Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Přetrvávající kašel

Radka 19.12.2014

Dobrý den,
v řijnu jsem měla léčenou anginu Summamedem, chodila jsem ale do práce, takže jsem nemoc nevyležela a cítila jsem se stále unavená. Nyní jsem před 14 dny onemocněla virozou (bolesti kloubů, hlavy,zimnice, horečka 39,5C) a vrátila se mi k tomu i angina. Tentokrát jsem zůstala ležet Dostala jsem opět ATB - Xorimax. Po pár dnech se přidal kašel a chrapot, který přetrvává dosud. Chvílemi něco vykašlu (hlen bělavý, místy lehce nažloutlý) , ale často mě kašel dráždí na sucho. Největší záchvaty kašle přicházejí v noci a brzy ráno. CRP zvýšené nebylo.Zkoušela jsem i ACClong, Erdomed, různé bylinné čaje a sirupy, ale téměř bez efektu. Nyní po 14 dnech mi lékař opět předepsal ATB (XORIMAX-tj ty samé, které jsem před týdnem dobrala !) a k tomu inhal, kortikoidy - Miflonid. Chtěla bych se zeptat na Váš názor,zda je anstavená léčba adekvátní ? Nerada bych do sebe cpala léky zbytečně a obzvláště takové, jako jsou kortikoidy a ATB. U Miflonidu se uvádí, že je vyloženě jako prevence astmatických záchvatů a že je nutné hlásit , pokud je podezření , že je infekt virového původu (což asi je ..). Dále si nejsem jistá, zda je vhodné užívat ATB (i když CRP je nízké, horečky už nejsou ...max. k večeru lehce zvýš. TT 37-37,3C) a ještě ty samé, které jsem před týdnem dobrala). Budu ráda za Váš názor a příp. radu jak postupovat a co by se dalo zkusit.

Děkuji a přeji příjemný den .

Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bartáková


Dobrý den,
pokud Váš zánět byl opravdu klasická angina (prokázáno výtěrem z krku), tak měl lékař nasadit penicilin... obojí zmiňované ATB jsou širokospektrá a někdy nadělají u nekomplikované anginy bohužel více škody než užitku.
Bylo by tedy vhodné udělat (znovu?) minimálně výtěr z krku, aby se nastavila adekvátní ATB léčba, pokud by přetrvávala nějaká bakteriální infekce.... pokud se v krku nic neprokáže, tak kortikoidy 7-14 dní jako podpůrná léčba dlouhotrvajícího virového zánětu jsou adekvátní volba, případně si nechte vystavit doporučení na ORL

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Kašel
Dobrý den chci se jen zeptat jestli na pruduskovy kasel...
Tři týdny trvající chřipka, přetrvávající kašel
Pane doktore, jak je to mežné že praktik nedokázal...
Kašel
Dobrý den, 30 let, bez nadváhy, epileptik, kuřák (cca...
Kašel
Dobrý den, obracím se na Vás s chronickým kašlem....
Přetrvávající kašel
Dobrý den paní doktorko. Už 14 dní mě trápí suchý a...
Kašel
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně kašle. Již...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrvávající bolesti v krku-oberon

Dobrý den, již 2 měsíce mě bolí v krku a lékaři mi tvrdí, že mi nic není a že...

Přetrvávajíci bolesti v levé straně břicha

Dobrý den pane doktore,prosím moc o pomoc, už si nevím rady. Před 12 lety jsem...

Přetrvávající bolesti v podbřišku

Dobrý den, měl bych na vás dotaz, mám už měsíc bolesti v podbřišku bez přestání,...

Přetrvávající bolesti v pravé části břicha

Dobrý den, už 14 dní mám přetrvávající bolesti v pravé dolní čísti břicha....

Přetrvávající cysty na vaječníku

Dobrý den, v srpnu roku 2013 mi byli diagnostikovány cysty na vaječnících o...

Přetrvávající čepy v krku po dobrání atb

Dobrý den. Chtěl bych se Vás zeptat. Dobral jsem antibiotika, poté jsem byl...

Přetrvávající flek po borelióze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na přetrvávající flek po borelioze. Můj otec...

Přetrvávající hematurie

Dobrý den , mám otázku nacházím hln v moči s krví. Zánět močových cest již...

