Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Prostata

Urologie Lydie 23.4.2016

Dobrý den, můj manžel -71 let měl asi před deseti lety operovanou prostatu, nyní má hodnoty PSA 5,12 a FPSA 19%. Užívá URIZII. Pan doktor další operaci zatím oddaluje. Pomohla by mu léčba PROSTABIUM, nebo raději operace. Mohla by se provést protonem??? Děkuji

MUDr. Jiří Zima
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Zima

Specializace: Urologie‎ Pracoviště: Androregena spol. s.r.o. v poliklinice Parník, Praha 9 - Černý Most a NNF, Chirurgické odd., Praha 1

Protonová lečba, mimo jiných metod, je určená pouze pacientům s karcinomem prostaty - nepíšete, že by se jednalo o toto onemocnění. Ohledně indikace k další operaci prostaty se nemohu vyjádřit, nepíšete jaké má obtíže. Jeho ošetřující lékař jistě stav kvalifikovaně posoudí

Související dotazy

Bolest prostaty
Dobrý den, Potřeboval bych poradit, občas po masturbaci...
Zánět prostaty
Dobrý den, byl mi minuly tyden diagnostikovan zánět...
Ca prostaty
Dobrý den, můj manžel měl v 43 letech operaci karcinomu...
Operace prostaty
Dobrý den, je mi 64, chodím 4 a vícekrát za noc...
Zvětšená prostata
Mám zvětšenou prostatu,nemám problémy s močením. Ale...
Rakovina prostaty
Je možné se současně zbavit rakoviny prostaty a častého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Prostata

Vážený pane doktore, prosím o radu. jak mám postupovat když mám hodnoty PSA...

Prostata

V reportáži o prevenci nemoce prostaty jsem slyšel, že jako negativní faktor...

Prostata

manžel, nyní 55 let, se v r.2014 podrobil biopsii prostaty (PSA 3,63 f/t 17,65%)-...

Prostata

Dobrý den,je mi 71 let, vážím 79kg a měřím 177cm,byly mi zjištěny tyto hodnoty:...

Prostata

dobrý den,můj syn 33 letý,má asi 5 let opakující záněty prostaty.je v péči urol.amb.a...

Prostata

Potřeboval bych vědět, jak pracují lékaři s pocity pacienta a jestli byl dělaný...

Prostata

Dobrý den. Je mi 71 let, vážím 79kg a měřím 177cm,byly mi zjištěny tyto hodnoty:...

Prostata

Dobrý den, pane doktore, užívám fokusin na prostatu a otíkají mi klouby, nemůže...

Prostata

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli může mít větší konzumace mléčného...

Prostata

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, otec se léčí od 45 let na nezhoubné zvětšení...

Prostata

Dobrý den prosím Vás chtěla bych se jen zeptat můj tatínek byl minulý týden...

Prostata

Jsem 69 roků stár,příjem tekutin mírně nad průměrem. častější močení bez problémů-...

Prostata

Prosím o doporučení nějakých preparátů, volně prodejných léků ... na klasické...

Prostata

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na typy vyšetření prostaty a jak se pozná její...

Prostata

Dobrý den,prosím o radu na můj problém.V 3/2007 jsem prodělal zánět prostaty-přeléčeno...

Prostata

Dobrý den, je mi 60 let, chci se zeptat co pro mě znamená PSA 22,19, jinak moč+sed.negativní....

Prostata

Dobrá den,muj manžel má problém s močením.Užívá léky na odvodnění,ale problém...

Prostata

dobry den je mi 56 v roce 2011 PSA 3.1 ted 5.2 mam mit obavy ? a je biopsy nutna...

Prostata

Dobrý den, přítel měl problémy s prostatou, alespoň to trvdí jeho urolog. Je...

Prostata

Dobrý den, zajímalo by mne jak rešit problémy, když jdu močit a vymočím se,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest varlete při erekci

Dobrý den, už delší čas mě poboliva právě varle ale jen u erekce . Jakmile mám...

Tvrdá kůže nohou

Dobry den. Mám problém s kůží na nohou. Pracuji ve strojnictvi,a celý den musime...

Sklerodermie a bolesti nohou

Dobrý den, trápí mě problémy s chodidly, začlo to LDK v polovině ledna, kdy...

Otok hýždě po pádu

Dobrý den, před třemi měsíci jsem spadla na zahradě ze schodů.Na zadní části...

Ukapávání moči po močení

Dobrý den, můžu se zeptat jaké konkrétní vyšetření se dělá, když mám problém...

Ranní nevolnost

Dobry den, Uz delsi dobu mam strasny problem do sebe rano dostat cokoli za...

Vyrazky na penisu a predkozke

Dobry den psal som vam uz ohladom vyrazek na penisu a predkozke tie zmyzly ale...

Plynatost, tlak na pravé straně břicha

Dobrý den, zhruba týden cítím tlak, jakoby plynatost na pravé straně břicha...

Boule na prstu

Dobrý den, nedávno jsem zpozoroval, že se mi na prstu u pravé ruky udělala...

Menstruace bez krvácení


Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Červíci ve stolici

Dobrý den, měla bych dotaz. Asi před týdnem jsem ve stolici objevila bílé červíky....

Bolesti u kyčle a křeče

Dobrý den, v poslední době mě při chůzi zlobí bolest u levé kyčle. Není to...

Vyrážka na předkožce

Dobrý den, asi před týdnem se mi na předkožce objevila jakási vyrážka v místě...

Recidivující močové záněty

Dobrý den, mám neustále problémy se zánětem močových cest, trva to uz 4 roky....

Neuroborelioza

Dobry den, po odberu mozkomisniho moku mi byla diagnostikovana neuroborelioza...

Pohmoždění kotníku

Dobrý den přeji,v práci se mi stal úraz,upadl mi těžký silniční obrubník na...

Pálení trubice při močení a pálení žaludu

Dobrý den, včera jsem se vzbudil brzy ráno, a to s tím, že mě mírně štípal žalud....

Gangréna

Dobrý den, můj otec (72) má Aterosklerózu končetinových tepen s gangrénou...

Mysimba

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně léku Mysimba, který mi napsala...

Reklama