Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Připadám si úplně mimo....

Mozek a nervy Martina . 16.7.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, už asi něco přes tři týdny se cítím naprosto mimo....Nevím, jak to popsat...Prostě mi připadá, jak kdybych vůbec nevnímala.Ale to by ještě nebylo tak strašné..Vůbec si nepamatuji, co jsem dělala včera, před týdnem(prostě to nevím, strašně se namáhám, abych si na to vzpomněla, ale prostě si nevzpomenu).Dokonce si např. ani nepamatuji některé učivo, které jsme ve škole před prázdninami probírali.Připadám si trapně, k lékaři jít nechci, protože by mi asi stejně neuvěřil a poslal rovnou na psychiatrii....Vůbec nevím, co mám dělat, pořád doufám, že se to jednoho dne zlepší, ale už přestávám doufat. Vůbec netuším, jak se po prázdninách budu moct učit, když si nic nepamatuji a do hlavy mi nic neleze. Děkuji moc za odpověď Martina, 15 let

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


dobrý den, pokud máte takovéto obtíže se soustředěním a výbavností (vzpomínáním si), nemusí to být nutně psychiatrický problém. Popsané obtíže vyvolává také vyčerpání, stres, nedostatek například vitamínů sk.B, ale mohou provázet i chudokrevnost, záněty v oblasti hlavy včetně infekčních zánětů mozku, poruchy prokrvení hlavy...proto doporučuji, pokud Vás to takto trápí, jak píšete, naopak vyhledat lékaře, a to co nejdříve, aby vyloučil závažné/akutní příčiny takového stavu. Psychiatrické problémy připadají v úvahu také, ale nejdříve se vyšetřují somatické (tělesné) příčiny obtíží a až když jsou vyloučeny (zejména ty závažnější, jako jsou poruchy prokrvení, záněty mozku a obecně neurologické závažnější stavy), přijde na řadu psychologické vyšetření a pomoc; psychiatr až v případě, že by psychologická pomoc nestačila nebo že by bylo potřeba podávat léky, které může předepsat a "hlídat" pouze psychiatr.

Související dotazy

Antikoncepce a krvácení mimo cyklus
Dobrý den beru antikoncepci Mistra už přes rok a mám...
Krvácení mimo menzes
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená krvácení...
Krvácení mimo cyklus
Dobrý den, mam pravidelný menstruacní ciklus. Před...
Krvácení mimo menstruační cyklus
Dobrý den. Mám dotaz ohledně krvácení mimo menstruační...
Silné krvácení mimo menstruaci
Dobrý den.Už asi dva týdny silně krvácím mimo menstruaci.Ráno...
Krvácení mimo menzes
Dobrý den,mám velkou prosbu .Už několik let trpím zánětana...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přílišná masturbace

Dobry den , je mi 16 let. Masturbuji kazdy den. Praktikuji to uz asi 1 rok.Muj...

Přílišná spavost

Dobrý den, už několikátý den po sobě (asi 5.) pozoruji, že velmi mnoho spím....

Přílišná výraznost žil

Dobrý den, mám dotaz, ohledně žil. Během posledního půl roku, se mi objevily...

Přílišné zahřívání těla spojené s dušností a závratěmi

Dobrý den, mám už spoustu let (co pamatuju) problém. Už jsem s tím párkrát...

Přiměřenost léčby revmatoidní artritidy

Dobrý den,prosím o radu.Před půl rokem jsem se začala léčit na revmatoidní artritidu.Revmatoložka...

Příměs krve ve slinách

Dobrý den. Pane doktore, měla bych k Vám následující dotaz: již delší dobu...

Příměs krve ve slinách

Pane doktore, děkuji za jednu již Vaši odpověd k tomu problému. Na ORL mi byla...

Příměs krve ve slinách

Dobrý den,měla bych k Vám dotaz: cca před 3 lety se mi začala objevovat krev...

Přimhuřovaní očí (mračení se)

dobrý den, je mi 21 let a stále, nevědomě, přimhuřuji oči (mračím se). Dělám...

Přínaky nemocí

Dobry den, zajimalo by mne zda mohou antibiotika krome zpomaleni protilatek...

Případná kontraindikace

Dobrý den, od pracoviště ORL jsem dostal předepsáno CAVINTON POR TBL NOB 50x5...

Případná náhrada desinfekce při strátě drénu po chyr. zákroku abscesu

Dobrý den vám přeji Paní doktorko mám na vás prosbu ohledně případné desinfekce...

Případné otěhotnění

Dobrý den, mám dotaz ohledně případného otěhotnění. Je mi 41 let a mám v děloze...

Případné početí

Dobrý den, den před sexem ani v den sexu jsem nepožila pilulku. Přítel do mne...

Případné přerušení gestagenní ATK - Azalia

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor a radu. Dříve jsem kvůli nepravidelném...

Případné těhotenství

Dobrý den, jsou nějaká rizika pro vyvíjející se embryo (nebo spíše blastulu,...

Případné těhotenství

Dobrý den, mám dotaz 24.4 jsem měla pohlavní styk s přítelem a sklouzl nám...

Případné těhotenství

Dobrý den, mám dotaz 24.4 jsem měla pohlavní styk s přítelem a sklouzl nám...

Případné těhotenství

Dobrý den, beru antikoncepci dienille a menstruaci jsem měla 14.3., pak jsem...

Případné těhotenství

Dobrý den. Příští týden to budou dva měsíce od styku s partnerem. Užívám HA...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léky na hubnutí


Extrakce zubu moudrosti - otok


Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti


Bolest pod žebrem


Bolest mezi lopatkami, při nádechu


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Hormonální léčba rakoviny prsu – ne pokaždé je možná


Salmonelóza


Káva v dětském věku


Boulička u spodní čelisti u dítěte


Chronické bolesti zad, spinální stenóza, radikulopatie.


Antikoncepcia Minerva a Biseptol 480


Jaterní testy


Plicní embolie


MUDr. Martin Ralbovský

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

29. 2. je výjimečný den – Den vzácných onemocnění


M751 Syndrom manžety rotátoru


Bolesti zad a břicha(Ledviny?)


Vliv antibiotik Fromilid Uno na HA Clormetin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×