Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Průjem po antibioticích - vysadit nebo ne

Uši, nos, krk Jana 8.3.2013

Dobrý den. Nedávno mi byl na bolest v krku předepsán Penbene 1 500 000 (využíváno 5 tablet). Jenže již od začátku se projevila plynatost a teď i průjmy (téměř vodové), do toho mírná nevolnost, unavenost - mám Penbene pro jistotu okamžitě vysadit? (Nemohu se teď dovolat se mé obvodní doktorce a poradit se s ní, a nebude tak možno asi učinit do pondělí.)

(Bolest krku mimochodem v tomto momentě téměř vymizela.) Poslední půlrok jsem ze stresu zhubla přes 5 kg, tudíž nevidím ráda tyto příznaky.
Antibiotika všeobecně jsem teď brala asi poprvé v životě, čili nevím, co je "běžné" a co ne - zdali se v případě pokračování léčby jimi mohou příznaky zhoršit.

Děkuji mockrát za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Zatím doporučuji dostatek tekutin, minerálky s vymačkanou citrónovou či pomerančovou šťávo...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Průjem
Dobrý den, již 3. den mě trápí průjem, první dva dny...
Průjem
Dobrý den je mi 23 let a uz asi cca tyden mam úplně...
Infekční průjem
Dobrý den. Jen se chci zeptat. Ráno 31.12 jsem se vzbudil...
Průjem
Dobrý den chtěl bych se zeptat. Po užití 15te pilulky...
Je nutné vysadit antikoncepci?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je dobré...
Za jak dlouho, po vysazeni HAC, je největší riziko otěhotnění?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Já mám ted od paní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Průjem mého synka 20 měsíců

Dobrý den, prosím o radu jak by měla postupovat děts. doktorka. Můj synek už...

Průjem na který nic nepomáhá

Dobrý den, v pondělí se mi objevila řidší stolice, v úterý až večer (několikrát),...

Průjem nebo ne?

Dobrý den,chtela jsem se zeptat zda-li se da trochu ridcejsi stolice nez obvykle...

Průjem nejasné příčiny

Dobry den, Pekne prosim o radu, mam babicku, ktere je 89 let. Zije v domacnosti...

Průjem několik měsiců

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem dostal průjem, bolesti břicha. Teplota a bolest...

Průjem o kojence

Dítě 8 týdnů má týden vodnatou stolici asi 5krát denně,barva tmavě žlutá až...

Průjem po léčbě antibiotiky

DD., z důvodu silného kašle a chrapotu jsem od 1.12.2017 brala ATB Doxyhexal...

Průjem po alergii na penicilin

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně trávících obtíží. 14 dní zpět...

Průjem po alkoholu


Průjem po alkoholu


Průjem po antibiotické terapii

Dobry den, na zanet delozniho cipku mi byl predepsan azitromycin mylan 500 mg....

Průjem po antibiotikách

Dobrý den paní doktorko. Bude to již 14 dni, co jsem dobrala antibiotika Klacid...

Průjem po antibiotikách

Dobrý den, minulý týden jsem užívala dvoje ATB /7dní/ na helicobacter pylori...

Průjem po antibiotiku

Dobrý den. Od pondělí mám průjem. První dny jsem měl i teploty(38°), celkovou...

Průjem po antibiotiku

Dobrý den, prosím o radu. Před 3 týdny jsem dostala ATB Sumamed 500 na tři dny...

Průjem po antikoncepci ?

Dobrý den paní doktorko,jsem 3 měsíce po porodu.Jelikož nekojím,tak mi má gynekoložka...

Průjem po ATB

Dobry den uzivam Klacid 500 jsou to jiz druha antinibiotika predtim jsem mela...

Průjem po atb terapii

Dobrý den. Mého muže 30let už 4 tydny trápí průjem. Před více jak měsícem bral...

Průjem po Augmentinu

Dobrý den, před třemi dny jsem dobrala atb Amoksiklav na zánět nosohltanu....

Průjem po císařském řezu

Dobrý den, jsem skoro 5 měsíců po císařském řezu, od porodu stále trpím na průjmy....