Přetrvávající horečka a únava

Dobrý den, omlouvám se že ruším. Ale nevím si rady již dlouhou dobu a to v řádech...

Přetrvávající kašel

Dobrý den, kašel mne trápí už přes 14 dní. Psala jsem sem před třemi dny http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/suchy-kasel-pocit-dychani-prachu-zanet-prudusek-a-dutin-105578...

Přetrvávající kašel

Dobrý den, již rok a půl mě trápí kašel a zahlenění. Kašel je převážně vlhký,...

Přetrvávající kašel

Dobrý den paní doktorko. Už 14 dní mě trápí suchý a dráždivý kašel, který dobře...

Přetrvávající kašel

Pěkný den, moc prosím o pomoc! můj přítel má již měsíc dráždivý kašel. Před...

Přetrvávající kašel a odkašlávání

Po relativně dobře zvládnutém nachlazení (lehčí zánět dutin, kašel produktivní,...

Přetrvávající kašel a rýma

Dobrý den, v měsíci březnu jsem hodně kašlala, bolelo mě v krku, měla jsem teplotu....

Přetrvávající kašel po zápalu plic

Dobrý den, dvouletá dcera prodělala před 12 dny zápal plic. Dostala Zinnat a...

Přetrvávající kašel, krvácení z dýchacích cest

Dobrý den, již 3 měsíc trpí celá má rodina úporným kašlem, manžel dokonce krvácel...

Přetrvávající křeč

Dobrý den, prosim Vás měla bych dotaz..Od 2.6 mám zlomeninu zanartní kosti,...

Přetrvávající léčené onemocnění

Dobrý den, před třemi týdny jsem navštívila obvodního lékaře kvůli neodcházející...

Přetrvávající menstruace

Dobrý den, moje menstruace trvá již 25 dní a je poměrně silná. Od gynekologa...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, pane doktore. Prosím o Váš názor a odpověď. Na základě bolestivosti...

Marihuana v koláčkách

Jak dlouho bude zjistitelná marihuana z koláčků, i když jen z listů? Bude to...

Pityriasis versicolor bíle fleky

Dobrý den na kůži se mi objevují bílé fleky, znamená to něco něco vážného?

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, užívám asi dva roky antikoncepci Nelya,...

Euthyrox a zelené potraviny

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem. Vím,že jsem se měla optat mého lékaře,ale...

Jaterní dieta při zvýšených jaterních testech

Po 3-měsíční nepřetržité léčbě boreliozy Doxyhexalem (bez úspěchu), komplikace...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Dušnost

Dobrý den, už tři týdny se mi špatně dýchá. Dušnost přetrvává celé dny a někdy...

Euthyrox a Xyzal

Dobrý den. Mám pár dotazů. Syn 17let. 2r pro rodinnou dispozici k onem. štítné...

Euthyrox a vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den! Beru od května Euthyrox 50 a výsledky krve jsou zas v normách. Ale...

Herpetická infekce

Dobrý den, mám dotaz je mi 32 let, mám se svým partnerem 3 letého syna, byla...

Panická ataka

Dobrý den je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když usínám tak se behem pul...

Koloidné uzly na štítnej žľaze

Na sono krku mi našli niekoľko väčších lym.uzlín a aktiež koloidné uzly na št.žľaze....

Říhání

Dobrý den, jsem pět měsíců po laparoskopické operaci žlučníku. Vše začalo...

Bolest na hrudi

dobrý den, z roku 2016 mám vyšetření srdce - vše v pořádku (vnitřní i venkovní),...

Srdeční arytmie

Dobry den Chci se zeptat jen jestli je mozne vylecit aritmii? Moje kardiolozka...

Tinnitus

Dobry den, zhruba před 6ti tydny mi zacalo hucet v ušich, bylo to hrozny a...

Opakované punkce kolena

Před rokem najednou začaly velké bolesti v koleni. Ortoped provedl punkci, která...

Rehabilitace po mozkové mrtvici

Dobrý den, můj tatínek (67 let) prodělal přesně před 4 měsíci mozkovou mrtvici. Ochrnutý...

Flek na ruce

Objevil se mi svědivý flek velikosti 1cm na 2cm.Zvenku ohraničený červeně.Uvnitř...

Zavřít reklamu