Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Přechozené nachlazení

Tomas 7.12.2017 redakce uLékaře

Dotaz byl položen:7. 12. 2017 08:18Tazatel:TimmTéma:Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chováníPřechozená chřipka nebo primoinfekce?

Dobrý den, chci se prosím zeptat. Před dvěma týdny od pondělí jsem byl celý týden nachlazený (rýma, kašel). Tentýž týden v sobotu jsem dostal horečky (38-39.6), bolest hlavy, únava atd. Byl jsem totiz den pred tim venku a celkem malo obleceny. Tak jsem v tu sobotu byl na pohotovosti, doktorka mi doporucila Novalgin a Ibalgin 400. Horecky jsem po 2 dnech (v pondeli) srazil, a ve středu uz sel do prace. V patek se mi vsak horecky vratily a vse se opakovalo.Z přechození nebo primoinfekce? Jinak jak byly ty horecky tak v noci sem tam pocení,ale jen kdyz jsem byl prikryty,jinak jsem se nepotil.Teploty opet spadly a ted od pondelka jsem byl bez teplot. Dnes se mi ale objevila zvysena teplota 37.2, tak me to rozhodilo. Toto pondělí jsem mel crp 27. Uz jsem z toho hodne ve stresu, ze jsem se mohl nakazit HIV. Prújmy, vyrážky, zvetsene uzliny, zánet nosohltanu nemam. Rizikovy sex jsem mel na konci září. Může se jednat o přechozenou chřipku-že se mi to tak vrátilo? Nebo to už odpovída spíše primoinfekci? Vim, ze mi takhle nadalku neurcite diagnozu, ale spis prosim o radu, zda by to mohla ci nemusi byt primoinfekce. Děkuji za radu. Na testy pujdu, ale uz me situace hodne stresuje. Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
pokud Vám už týden nebylo dobře a nakonec jste dostal i horečku, tak ty tři dny léčby opravdu nebyly dostačující. Samozřejmě je možné, že jak jste oslabený, tak jste se nakazil nějakým dalším patogenem. Bylo by tedy vhodné zůstat doma a dodržovat léčebný režim aspoň týden a potom i omezit větší fyzickou námahu.
Dále je možné jít znovu na odběr krve, zda se nejedná o bakteriální infekci a nebude třeba léčba antibiotiky. CRP 27 je hraniční výsledek. Pokud máte obavy z nákazy virem HIV, tak nezbyde než vyšetřit protilátky. Inkubační doba je 2-6 týdnů, ale může být i delší.
S pozdravem

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nachlazení
Dobrý den, před týdnem jsme odjeli na půl roku ven,...
Nachlazení, rýma, bolesti v krku
Dobrý den, již 14 dní mne trápí asi viróza nebo nachlazení,...
Opakované nachlazení, bolesti v krku
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz týkající se mých...
Nachlazení
Dobrý den, mého strejdu odvezli včera do nemocnice...
Prevence nachlazení u domácího mazlíčka
Dobrý den, vážená poradno, v současnosti se stala společenskou...
Nachlazení
Dobrý den, chci se zeptat. Můj 5- ti měsíční syn pět...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přechodné zamlžení vidění

Zrak - periferni / neostre videni Dobry den, Chtel bych se zeptat na vase...

Přechodné zhoršení stavu po Aurorixu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se v začátcích léčby mohou příznaky nemoci...

Přechodné, rozmazané vidění

Dobrý den, včera se mi asi na 10 až 20 minut úplně rozmazalo vidění, ostře bylo...

Přechodová zóna mezi jícnem a žaludkem lehce nerovna s krátkým vybíhajícím jazýčkem.

Dobrý den,prosim o radu gastroenteorologa..co znamena gastrosk.nalez prechodova...

Přechodový obratel - vitamíny

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu.Byl mi diagnostikován přechodový obratel...

Přechozená borelioza

Dobrý den, po přechození boreliozy kolik let mohou zůstat v těle protilátky...

Přechozená mononukleóza

Dobry den, mam 34 rokov, pracujem ako riaditelka cestovnej kancelarie a pred...

