Deprese - 14 let - již z velké části vyléčená. /Venlafaxin 75 mg/

Tinnitus - šelest, hučení v uších /již přes 15 let/

Pálení žáhy hodně časté.

Chudokrevnost /Ferro-Folgamma /.

Křečové žíly /Detralex/

Souvisí tyto potíže s nějakým konkrétním onemocněním? Doplnění informací: Děkuji za odpověď. Mám zní pocit, že nic závažného mi nehrozí. Své problémy se pokouším změnit změnou svého jídelníčku, více ovoce a zeleniny, procházkami a nějakým mírnějším cvičením. Již jsem zhubla 6kg na 78 kg - během 4 měsíců. Za mé problémy s bolestma páteře, kloubů a kyčlí je špatný její stav. Dle RTG mám v bederní oblasti výraznou rotační skoliózu LS páteře, deformativní změny L1 až L4. Výraznou spondylatrózu L5/S1.... RTG krční a hrudní páteře nemám. Prosím jenom o radu, slyšela jsem že na tinnitus by mohla pomoci Ginko-Biloba. Váš názor? Nebo něco jiného co byste doporučila. Děkuji a přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, paní Zdeňko,
obtíže, které popisujete, nelze označit do jedné diagnózy. Jedná se bohužel o souběh více obtíží, z nichž každá může mít jinou příčinu. Pro některé z nich jsou jistě genetické dispozice, jiné mohou být následkem prodělané virózy či infektu, některé spolu navzájem souvisí ( například křehkost žilního stěny může být příčinou Vašich křečových žil a současně tvorby modřin), křečové žíly také mohou souviset s křečovými projevy). A takto bych mohla pokračovat dále. Aby jsme Vám mohli více pomoci, bylo by potřebné podrobné vyšetření, znalost konkrétních nálezů a dosavadní léčby. Pokud potřebujete nějakou konkrétní radu, jsme Vám k dispozici. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Zdeńko, některé Vaše potíže mohou mít společného jmenovatele, celkově se ale přikláním k tomu, že máte více problémů najednou. Bez toho, aniž byste se nechala důkladněji vyšetřit, není možné říci, co je příčinou Vašich stavů a ani zda nemáte nějaké onemocnění, které by mělo více znaků, jako máte Vy. V každém případě Vám doporučuji podrobné interní, neurologické a ORL vyšetření s následnou léčbou toho, nač se přijde. Je velice dobře, že se snažíte o zhubnutí, nadváha zatěžuje klouby a svalstvo i záda, neblaze působí i na potíže se žaludkem. Zdravá vyvážená strava a přiměřený pohyb (jóga, ryhlejší chůze, zdravotní cvičení, plavání...) jsou základ a je jedině správné, že se tomu věnujete. Zatím Vám doporučuji, abyste užívala Ascorutin na zpevnění žilní stěny, Ginko na hučení v uších rovněž pomáhá, na pálení žáhy lze doporučit dietu vhodnou na pálení žáhy. Nepijte alkohol, kávu, bublinkové nápoje. Nejezte příliš kořeněná ani pálivá jídla, vyhněte se tučnému, mastnému, smaženému. Vynechejte pochutiny (brambůrky, křupky a pod.), fast food. Pokud kouříte, omezte to, nebo ještě lépe přestaňte. Jezte malé porce častěji. Nepracujte v předklonu a nezvedejte těžká břemena. Na noc si hodně podkládejte záda, nebo si ještě lépe podložte celé čelo postele, a nejezte dvě hodiny před ulehnutím. Z dalšího - bude dobré vyšetřit na gastroskopii kvůli pálení žáhy, měla byste užívat lék proti kyselosti žaludku jako Helicid. Bude třeba dovyšetřit příčinu chudokrevnosti (laboratorní testy, vyšetření trávicího traktu a gynekologické vyšetření), příčina bývá nejčastěji v drobných ztrátach krve například při nemocech žaludku, z nedostatečném příjmu železa a vitaminů B nebo například provází chronické nemoci. Bude vhodné zjistit, zda nemáte nějaké revmatologické onemocnění (z laboratrních testů u praktického lékaře či neurologa). Pro hučení v uších byste měla zajít na neurologii a na ORL, kde se zjistí příčina a bude Vám navržená léčba. Pro bolesti páteře a svalů Vás vyšetří neurolog, je možné, že nálezy na páteři budou souviset s hučením uší. Léčená budete dle výsledků, jistě byste kromě jiného měla chodit na pravidelnou rehabilitaci. Věřím, že až podstoupíte toto menší kolečko testů a budete znát důvody svých potíží, podaří se většinou z nich pomocí léčení, cvičení a diety upravit a zlepšit tak, aby Vám bylo dobře. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Povšechné obtíže
Cca pred 5 mesici jsem poprve navstivil praktickeho...
Povšechné obtíže
Dobry den, mam viacero problemov a neviem si s tym...
Povšechné obtíže
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Již delší dobu...
Povšechné obtíže
Dobrý den,od 20.1 tohoto roku me začala štípat špička...
Povšechné obtíže
Dobrý den. Je mi 23 dříve jsem hodně posiloval a...
Povšechné obtíže
Potřeboval bych poradit. Již delší dobu se cítím nějak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Povrchní poranění hlavy

Dobrý den Dnes jsem se uhodil do hlavy. Je tam poměrně velká boule. Tak...

