Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Problémy se žízní a bušením srdce

Jiný problém Markéta 5.4.2019

Dobrý den,ke mi 41let a již několik let chodím k dr s potíži jako- náhlá žízeň,kdy vypiju 3l během hodinu,po sladkém,pečivu mám zvláštní chuť v pusi,k tomu když bych snědla př celou čoko,tak se roztřesu,taky kávu nemůžu,vnitřní třes zbrzdilo magnesium ve vysoké dávce,možná i náhlé bušení srdce.Ale magnezko beru občasně od 14let a bolí mě akorát ledviny,záda v té oblasti.Navíc mě občasně píchá v krku.Musím jíst nejpozděj po 3h,jinak jsem malátná,roztřepu se.Byla mi zjištěna tetanie,ale jsem docela klidný člověk a příznaky nijak nemám.Cukrovku nemám,štítná žláza kdysi zvýšené hodnoty,jinak nehlídaná.Tlak spíše nižší.Nemůžu pracovat ani cestovat,stavy se mi objeví náhle+neustálá únava.Jednou po kávě jsem se tak náhle roztřepala,že jsem se nemohla ani podepsat,nebo mi začne bušit srdce,že bych omdlela. Už nevím kam se obrátit.Loni mi byla na MR nalezena objemější cysta v hlavě,Dr však řekl,že to nic není,nicméně na kontrolu jdu za 3měs.Děkuji za radu

Doplnění informací:
Dobrý den paní doktorko,
Přikládám vám ofocené výsledky odběrů.
Zjistila jsem si,že EBV může být v těle několik let a právě od něj pramení potíže-štítná žláza,únavový syndrom,RS,atd..je možné,i když ho nemám aktivní něčím ho z těla dostat?
Dále snížený cukr značí hypoglikemii?
Zkusím poprosit Dr ať mě pošle ještě na sono-bolí mě občas játra,ledviny,nebo co to je..
Leukocyty by jste resila?
Děkuji moc za odpověď

Doplňující dotaz: Dobrý den,
Protože si semnou Dr.na endokrinologii neví rady,chci se na vaše doporučení opět zeptat vás.
5.4.2019 hTSH - 0,228 mlU/l
FT4 - 11,55 pmol/l
A zbytek vám posílám v příloze.
Letrox mi nepomáhal,naopak hodně vzteklá jsem byla..Dr na endokrinologii mi řekla,że štítná žláza je v pořádku,i když mě někdy píchá v krku.Neurolog.cysta za stavy nemůže,mám sice tetanii,ale prostě jsem jen moc vnímavá/citlivá.
Mám alespoň doplnit jod,nebo co mi prosím doporučíte?Užívala jsem spirulinu,mořskou řasu a potom byl asi pokles TSH.Už jsem zoufalá,neustálé náhlé stavy mě ničí-tlak,bušení ,kdy si musim lehnout a z hluboka dýchat,vnitřní třes,malátnost,horká přitom studené končetiny,únava častá,po fyz.námaze vše dohromady,asi 3měsíce opuchlá lítka/tlak od probuzení.Navíc náhle ucpaný nos od zimy a pořád cosi..
Budu moc ráda za vaši radu

Doplňující dotaz: Dobrý den,
Chci se zeptat zda mi můžete napsat recept na zovirax,nebo acyklovir,kterým bych zkusila z těla dostat EBV(toxoplazmozu,herpes viry) ?
Moje Dr mi to nenapíše.
Homeopatika můžu užívat případně potom,ale cenově a dlouhodobě to není moc pozitivní.
Akupunkturu jsem v minulosti absolvovala a již mi nepomáhá,spíše mám nízký tlak,motáky,..

