#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Psychicky jsem na dně

Psychika Eva Nová 12.4.2014

Dobrý den,
už nevím jak dál, mám manžela se kterým jsem už 10 let, máme dvě děti 4,5 a 11měs.Manžel chodí do práce, kde je víceméně spokojen, má to 5 min autem a ráno odjíždí na osmou, protože si rád přispí a vrací se po 18:00h večer. Jednou týdně má tenis a o víkendu někdy jezdí fotit motorsport. Jinak se vetšinou o víkendu o sobotě jezdíme projet kolem chaty, jestli je tam vše v pořádku apod.protože se tam zatím nedá být kvůli malé dceři, která všude leze a podlaha chaty je ještě dost studená. Takže se můj syn jen tak na hodinku proběhne a jedem zpátky a to do Lidlu, kam chodíme pravidelně nakupovat každou sobotu, pak vše přivezeme domu do bytu,potraviny vybalíme, najíme se a manžel si pak hraje na koberci se synem.Někdy víceméně u hry vetšinou usne podotýkám..
V neděli většinou manžel rád pospí do 10, pak než se najíme je 12, pak jsme doma nebo jdeme vyjímečně ven a odpo většinou uklízíme, luxování, vytírání a zase má přijít to pondělí atd atd.
Jenže háček je v tom, že po těch skoro 5 letech co máme první dítě, jsem zjistila, že takovýto monotónní, pravidelný a stereotypní způsob života mému manželovi nadmíru vyhovuje, na rozdíl ode mě. Já jsem nátura společenská, sportovní, ráda se bavím, ráda bych jezdila na hory, na kolo, plavat do rybníka s dětmi, učit kluka sportovním dovednostem, i když je tedy ne moc sportovní a spíše leží v knihách a díky mně alespoň jezdí na odrážedle,,nevadí…prostě už delší dobu pozoruji že jakoby nežiju, nedýchám, dusím se. Manžel furt tvrdil, počkej až kluk trochu vyroste, jseš na něj moc hrr, chceš aby z něj byl sportovec a on je na to ještě malej.
Ale vždyť tohle já vůbec nechci, abych dělala nebo nutila syna být atletem. Já jen vidím, jak kluk je furt se mnou, drží se mé sukně, je ukňouraném, nevěří si a poslední dobou cítím, že zastávám roli manželky,maminky dvou dětí, kuchařky, vychovatelky, psycholožky trenéra a chlapa. Jenže jsem z toho už děsně unavená..
Nemyslete si, kolikrát jsem už s manželem na toto téma debatovala a vždy to vezme jako útok na něj, musí to vygradovat, aby pak přiznal, že mám v něčem pravdu a co mi řekne. Miláčku, navrhni něco kam by jsme jeli, vymysli něco, já nejsem organizační typ. A tahle je to pokaždý..To po mě nechtěj, abych vymýšlel nějakou aktivitu, já chodím do práce a jsem rád, že jsem rád, půjdu si klidně s klukem zakopat, nebo se proběhnout na hřiště. No tak alespoň za tohle jsem ráda, jenže kluk tátu nevidí, jinak než doma, ano to si sním dokáže hrát na koberci, když u toho může ležet, pak ho vidí hlavně v autě když jedem objet chatu a občas dvakrát za měsíc na hřišti, když už mu řeknu, že by měl kluka vzít ven. V létě jel manžel s náma jednou k rybníku, kde nám bylo s dětmi nadmíru fajn, až do té chvíle, kdy řekl manžel, že ho to tam nebaví a více tam nejel.
Tuhle přijel v pátek z práce, že si půjde s klukem zakopat na hřiště. Přišel najedl se, chvilku nechal kluka po sobě jezdit autem, že si musí trochu odpočinout a co jiného než usnul, vzbudil se v půl sedmý večer a šel s klukem, který už byl zralý do postele na hřiště, vzal mu na kopanou míček, který dostal jako malý, takový měkký s obrázky pro mimina. A zase to napadne mě, nechtěl by jsi mu koupit už pořádný míč a manžel no já už jsem na to myslel dříve..ach jo..jenže manžel furt myslí a skutek, utek..
Já už ani nemůžu vyslovit slovo výlet, to manžel už nesnáší, říká mi tak si jeď sama, třeba k rybníku, vem si auto, děti a jeď. Ale já přeci nechci je sama, já chci sebou partnera, muže, tátu mých dětí, mě samotnou nebaví jezdit po výletech.