Povrchová bolest břicha

Dobrý večer pane doktore, bolí mě v pravém pod bříšku stěna dutiny břišní....

Povrchová rána prstu

Zdravim ... Zhruba 9 dni z5 mi slapl nejaky francouz na holy palec .. asi...

Povrchová tromboflebitida

Dobrý den, už to bude 14 dní co jsem byla u lékařky a mám povrchový zánět...

Povrchový zánět žil

Dobrý den,byla jsem před necelými 14 dny na Radiofr. bipolární termokoagulaci...

Povrchový zánět žil

Dobrý den. Manžel prodělal před měsícem povrchový zánět žil na levé noze. Nohu...

Povrchový zánět žil

Dobrý den Moc bych Vás poprosil o radu Užívám dlouhodobě lék prostamol...

Povrchový zánět žil

Dobrý den, mám zánět žil (flebitida), po infuzi. Vyskytla se po propuštění z...

Povšechná porada ohledně léků

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na užívání antibiotik. Četla jsem článek,...

Povšechné obtíže

Dobry den, jsme nyni s pritelkyni v Tunisku, uz asi 2 dny pred odletem mi...

Povšechné obtíže


Povšechné obtíže


Povšechné obtíže

Dobrý den, už asi měsíc mám zvýšenou teplotu 37,2 - 37,4, normálně bych se neměřila,...

Povšechné obtíže

Dobrý den, mám velikou prosbu... Již cca rok běhám po doktorech s různými...

Povšechné obtíže

Dobry den, mam viacero problemov a neviem si s tym rady. OBraciam sa na Vas...

Povšechné obtíže

Dobrý den, Již půl roku mě trápí bolest a tlak v kříži, ztuhlost kloubů,...

Povšechné obtíže

Dobrý den,od 20.1 tohoto roku me začala štípat špička jazyka asi za 3 dny se...

Povšechné obtíže

Cca pred 5 mesici jsem poprve navstivil praktickeho lekare s mirnou bolesti...

Povšechné obtíže

Dobry den mam mamiku 40 let a zaji ma me proc s niceho nic prestala chodin a...

Povšechné obtíže

Dobrý den. Je mi 23 dříve jsem hodně posiloval a jezdil nakole ted pouze procházky,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nedobráni antikoncepce

Dobrý den, beru pravidelně antikoncepci a teď jsem brala dvě platicka po sobě...

Nechráněný pohlavní styk

Zdravím, chtěla bych se zeptat. S přítelem jsem měla nechráněný pohlavní styk...

Nedobrání HAK a pohlavní styk

Dobrý den,beru antikoncepci YAZ. V pátek 12.5. jsem měla užít bílou neaktivní...

Antikoncepce

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda-li můžu pomocí antikoncepce oddálit menstruaci...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se dá otěhotnět když mám po prvé antikoncepci...

Antikoncepce

Vážený pane doktore, užívám antikoncepci Jangee už delší dobu (2 roky). Poslední...

Antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat. Beru antikoncepci a vynechávám vždy týden pro měsíčky....

Antikoncepce

Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat na něco ohledně antikoncepce.Tento měsíc...

Antikoncepce

Dobrý den, můj dotaz se týká účinnosti antikoncepce. Dnes 27.9. jsem zjistila,...

Antikoncepce

Už mám menstruaci 13.dní a beru antikoncepci Sunya. Co s tím mám udělat? Vyměnit...

Antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci Sunya už 5 rokem a beru vždy 2 platíčka (42 tabletek)...

Antikoncepce

Dobry den, cca pred pul rokem jsem si u gynekologa nechala napsat antikoncepci...

V zubu se stále tvořil zánět


Antikoncepce

Dobry den. Chtela bych se zeptat, jak je velka sance otehotnet, kdyz jsem zacala...

Zvětšené uzliny

Dobrý den, mám na krku maličké jakoby "kuličky" pod kůží, nevíte o co se jedná?...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mužů být těhotná. Beru pravidelně bez...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Pokud jsem chtěla posunout menstruační cyklus...

Antikoncepce

Dobrý den,brala jsem několik let antikoncepci Yadine,rozešla jsem se s přítelem,tak...

Antikoncepce

Dobrý den, měla bYch dotaz. Užívám už 5 let lindinete. Před týdnem se mi stalo...

Recidivující pásový opar


Reklama
Zavřít