Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Prolaps dělohy

Gynekologie A.j.k.a 21.7.2011

Dobrý večer pane doktore,
obracím se na Vás s prosbou o radu.Je mi 56 let a zhruba před rokem mi byl zjištěn prolaps dělohy.Předtím jsem již věděla,že mám dělohu sníženou.Tento problém se v poslední době vystupňoval natolik,že mívám dny,kdy dochází k vyboulení na intimních místech třeba jen při chůzi nebo i menší námaze,jindy je to lepší.Pravidelně navštěvuji svého gynekologa.
Jeho verdikt je ten,že
je v nejbližší budoucnosti operace dělohy(vyjmutí a plastika) nevyhnutelná.Snažím se posilovat pánevní dno,ale bezúspěšně.
Pan doktor mi navrhl prozatím zavedení pesaru,který by mohl můj problém alespoň trochu zmírnit.Dostala jsem čas na rozmyšlenou.Chtěla bych se zeptat na ten pesar a zda opravdu alespoň mé potíže zmírní,tzn.udrží dělohu,aby nedocházelo k vyboulení?(Mám často s tím i problémy s neustálým nutkáním na malou stranu- děloha tlačí na močový měchýř,ale někdy i na konečník).Jinak menstruaci již mám nepravidelnou,ale při poslední návštěvě mého gynekologa po ultrazvukovém vnitřním vyšetření pan doktor sdělil,že sliznice dělohy naznačuje ještě další pravděpodobnou menstruaci,tudíž vyloučil přechod.Abych menstruovala,dostala jsem injekci Agolutin a další tyto injekce(5 ampulek) k vyvolání pravidelné menstruace budu dostávat každých 23 dní.
Neužívám žádné hormony,před 16 lety jsem prodělala trombózu hlubokých žil.Léčím se se zvětšenou štítnou žlázou,užívám denně 1 tbl.Letrox 50.Před 4 roky jsem byla operována na tříselnou kýlu,následně po týdnu proběhla operace- revize střev a po 4 měsících jsem opět podstoupila operaci pro domnělou kýlu.Ta se po operaci nepotvrdila.Dohromady v krátké době 3 hluboké anestezie.
Pane doktore,děkuji Vám za Váš čas a odpověď.
S pozdravem
Ajka

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Jak pesar tak i operace by vyřešily vaše problémy,na vašem místě bych asi zkusil, jak vám bu...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Prolaps dělohy
Dobrý den, je mi 38 let a jsem po 6 týdnu po 2. porodu....
Prolaps dělohy
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak se rozpozná prolaps...
Prolaps dělohy
Mám CHOPN IV. stupně a nemůžu absolvovat operaci. Bohužel...
Totální prolaps dělohy s poševní stěnou
Dobrý den, dotaz se týká mé maminky, ročník 1944, která...
Prolaps dělohy
Dobrý den moje maminka (47)... Má spadlou dělohu na...
Abraze dělohy
Dobrý den, chci se zeptat zda je nutná celková anestezie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Prolaktinom a sport

Dobrý den. Našli mi nezhoubný nádor na mozku, lečba je konzervativní, beru...

Prolaktinóm a ultrazvukové čistenie pleti

Dobrý deň, prosím môže mi nejako uškodiť ultrazvukové čistenie pleti - konkrétne...

Prolaktinom, Dostinex vs operace

dobrý den, již rok a půl řeším problém s ademonem hypofýzy. Beru dostinex 2...

Prolamování v koleni a bolest vazu

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně svých kolen. Je mi 24, aktivně sportuji a...

Prolaps anu

Dobrý den, cca před 6lety mi byl po hemoroidech diagnostikován anální prolaps,...

Prolaps dělohy

Dobrý den moje maminka (47)... Má spadlou dělohu na jedné straně.... Často jí...

Prolaps dělohy

Mám CHOPN IV. stupně a nemůžu absolvovat operaci. Bohužel mám totální prolaps...

Prolaps dělohy

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak se rozpozná prolaps dělohy. Je mi 34 let...

Prolaps dělohy

Dobrý den, je mi 38 let a jsem po 6 týdnu po 2. porodu. Cca před 3-mi týdny...

Prolaps dělohy

Dobrý den, jsem 8 měsíců po druhém porodu. První před čtyřmi lety. Při šití...

Prolaps dělohy

Dobrý večer, je mi teprve 15 a mám takový problém, před 2 týdnama jsme se s...

Prolaps hemoroidu

Dobrý den, včera se mi u análního otvoru (z vnější strany) vytvořila asi za...

Prolaps L4/L5, L5/S1

Dobrý den, před 2 lety mi byl diagnostikován Prolaps L4/L5, L5/S1 (7mm),...

Prolaps MI

Dobrý den,ráda bych slyšela váš názor, chodím od mala na prevent. vyšetř. srdce...

Prolaps MI chlopně

Dobrý den pane doktore, měla bych na Vás dotaz. Byla jsem vyšetřena na kardiologii...

Prolaps mitrálně chlopně a nazdnačena nevýznamná trikuspidální vada

Dobrý den, je mi 24 let, od mala sportuji a nikdy jsem neměl žádný problém,...

Prolaps mitralnej chlopne

Dobry den, Mam od roku 2008 kedy som bol prvy krat na kardiologii, kvoli...

Prolaps mitralnej chlopne

Dobry den. Tohto roku v lete mi bol diagnostikovany lahky prolaús mitralnej...

Prolaps mitrální chlopně

Dobrý deň, prosím Vás, mohli by ste sa pozrieť na túto správu od kardiológa?...

Prolaps mitrální chlopně

dobrý den , jsem maminka dvou dětí ,které náhodou zjistili při náhodné kontole...