Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Prostatitida a Biseptol - divný průběh

Urologie Karel 28.9.2011

Před cca 2 týdny jsem se na výletu posadil na studený kámen a tím jsem si přivodil urologické potíže. Objednal jsem se k praktikovi-internistovi našeho smluvního firemního zařízení (urolog měl diář plný na 14 dní), tam jsme se shodli, že nejasné tupé bolesti v bedrech a na hrázi zřejmě směřují k prostatitidě. Tu jsem měl před cca 4 lety opakovaně, po zjištění DM2 a léčbě léky se to srovnalo.

Po nasazení Biseptolu 2-0-2 na 10 dní a prac.neschopnosti došlo k zvláštní reakci. Bolest v bedrech, únava, mírná teplota zmizely během cca 24 hodin a byl jsem přesvědčen, že je to za mnou. Ale po dvou dnech začalo prudké pálení při močení, koncentrované do malé oblasti močové trubice. Konec bolavé části močovodu je cca nahmatatelný pod šourkem před hrází v konci penisu, začátek asi v prostatě. To stále přetrvává, byť se zdá, že mírně slábne. (Podobně se ve stejný čas objevila i prudká bolest v krku, ORL to diagnostikovalo jako náhodný souběh s virózou způsobující afty, léčba symptomatická - kloktání atd.) Pan praktický lékař mne na kontrole ujišťoval, že jde o normální průběh.

Jsem z toho zmatený, protože ostrá bolest je skoro horší, než původní (akorát omezená na močení a odeznění po něm). Podobný průběh už jsem zažil jednou před lety a lékaři změnili Biseptol za jiná ATB. Biochemie před léčbou v normě (krom glykemie), žádná krev ani bílkoviny v moči. Jinak mám občas cukr v moči (když mi ulítne glykemie). Kultivaci žel laborka vrátila jako kontaminaci - více bakterií (ač jsem se snažil, omyl, střední proud atd.), takže se na kontrole nabrala znovu.

Je to skutečně normální průběh? Otázka kterou si kladu, je zda nemůže jít o specifickou alergickou reakci na Biseptol, kde podobně existuje kožní alergie - vyrážka i hůře způsobená „nevhodným zabíjením“ nějakých bakterií, které při rozpadu produkují toxiny. (Stafylokoky? Snad i Chlamidie?).

(Jinak mám nesnášenlivost na fluorchinolony– v nemocnici mi je ale před lety dávali iv, to bylo OK, jinak silné průjmy a před pár měsíci mi po nasazení dvojitých ATB k odstranění Helicobactera rozjeli silnou kvasinkovou reakci na žaludu a v koutcích. Při nasazení Biseptolu nyní to opět slabě začalo, tak jsem to řešil mastičkou - OK. Jinak kompenzace DM – uspokojivá.)

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, Karle.
Nemyslím si, že se ve Vašem případě jedná o alergickou reakci na Biseptol...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Biseptol
Dobrý den , dnes jsem dostal od lékaře BISEPTOL 480...
Biseptol a antikoncepce Dienille
Dobrý den Beru antibiotika BIOSEPTOL 480 může to mít...
Je u Crohnovy choroby těžší průběh žloutenky typu A?
Dobry den . Trpim na Crohnovu chorobu, a bezne onemocneni...
Antikoncepce
Dobrý den, beru antikoncepci Leverette uz přes 5 měsíců....
Chronická prostatitída
UROLOGIE Dobrý den , mám na ORL Dg: Rhinnitis chronica...
Antibiotika a slunce
Dobrý den, v pondělí večer jsem byla na pohotovosti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Prostatická tekutina

Dobrý den.Trápí mě takový intimní problém.Poslední dva měsíce trpím stavem...jak...

Prostatické kameny

Dobrý den, při ejakulaci cítím pokaždé jakoby nejakou obstrukci nebo blokaci...

Prostatický exprimát

Dobrý den, mám takový problém, že mám takový tlak v podbříšku s pálením do toho...

Prostatitida

Dobrý den, objevil jsem krev ve spermatu a to celkem hodně, nejdříve jakoby...

Prostatitida

Dobrý den pane doktore,žádám Vás o poslední radu,jaké léky na prostatitidu byste...

Prostatitida

Dobrý den ,údajně jsem měl zánět prostaty bral jsem asi měsíc antibiotika.Pote...

Prostatitida

Dobrý den ,nevím ani čím začít snad bolesti levého varlete který mě přinutil...

Prostatitida

Dobrý den, chci se zeptat zda mohu nakazit partnerku sexem bez ochrany, když...

Prostatitida

Dobrý den,léčil jsem se se zánětem prostaty,antibiotika jsem již dobral,užívám...

Prostatitída - magnetoterapie

Dobrý den, Již rok se na urologii léčím s prostatitídou, která u mě přetrvává...

Prostatitida a elektroléčba

Dobrý den, už se asi 3 týdny léčím na chron. prostatitidu, nejprve jsem měl...

Prostatitida, IMC

Jde o rozšíření požadavku #406839. Nyní jsem ve stavu, že minulý víkend jsem...

Prostatitis

Dobrý večer mám zánět prostaty a kdykoliv mě doktor kontroluje prostatu přes...

Prostatitis chronica

Dobrý den, na klinice urologie v Praze mi MUDr. Vobořil diagnostikoval prostatitis...

Prostatolithiasa

Omlouvám se že svoji situaci popisuji tak dlouze, ale snažím se o vylíčení všech...

Prostatolithiasa

Dobrý den, zvyšuje prostatolithiasa (ložisko cca 8 mm) hladinu PSA v krvi? Test...

Prostaty

Dobrý den, již přes tři týdny mám pocit nutkání na močení a jakoby tlak v penisu....

Proste takova otupela, bez zivota, citu, emoci.

Dobrý den, jsem po prodelane Bartoneloze v breznu, kterou mi prelecili 14dennim...

Prosté zbytnění prostaty - hodnoty PSA k věku

Dobrý den, mám 77 let a v souvislosti s limfo drenážemi mi na urologickém vyšetření...

Prostor disku a sinistroskoliosa

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co ve zprávě z rengenu znamená : Na skeletu...