Dále nevím jak Vaši miláčkové, ale můj chlap je děsně ukňouranej i když si to nepřiznává, před dvěma týdny chytil od syna virózu a už slyším, miláčku mě bolí tak hlava, je mi tak špatně aaauuu, prosím změř mi teplotu čelním teploměrem,,změřila jsem a pak chtěl ještě v průběhu hodiny změřit 3x ?!!! Celý týden proležel na posteli s mobilem v ruce, kde si četl kraviny a vždy když šel na záchod( kam ostatně chodí také s mobilem a prosedí tam půl hodiny) nezapomněl připomenout jak je mu špatně. Minulý víkend, kdy jsme měli jet ven, se zase kopl do palce, chápu bolelo ho to, ale aby za celé dopoledne furt kňoural a říkal synovi, víš synáčku, mě ta nožička tak bolí, nechceš si vzít lékarničku a obvázat mi paleček?!!! Já jsem to slyšela za dvěma a myslela jsem, že vyletím z kůže..Pak si ještě volal s různýma kolegama z práce a dále jsem poslouchala jak je na tom špatně. No a co se týče dovolených? To musím komplet zorganizovat také já…Tuhle jsem našla pension, kde půjčovali čtyřkolky, řekla jsem před synem, hele to by jsi se mohl s tátou svézt,,,kluk nadšený a pak slyším od vedle. No miláčku, to je ale děsně nebezpečný, kdyby jste viděli tu tvář mého syna, jakej dostal strach, řvala a brečela bych zároveň. Chtěla jsem jen aby ukázal synovi něco chlapáckého a on mu ukázal strach…samozřejmě, že žádné čtyřkolky neproběhli.
Já už nevím jak dál, byla jsem už i já sama u psychologa a ten mi právě řekl, že jestli mám syna v těchto letech, je potřeba aby byl více už s otcem a pomalu se pouštěl maminkovské sukně.Že kluk vyloženě potřebuje vidět autoritu, vzor muže, táty…který si pak syn vtiskne do svého chování…a zatím…ho víceméně vychovávám já, já vydržím hodně, snažím se, ale ještě s mou malou dcerkou, jsem z toho fakticky jak psychicky tak fyzicky unavená. Můj syn je přesně takovej cíťa a vím už po kom a nejhorší je, že tomu nemůžu zabránit, protože můj kluk má manžela rád, jen je holt v mých očích manžel děsnej pecivál..Dnes jsem mu to zase řekla, ne před synem samozřejmě a on to bral zase jako útok a že ho nenechám ani v klidu vymarodit…No a co myslíte, před chvílí přijel, přišel a první co řekl, miláčku, ty schody já jsem tak zadýchanej….
Holky, dá se s touto situací něco dělat? Musím se přiznat, že ač nerada, někdy když vidím za oknem ty táty jak drandí se svejma dětma třeba ráno brzo do lesa nebo na kolo, chce se mi brečet a mám černý myšlenky, najít si jinýho chlapa Je to už ztracený a já se budu muset smířit sice s hodným, pracovitým manželem, nepodvádí, nechlastá, ale je hodně pohodlným, líným, úzkostným a bez nápadu, vždyť i tu večeři v restauraci musím naplánovat já …pozn.kytku k narozeninám mi ještě donese, mám být za takového chlapa vlastně ráda?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá paní Evo, ujistěním Vás o tom, že s problémy, jako je ten Váš, se potýká mnoho parte...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolesti břicha,opakované stolice během dne
Dobrý večer, mám přítele (15 let) který trpí cca 2...
Jsem na dne
Dobrý den! Před měsícem jsem si bohužel nechala ostříhat...
Ketonová dieta a vyrážka
Dobrý den, prosím o radu dnes je to 4tý den co držím...
Psychicky problém
Dobrý den paní doktorko. Mám takový zvláštní problém,...
Trapi me to fyzicky i psychicky
Dobrý den, můžete se prosim podívat na můj rentgen...
Nízkosacharidová dieta
Dobrý den, je mi 24 let a jsem asi 4 dny jsem držela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychické týrání a vyhrožování

Dobrý den přeji. