Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Přechodná psychotická porucha

Anna . 12.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, děkuji Vám moc za poslední odpověď, potěšila mne. Mám ještě pár posledních otázek a pak už snad nenapíšu.:-)Jde mi jen o Váš osobní názor,vím že záleží na mně.Chtěla bych začít nový partnerský vztah a zajímalo by mě, kdy by podle Vás bylo dobré si s partnerem promluvit o mém zdravotním stavu a prodělané atace.O tom,co se stalo, ví pouze má rodina a je to pro mě dost choulostivé,vím že lidé nemají dost informací a proto to nechci nikomu říkat.Ale partner by to vědět měl.Pokud bych mu to řekla třeba až po letech,mohl by se cítit podvedený,že se nemohl rozhodnout,zda se mnou chce i přesto zůstat...takže co si myslíte,kdy by bylo dobré to říci?A do jakých podrbností mám zacházet,aby se nevylekal?Opět mě zajímá Váš osobní názor.Potom ještě poslední dvě otázky: Pamatuji si na vše,co předcházelo atace i na ni samotnou,ale když vzpomínám,cítím,že se mi něco děje s mozkem,je jakoby přetížený...není to škodlivé? A poslední otázka je na ten alkohol,už jsem se ptala,přiznám se,že už jsem alkohol párkrát pila i s léky i teď bez nich...a všechno v pořádku...je tedy možné trochu pít? Jsem teprve měsíc a půl bez léků...nebo radíte počkat ty dva roky po vysazení bez alkoholu? Děkuji moc za odpovědi.

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, Anno, duševní porucha je onemocnění jako každé jiné a jistě svému novému partnerovi nesdělujete, jakými všemi chorobami jste od mládí trpěla, je to přeci jenom bytost , kterou milujete a je Vám sympatická, není to Váš odborný lékař. Nemáte povinnost mu to sdělovat, ale na druhou stranu, pokud by se sám zeptal a svěřil se Vám se svými zdravotními problémy, je na Vašem uvážení, jak moc budete partnerovi důvěřovat, abyste mu mohla říct o svých potížích i Vy. Nemějte z toho vůbec obavy. Nechte to přirozeně plynout a buď taková situace nastane nebo ne. Rozhodně už dopředu se tím netrapte a užívejte život plnými doušky. S alkoholem ale buďte opatrná. Víte, duševní zdraví máme jen jedno a je velmi křehké. Poradila bych Vám zdravý a rozumný zdravotní styl. Pravidelný režim, dobrý spánek, dobré jídlo, aktivity, které máte ráda spojené nejlépe s pohybem a vyhnout se jakémukoliv stresu a psychickému vypětí a mít kolem sebe hodné a milé lidi. Snad Vás moje odpověď alespoň částečně uspokojí.

Související dotazy

F230 akutni polymorfni psychoticka porucha
Dobry den.S pritelem ziju pres mesic a zjistila jsem,ze...
Přechodná porucha řeči
Dobrý den, již dvakrát jsem byla hospitalozována pro...
Poruchy spánku
Dobrý den,mám docela velký problem mám poruchy spánku.V...
Porucha zraku
Dobrý den, je mi 16 let, a bohužel jsme zkoušeli cca...
Poruchy spánku
Dobrý den, mám poruchy spánku. Ani si nepamatuji, kdy...
Poruchy spánku
Dobry den,uz roky trpim poruchami spanku,kdy v noci...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přechod z náplasti na pilulky Yasmin

Dobrý den, minulý týden jsem díky nesnesitelným kožním problémům způsobeným...

Přechod z Nuvaringu na Evru

Dobrý den, za dva týdny budu přecházet z Nuvaringu na náplasti Evra. Chtěla...

Přechod z nuvaringu na náplast evru

Dobrý den, ráda bych se informovala na přechod z nuvaringu na náplast evru....

Přechod z par.ent.výž. na běžnou dietní stravu

Dobrý den pane doktore prosím o odpověď na otázku.Jaký má být přechod z parenterální...

Přechod z Sylviane na Belara

Dobrý den, chtěla bych se zeptat užívala sem třičvrtě roku antikoncepci Belara...

Přechod z Triquilaru na Softine

Dobrý den, chci se zeptat jestli jsem začala užívat správně antikoncepci Softine....

Přechod z třífázové HA na jednofázovou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakým způsobem se přechází z 21 denní HA na...

Přechod z Xynie na Daylette

Dobrý den, brala jsem 3 měsíce antikoncepci Xynia a nyní mi doktor napsal Daylette....

Přechod?

Dobrý den, je mi 42 let a menstruuji od 12 většinou pravidelně, 1 dítě 9 let,...

Přechodná porucha řeči

Dobrý den, již dvakrát jsem byla hospitalozována pro přechodnou poruchu řeči,...

Přechodná slabost končetin a poruchy chůze

Dobrý den mám dotaz je mi 14 let 1x za měsíc Mám problémy z chozením a mnohdy...

Přechodná ztráta paměti

Dobrý den. V úterý mi na kosmetice na obličeji zažehlovala kosmetička aktivní...

Přechodné motání hlavy

Dobry den dneska kolem 2:15 hodiny me něco zbudilo když jsem vstal z postele...

Přechodné náhlé zhoršení zraku

Dobrý den, prosím Vás o názor a případně doporučení vhodného vyšetření. Několikrát...

Přechodné šedivění vlasů

Začaly mi šedivět vlasy, ale jak odrůstají, jsou opět tmavé. Mohly mi vlasy...

Přechodné zhoršení stavu po Aurorixu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se v začátcích léčby mohou příznaky nemoci...

Přechodné, rozmazané vidění

Dobrý den, včera se mi asi na 10 až 20 minut úplně rozmazalo vidění, ostře bylo...

Přechodový obratel - vitamíny

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu.Byl mi diagnostikován přechodový obratel...

Přechozená borelioza

Dobrý den, po přechození boreliozy kolik let mohou zůstat v těle protilátky...

Přechozená mononukleoza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak bych měla postupovat, když mi z krevních...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nesnášíte laktózu? Nezbývá než se určitých potravin vzdát


Prevence průjmu


Bolest břicha opakované zadání


Bolest nártu


MUDr. Lenka Chroboková

Psychiatrická ambulance

Občasné podráždění konečníku


Bolestivá boulička na hrudi


Citlivost bradavek a zpožděná menstruace


Stržený nehet


Apo-parox


Nafouklé bradavky


G>A)/heterozygot, Mutace MTHFR (1298 A>C)/heterozygot

moje pritelkyne po me chce sex, riak ze mi 15 uz bylo ze se nemusim bat, ale...

Vyrážka, která většinou mizí.


Genitální opar


Nikotin je droga – a droga, to je závislost. Zbavte se jí!


Ortopedie


Užívání léků po požití vlákniny


Zpožděná menstruace, negativní test


Tetanus – smrtelné nebezpečí z hlíny


Výtok z penisu po pohlavním styku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×