Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Proč když je to zánět, nedostanu atb?

Revmatologie Eliška 10.8.2018

Dobrý den. Už od března se léčím se zánětem šlachy flexoru palce na noze. Do teď jsem brala léky, wobenzym i Melocox. Teď jsem melocox dobrala a přešla jsem jen na ibalgin a protože jsem léky brala několik měsíců, už jsem to přestala brát. Chodila jsem na ultrazvukyi lasery. Po tom mi to nateklo a stav se zhoršil. Byla jsem několik týdnů v klidu, neměla jsem žádnou sádru ani fixaci a stav se zlepšil až teď. Pořád nemůžu chodit plnou vahou, ale mám pocit, že je to lepší. Chtěla bych vědět jak poznám, že už zánět ustoupil a kdy budu moct začít rehabilitovat nebo pomalu přidávat zátěž. Byla jsem na odběrech krve a doktor mi řekl, že je vše v pořádku jen mám zvýšený revmatický faktor? Moc tomu nerozumím, co přesně to do budoucna znamená. Proto bych byla ráda, kdyby se na to podíval ještě někdo jiný. Taky by mě zajímalo, co znamená to tlustě napsaný číslo eozinofily 6,7%?
Proč když je to zánět, nedostanu atb?
Už to trvá tak dlouho, že mám strach že se to nikdy nezlepší. Doufám, že mě trošku uklidníte. Předem děkuji za odpověď Eliška

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, tlustá hodnota u eozinofilů je proto, že jejích počet je zvýšen na normální hodnotu. Celkový počet bílých krvinek, stejně jako CRP jsou ale v normě, co je dobrá známka a důvod toho, proč nedostanete antibiotiká, protože tento zánět není infekčního, bakteriální původu. Pokud je revmatický faktor zvýšený, mohla by být příčinou Vaších potíží revmatické onemocnění, ve většině případů se jedná o autoimunitní procesy a ty taky provokují zánět v tkání, tím, že je napadá vlastní imunitní systém. Já by jsem ještě před zahájením rehabilitace a plné zátěže končetiny doporučila revmatologické vyšetření, komplexní odběry a rentgeny, které by mohli přesněji odhalit příčinu stavu a zde pak cílená léčba bude na místě. Takhle se léči pouze symptom bolestí, bez jasné příčiny toho, co tuto bolest provokuje. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Zánět močového měchýře, cystitis, ATB
Našli mi v moči escherichia coli hemolytická kmen a...
Tři měsíce jsem nedostala menstruaci
Chtěla jsem se zeptat už asi 3 měsíce jsem nedostala...
Dostala jsem menstruaci o týden dříve
Dobrý den, Dostala jsem menstruaci o týden dříve,...
ATB a zánět průdušnice
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Někdy když mi nemoc...
14.1.jsem dostala asi menstruaci
Dobry vecer. Rada bych se zeptala. S pritelem se "snazime"...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Proc me boli bricho?

moje bricho me boli uz nejmin 5 tydnu ale rodice mi neveri a v nemocnici sem...

Procento možnosti nakažení HIV ?

Dobrý večer v nedeli jsem mel nechraneny pohlavni styk s moji kamaradkou. Strašne...

Procentuální možnost otěhotnění

Neberu hormonální antikoncepci, je mi 20 a u mladých žen udajně není nejzdravější,...

Processus styloideus elongatus

dobry večer chtěla bych poprosit o nějaké info k diagnoze processus styloideus...

Procisteni strev

Dobry den, pisi ohledne me rocni dcerky. jiz od narozeni nas trapi problemy...

Procoralan

Dobrý den chci se zeptat užívám procoralan 5 mg jednu ráno ,je pravda že mi...

Procto-Glyvenol v těhotenství

Dobrý den, Jsem v 11. týdnu těhotenství, ale těhotenství jsem zjistila poměrně...

Procto-Glyvenol v těhotenství - doplnění

Dobrý den, včera jsem se Vás ptala, zda jsem nemohla ublížit dítěti, když jsem...

Proč byl proveden rtg plic ??

Dobry den chci se zeptat jestli je vse v poradku dekuju.

Proč je potřeba znát každý detail a okolnost

1. Dobrý den, dlouhodobě mě trápí bolesti v podbřišku, občas nepříjemné křeče,...

Proč mám pořád e coli v pochvě?

Dobrý den, nemůžu se zbavit e coli v pochvě, mám jí na každé preventivní prohlídce,...

Proč mě bolí břicho, záda ale i vagina při i několik dní po sexu?

Dobrý Den chtěla bych se zaptat proč mě bolí břicho, záda ale i vagina při i...

Proč mě nebaví po porodu sex

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat proč mě nebaví sex po porodu. 15 měsícu jsem...

Proč mě pořád zlobí jazyk

Dobrý den! Mám na Vás dotaz.Měla jsem zánět jícnu ale teď mi řekli že je vše...

Proč mě stále bolí uší

Dobrý den, neustále mě bolí v uchu. Byl jsem na několikrát na yšetření, na rentgenu...

Proč mě vzrušuje gay porno?

Dobrý den, Mám takový dotaz... Je mi 22 a už tři čtyři roky se mi děje zvláštní...

Proč mi někdy brní v levé ruce?

dobrý večer chci se zeptat proč mi někdy brní v levé ruce jakoby se mi tam zasekla...

Proč mi předkožka takto usychá?

Dobrý den, nevíte proč mi předkožka takto usychá? Nebo aspoň mi připadá že to...

Proč mi zamítli operaci žlučníku?

Dobrý den chci se zeptat proč mě lékaři z nemocnice zamítli operaci žlučníku?...

Proč mne neléčili ani v začátku pod lékařským dohledem?

27.8. jsem utrpěla úraz, zlomený kotzník, dali mi dlahu a pak sádru, upozorňovala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rakovina tlusteho střeva

Chci se zeptat uz 3 mesice mam zažívací problémy zácpa,nadýmání,úzká stolice,a...

Pravá noha

Dobry den, mam problem. Mam spatnou pravou nohu. Kdyz mam na prave noze botu,...

Dermatologické problémy

Dobrý deň, pred časom som si všimla že po tele sa mi robia drobné hnedé/červené...

Obrna nervu

Dobrý den, v listopadu 2017 jsem prodělal středně těžkou parézu lícního nervu....

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Zvýšená chuť na sex


Střídavá necitlivost na zevní straně stehna v levé a pravé noze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím může být způsobené střídavá necitlivost...

Výrůstky na jazyku

Dobrý den. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Při kontrole zubů jsem narazil...

Vhodná antikoncepce

Dobrý den, bude mi 16 let a se svým "stálým partnerem" míváme poměrně...

Brnění končetin, bolesti hlavy, výpadky paměti

Dobrý den, prosím o radu, již nějaký čas, nevím přesně, jak dlouho, přibližně...

Popálenina nohy

Dobrý den ráda bych se zeptala před měsícem jsem si vylily na nohu horký olej,už...

Pálení chodidel


Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Zlomená kostrč, těhotenství a porod

Dobry den,pred asi 15 lety jsem si zlomila kostrc. Jelikoz pan doktor myslel...

Bolest zad nejasného původu

Dobry den, jiz jsem vam psal par tydnu zpatky, od te doby jsem vsak navstivil...

Nehormonální antikoncepce

Dobrý den, již druhým rokem užívám hormonální antikoncepci, ale přemýšlím o...

Puchýře a pálení při močení

Dobrý den, byla jsem před pár dny v bazénu a poté mě začaly svědit malé i velké...

Brnění prstů a porucha ciltivosti


Vedlejší účinky Doxyhexal


Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.

Reklama
Zavřít