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, určitě by mělo být doplněno vyšetření krve na štítnou žlázu, příštítná tělíska, vápník, EBV, ultrazvuk břicha včetně ledvin a nadledvinek. Dále by měla být vyšetřena nejen hrudní páteř a byla by vhodná konzultace u psychologa, neboť nelze psychiku podceňovat. Vzhledem k tomu, že jde o komplexnější problém, předávám Váš dotaz ke zodpovězení specialistovi.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Markéto, Vaše potíže mohou mít hned několik příčin, bylo by vhodné provést podrobnější vyšetření laboratorní včetně OGTT na vyloučení poruchy předcházející cukrovce, dále vyšetření moči, další jak psala paní doktroka, vhodné by bylo také sonografické vyšetření břicha se zaměřením na ledviny, dále vyšetření neurologické kvůli dlouhodobým bolestem v zádech, tetanii a cystě v hlavě. Je samozřejmé, že jdete na kontrolu, protože je nutné zjistit, zda se cysta, což bývá neškodná dutina, naplněná tekutinou, nezvětšuje. Nevím, v jaké oblasti je cysta v hlavě, bylo by třeba probrat s neurologem, zda není v oblastech hormonálně aktivních, což by mohlo mít vliv na Vaše potíže. Pak by bylo třeba věc řešit, probrat také s endokrinologem, který by mohl vyšetřit Vaše hormony a případě navrhnout léčbu. Ohledně píchání v krku a divné chuti - je možné, že máte poruchu žaludku či jícnu, lze vyzkoušet užívat Omeprazol na 14 dní v dáce 20 mg denně ráno nalačno, kdyby nepomohlo, bylo by dobré nechat se dovyšetřit na gastroenterologii. Zatím doporučuji, abyste nejedla čokoládu, nepila kávu a vyhnula se všem stimulantům. Jezte magnesium denně a vitamin B6 (existují kombinované preparáty). Další by se řídilo výsledky vašich testů. Přeji Vám, abyste se brzy cítila lépe. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Markéto, stále si myslím, že je třeba, abyste byla vyšetřená neurologem, který se vyjádří k bolestem v zádech a tetanii, cystě, napíše Vám také vyjádření, zda cysta nemůže být v hormonálně aktivní obasti. Dále si stále myslím, že je třeba endokrinologické vyšetření, byť hodnota fT4 je normální, můžete mít nějakou jinou hormonální potíž. Leukocytozu je jistě třeba řešit, je potřeba zjistit, proč máte vyšší hodnotu bílých krvinek, která svědčí pro zánět. Je možné, že je to k močové infekci, máte i mírný nález v moči. Infekce by také vysvětlovala únavu. Doporučuji u praktického lékaře kontrolní odběr krevního obrazu, CRP, sedimentace, dále moči včetně vyšetření na přítomnost mikrobů, podle nálezu pak léčit. Pokud bude nález, pak je třeba léčit antibiotiky. Vzhledem k nálezu v moči, vyšší hodnotě bílých krvinek a bolesti v zádech by jistě bylo vhodné ultrazvukové vyšetření břicha a ledvin. Ohledně diety a možné gastroenterologické příčině jsem již psala. Pokud víte, že musíte pravidelně jíst a vyhnout se dráždidlům, pak to rozhodně dělejte. Někdo je prostě citlivý na stimulancia, někdo má rychlejší metabolismus a musí častěji jíst. Poslouchejte své tělo. Když se třesete po kávě, nepijte, taktéž nejezte čokoládu, neužívejte alkohol ani psychoaktivní látky. Kdyby praktický lékař nezjistil příčinu vyšší hladiny bílých krvinek, je třeba pátrat dále, případně by pak bylo vhodné i hematologické vyšetření, když by se na nic nepřišlo. EBV je virus, který má valná většina populace, u vás jsou jen anamnestické protilátky, tedy svědčící pro proběhlou, nyní neaktivní infekci, pokud není zvýšené IgM, Vaše potíže s EB virózou s nějvětší pravděpodobností nesouvisejí. Ano, snížený cukr je hypoglykemie, ale ta Vaše není nijak závažná, někdo je k ní náchylnější, musí jíst často, jinak je mu špatně. Pokud jste na odběr byla na lačno, můžete mít krevní cukr nízký. Přeji Vám, aby se odhalilo, co je příčinou Vašich problémů. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Markéto, ohledně možných příčin jsem Vám už psala. Je dobře, že jste byla zkontrolovaná na endokrinologii, zdá se naštěstí, že je vše v pořádku a to nejen štítná žláza, ale i další hormony. Pokud na endokrynologii neshledali hodnoty jako důvod k léčbě, pak opět není třeba dále vyšetřovat a léčit, za nějakou dobu (1/2 roku) bych ale doporučila kontrolu. Píchání v krku většinou nezpůsobuje štítná žláza. Spíše se jednává o akutní infekci nebo projev refluxu. K refluxu a dietě jsem Vám jniž také psala. K EBV - EB virus může být příčinou jen některých obtíží, například malátnost, únava. Je to běžná infekce a většina lidí má po čase již po problémech. Někomu ale potíže mohou přetrvávat. Způsob, jak účinně a jednoznačně virus z těla odstranit, není, ale osobně mám dobrou zkušenost s homeopatií a akupunkturou, které mohou pomoci zmírnit projevy. Pokud cysta v hlavě nečiní potíže, pak je jen třeba ji sledovat. Stran hypogylemie jsem Vám také již psala. Hypoglykemie je snížený cukr. Někdo má rychlý metabolismus a musí často jíst. Když to o sobě takto víte, pak jezte malé dávky jídla často. Vzhledem k únavě, návalům nepříjemných pocitů, ucpanému nosu byj ještě doporučila kompletní alergologické a imunologické vyšetření. Otokům nohou bych v tomto počasí nepřikládala váhu, Hodně pijte, pohybujte se, užívejte nadále minerály. K tomu bezpochyby jako vhodné považuji psychologickou péči, protože dlouhodobé problémy se zdravím mohou vést k ulpívání na zdravotních problémech, obavám z dalších atak, k úzkostem a depresím, které celou situaci jen zhorší. Tedy závěrem - zkuste ještě alergologii a imunologii, doporučuji celostní přístup (viz výše) a psychoterapii jako doplněk k léčbě a vyšetřování, možná by stálo za zvážení na přechodnou dobu, než se budete cítit lépe, podávat nějaký lék, který by Vám pomohl zvládnou obavy, například antidepresivum, vhodné by mohlo být například Triticco. Držím Vám palce, aby se Vám ulevilo. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Markéto, je mi líto, bohužel možnost předepisovat léčivé přípravky nemáme. Pokud by bylo potřeba podávat celkově virostatika, pak by Vám je Vaši lékaři jistě předepsali, takto myslím, že při anamnestické hladině protilátek, tedy stavu, kdy jste virózu prodělala a vytvořila si protilátky a virus není aktivní, Vám lék nejspíše nenapíše žádný lékař. Doporučuji zkusit imunologii, abyste byla odolnější vůči nákazám. Na konstituční homeopatii jdete obvykle jednou na vstupní prohlídku, dostnete lék a pak jdete na kontrolu za měsíc, tři či šest, podle Vašeho lékaře, takže ve výsledku je to méně drahé, než různé doplňky, ale samozřejmě nechci lobovat, protože ne každému to sedí a úspech není jistě zaručen. Víte sama nejlépe, co chcete vyzkoušet. Nic dalšího Vám bohužel neumím poradit, pročtěte si, prosím, předchozí odpovědi, kde jsem již napsala vše, co mne napadlo. Přeji Vám hodně štěstí, aby se Vám ulevilo. S pozdravem MUDr. Sońa Boušková

