Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Předčasné odlučování placenty

Gynekologie Tereza 25.3.2020

Dobrý den, 27.2.2019 v 32+2tt jsem porodila ukutním císařským řezem (silné krvácení). Důvod odloučení placenty. Příčinu nevím. Jen jsem v těhotenství kouřila. Chlapeček je nakonec v pořádku, ale momentálně jsem nečekaně opět těhotná od 1. porodu nekouřím. Jsem 13+5tt. A ještě jsem se nestihla pořádně zeptat mého gynekologa ohledně placenty. Jen vím, že mě bude víc hlídat od 26tt ohledně čípku. Jsem po konizaci. Proto jsem se obrátila na Vás. Jaké je procento, že nastane odlučovaní placenty? Jsem docela vystrašená a nechci toto opět zažívat nedej bůh přijít o miminko. Je mi 25 let. Žádné problémy, s ničím se neléčím, léky neberu, tlak dobrý. Přikládám foto ze současné těhotenské průkazky a ještě co měl syn napsaný v lékařské zprávě svou jsem nemohla najít. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Terezo.
Děkujeme za Váš dotaz. Vzhledem k předchozí anamnéze Vás gynekolog bude hlídat nejen kvůli děložnímu čípku a bude kontrolovat lokalizaci placenty. Příčin předčasného odlučování placenty je více, kouření v těhotenství mezi ně také patří. Jaké je riziko v dalším těhotenství je obtížné odhadnout. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobry den
Odlučování placenty nastává z nejrůznějších duvodu- anomálie tvaru delohy degenerace placentarni tkané , interní onemocneni jako vysoky tlak , infarkty placenty atd atd
Nikdo Vam nezaručí jak vse bude probíhat protoze to nelze predem odhadnout
Co se tyka Vaseho cipku po konizace to je jina vec - tam muze nekdy dojit k předčasnému otvírání hrdla a tedy předčasnému porodu
Poradte se o postupu se svym gynekologem
Drzim palce
MUDr Ludek Fiala PhD MBA

Související dotazy

Placenta
Ještě sem se chtěla zeptat v jakém týdnu cca se placenta...
Placenta
Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli je možné odloučení...
Placenta praevia
Dobrý den. Jsem ve 23+4tt a dnes na kontrole mi paní...
Placenta
Děkuji za odpoved a jeste se chci zeptat co znamena...
Placenta
Dobry den chtela bych se zeptat jestli je možné silným...
Placenta
Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství....jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Předčasné krvácení při antikoncepci

Dobrý den, užívám antikoncepci Bonadea (cca rok a půl), zatím to bylo bez problémů,...

Předčasné krvácení při braní HA

Dobrý den , už asi 4 měsíce beru HA (Jangee 0,02 mg/ 3 mg) a menstruaci bych...

Předčasné krvácení při HA

Dobrý den, mám dotázek. Užívám HA Harmonet už přes rok, nikdy žádný problém...

Předčasné krvácení při HA

Dobrý den, užívám LOGEST už přes 2 roky a nikdy jsem žádný problém neměla až...

Předčasné krvácení, křeče v břiše, zánět dělohy

Dobrý den, nevím, zda jsem správně a nemohla jsem najít správný název toho,...

Předčasné menstruační krvácení

Dobrý den, je mi 45 let, doposud jsem měla menstruaci pravidelnou cca po 28...

Předčasné náhlé šedivění ochlupení

Dobrý den, možná je to směšný dotaz, ale nedá mi to abych se nezeptal. Mám 34...

Předčasně narozené dítě

Dobrý den, syn se narodil přesně tři týdny před termínem dle UZ a přesně čtyři...

Předčasné nasazení utrogestanu

Dobrý den, je možné ,,předčasným" nasazením utrogestanu 1-0-1, 7 dní nechtěně...

Předčasné očkování

Mého syna objednala dětská lékařka na první očkování na 10. týden věku. V informacích...

Předčasné ovariální selhání

Dobrý večer. Je mi 40 let a ve 33 letech mi bylo diagnostikovano předčasné ovarialni...

Předčasné ovariální selhání

Dobrý den, je mi 32let,od 25-ti let se snažíme marně s přítelem o miminko....

Předčasné prasknutí folikulu po cvičení

Dobrý den, dnes jsem byla na měření folikulu a paní doktorka mi našla jeden...

Předčasné probouzení

Posledních několik let se v noci budím každé 2 hodiny. Pravidelně chodím spát...

Předčasné ranní probouzení

Dobrý den, je mi 17 let a mám problém s brzkým probouzením. Obvykle chodím spát...

Předčasné sjetí gumiček po podvazu hemoroidů

Dobry den,po porodu se mi objevily hemoroidy. Nyní mám za sebou 2x neúspešnou...

PŘEDČASNÉ STÁRNUTÍ CELÉHO ORGANISMU

Dobrý den, je mi 23 let a již několik let na sobě pozoruji výrazné změny v běžném...

Předčasné šedivění vlasů

Dobrý den. Mám dotaz, ohledně mého, předčasného šedivění vlasů. Cca od mých...

Předčasné ukončení menstruace novým platem antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Tento měsíc jsem pravidelně brala HA Adelle,...

Předčasné vysazení antikoncepce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Už půl roku beru antikoncepci Belanette .....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Macmiror complex 500 vaginální globule


Hypnagogické záškuby

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Již 7 měsím mě trápí pravidelně...

Hypofunkce štítné žlázy a rozhozená psychika

Dobrý den paní doktorko, ještě bych ráda doplnila můj včerejší dotaz. V dotazu,...

Zánět močového měchýře

Dobrý den. Zánět močového měchýře mi nastoupil velice rychle. Celý den nic,...

Polyp v uchu

Dobrý den! Lékař mi řekl, že mám zánět v levém uchu v důsledku polypu, a...

Plynatost po laparoskopické operaci

Dobrý den, jsem po laparoskopii gynekologické..v po operace a v úterý mě pustili...

Zánět varlat

Dobrý den, je mi 27 let a již cca před 6ti lety mi kolísavě začli potíže s prostatou....

Hnědé skvrny pod prsy

Dobrý den, již delší dobu mě trápí hnědé skvrny v oblasti pod a mezi prsy (jde...

LSIL

Dobrý den mám za sebou výsledky z cytologie a již po třetí mi vyšlo LSIL tak...

Bolesti holenních kostí

Dobry den,pane doktore moje matka 65 let ma silne bolesti holennich kosti tento...

Bolesti páteře

Prosím vás o radu.Na RTG snímcich našli lékaři toto: "Na funkčních sn. v předklonu...

B komplex a žlutá moč


Úporná bolest břicha

Dobrý den pane doktore, od pondělního večera mě úporně bolí břicho. Začalo...

Sklivcové zákalky

Dobrý den, můj zdr.problém začal před rokem. Občasné tlaky v zátylku, přidalo...

Časté říhání dítěte

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně častého říhání mého 3-letého...

Zápach spermatu

Dobrý den, omlouvám se za téma, ale asi chápete, že se raději ptám takhle,...

Potíže po střevní chřipce

Dobry vecer 21.12.jsem prodelala střevni chripku bez teplot..masivni zvraceni...

Bolesti a motání hlavy

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila, již 2 roky mě trápí moje "nemoc" a...

Mám pod paži bulku

Dobry den, mam pod paži bulku,neni vubec bolestiva je hned pod kuži ma asi 1cm...

Stydlivost

Dobrý den, než svůj problém rozepíšu tak Vám chci říct, že v tomhle dotazu se...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.