Přechozená mononukleoza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak bych měla postupovat, když mi z krevních...

Přechozená mononukleóza,následky

Už rok bojuji s nemocemi.V roce 2014 jsem ležela celý listopad a prosinec a...

Přechozená nemoc

Dobry den, jelikoz vsichni v rodine byli nemocni vcetne meho dvouleteho syna...

Přechozené onemocnění

Dobrý den. Už asi 2 roky přecházím rýmy, angíny a chřipky. Vždy zhruba po týdnu...

Přechozený zánět vaječníků

Dobrý den, moc vás prosím o radu. Je mi 38 let, jsem bezdětná. Od ledna mám...

Přechozený zápal plic

Dobrý den paní doktorko, píši ohledně nemoci mé maminky, které je 67, nekuřačka,...

Přechozený zápal plic

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli by jste mi nemohli vysvětlit co může...

Přeji dobrý den, Před 4...

Přeji dobrý den, Před 4 dny jsem byla u lékaře (bolelo mě v krku při polykání)...

Přeji hezký den,nevím jes...

přeji hezký den,nevím jestli píšu správnému lékaři ale pokusím se popsat moje...

Přeji krásný den, chtěl j...

Přeji krásný den, chtěl jsem se zeptat na bolesti v levé části třísel směrem...

Přeji krásný den, chtěl j...

Přeji krásný den, chtěl jsem se zeptat na bolesti v levé části třísel směrem...

Přeji krásný den, můj pr...

Přeji krásný den, můj problém vznikl když si moje přítelkyně neštastně lehla...

Přeji krásný den.je to zh...

přeji krásný den.je to zhruba 17 dní co na šílené bolesti v krku jsem dostala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Změna času užívání antikoncepce z rána na večer

Dobrý den, dlouhou dobu užívám antikoncepci Bonadeu v 6 hodin ráno. Chtěla...

Časté omdlévání

Dobrý večer, asi od 14 let mám problém s častým omdléváním. Lékařka mi pouze...

Následek škrábání

Dobrý den, mám problém s takovou vyrážkou nebo co to je. Vždy, když me něco...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Ztráta čichu

Dobrý den, zajímalo by mne, zda je čich nějak měřitelný jako například zrak...

Křečové žíly

Dobrý den,mám křečévé žíly. Převážně na pravé noze. Žílu mám přes celé stehno...

Mohlo dojít k otěhotnění při orálním styku?

Dobry den,mám asi hloupý dotaz,ale rada bych se zeptala na podobnou otázku jako...

Trombóza


Rybinou zapáchající výtok z pochvy při sexu


Katetrizace

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat za jak dlouho budu moci po katetrizaci-uzavreni...

Roztroušená skleroza a částečný invalidní důchod

Dobrý den, je mi 23 let a mám asi půl roku diagnostikovanou roztroušenou sklerozu...

Nechtěná (pasivní) inhalace Marihuany

Dobrý den, chtěl bych se ucházet o místo Policisty, kde se provádí kompletní...

Petechie, ekzém?

Dobry den před 3 dny se mi udělali na stehnu fialové tečky ( viz. foto) , že...

Gangion na ruce

Dobry den, chtela jsem se zeptat co by mohla znamenat bulka ktera se mi znicehonic...

Bolesti krční páteře, hlavy tlak v hlavě motání, únava

Dobrý den, mám takovy problem, me problemy trvaji asi 4 mesice, ale ted se...

Nadvarle

Dobrý den, dlouhodobě se potýkám s problémy bolestí varlat. Nebo teda podle...

Panic

Dobrý den,můj přítel je panic ale já už panna nejsem..Když jsme se rozhodli...

Žlutý jazyk

dobry den chtela bych se zeptat mam zluty jazyk nevim co to znamena bojim se...

Zhrubění a bolest jazyka

Dobrý den, na levé straně jazyka se mi asi 3 týdny zpátky udělalo cosi, co...

Pálení močové trubice


Inzerce
×