Související dotazy

Problémy s bolestí hlavy a bušením srdce
Dobrý den paní doktorko, prosím Vás hezky od dubna...
Problémy se srdcem
Dobrý den, je mi 22 let. Před 3 měsíci mě začal trápit...
Noční buzení s bušením srdce
Dobrý den, před 2 lety mi začalo klimakterium, je mi...
Problémy se srdcem
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Už rok...
Problémy se srdcem
Dobrý den. Zasílám další informace k dotazu: (Je mi...
Problémy se srdcem
Dobrý den, už třetí týden mě trápí problémy se srdcem....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Problémy se žaludkem

Dobrý den, potřebovala bych poradit s problémem ohledně žaludku. Týká se...

Problémy se žaludkem

Dobrý den.Již třetím rokem mám problémy se zaludkem a přiznaky se neustále střídají...

Problémy se žaludkem

Dobrý den, už delší dobu mě trápí svírání žaludku po ránu (cítím, jako bych...

Problémy se žaludkem

Dobrý den, před 10 dny mi byl odstraněn chronický apendix. Již 3 měsíce před...

Problémy se žaludkem

Dobrý den, rád bych slyšel Váš názor na můj dlouhodobý zdravotní problém,...

Problémy se žaludkem

DUODENOGASTRICKY REFLUX Dobrý den. Před 10 lety se mi najednou udělalo špatně...

Problémy se žaludkem

Dobrý den, zdravím a prosím o radu... Asi před dvěmi lety mi začalo bývat...

Problémy se žaludkem a pálením žáhy

Dobrý den delší dobu mám problémy se žaludkem a pálením žáhy. Když něco sním...

Problémy se žaludkem, gynekologické potíže

Dobry den, od minuleho ctvrtka jsem mela problemy se zaludkem. Od ctvrtka jsem...

Problémy se žažíváním

ahoj mám problémi se zažíváním a chci se zeptat jesti je na zažívání dobré...

Problémy so srdcom?

Položka testovania Normálny rozsah Skutočná hodnota merania Výsledok testovania Viskozita...

Problémy so srdcom?

Dobrý deň p.doktor, mám už rok a pol ročné problémy.Jedného dňa sa mi na stanici...

Problemy so stolicou

Mala som nechraneny analny sex. Den po tom som zacala mat problemy so stolicou....

Problemy so zaludkom?

Dobry den. CHcela by som sa opytat na moj problem.Od mojho prveho porodu 8/05...

Problémy související s psychikou - únava, problémy s příjmem potravy

Dobrý večer, mám 46-letého přítele, který je plně invalidní. Má "zdravotní problémy",...

Problémy související se skoliózou

Dobrý den, jemi 23 let a mám potíže související se skoliózou zad. Tu mám v bederní...

Problémy související se štítnou žlázou

Dobrý den, před rokem mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy. Denně užívám...

Problémy spojené s hypothyreózou

Dobrý den, již nějaký čas se necítím dobře. Je mi 41 let. Migrény, bolesti...

Problémy spojené s poruchou funkce štítné žlázy

Dobrý den, Je mi 19let a asi 4 roky se léčí se štítnou žlázou (chronická autoimunní...

Problémy spojené s užíváním HA

Dobrý den. Teprve týden používám HA lindynette20. Asi po 3 dnech jsem začala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest hlavy a homeopatika

Dobrý večer zo Slovenska, páčila sa mi Vaša webova stránka, tak som sa rozhodla...

Absces - doba hojení

Dobrý den, včera mi byl v oblasti hýždě blízko konečníku vyříznut absces o průměru...

V noci brní ruce

Dobrý den, asi 3 měsíce mě v noci brní ruce (od ramene k prstům), budí mě...

Náhlý otok očí

Dobrý den, přes noc se mi objevil otok očí, u jednoho oka o mnoho větší než...

Otok končetiny po sundání sádry

Dobrý den, Poprosím o radu, jsem už týden po sundání sádry a otok je větší...

Modřiny na uchu

Dobrý den, po ráně do ucha rukou se objevily modřiny převážně v horní části....

Tlak pod pravým žebrem

Dobrý den. Poslední dobou mám tlak pod pravým žebrem, ale jenom když chodím...

Tlak v konečníku v těhotenství

Dobrý den, jsem v pátem měsíci v těhotenství a nyní jsem začala pociťovat občasný...

Zvětšení penisu


Zimnice,nizka telesna teplota,bolest hlavy

Dobrý den,nevim zda jsem dotaz polozila spravne,ale uz si nevim rady. Už pres...

Přetržený lýtkový sval

Dobrý den, můj dotaz se týká přetrženého lýtkového svalu,tedy s určitostí to...

Sinus pilonidalis


Anti-TG

Lékařka mě jen upozornila na anti TG-234. A nic víc! Co to, prosím, znamená...

Krev z ucha


Noční křeče nohou

Dobry den, jiz asi treti den my neni dobre, pocit na zvraceni, nechutenstvi,...

Vykašlávání hlenu


Zvýšená hladina kreatininu

Manžel má zvýšenou hlad.kreatininu165.Čím je to způsobeno, jak to léčit. Léky...

Bolest při menstruaci

Dobrý den, už několik let se potýkám s bolestivou menstruací, a to i když jsem...

Svalové záškuby u dítěte

Dobrý den, prosím o vysvětlení alias uklidnění...všimla jsem si u svého...

Zapáchající výtok

Dobrý den, vždy tak 2 dvy dny po menstruaci mi dost silně zapáchá výtok. Je...

Reklama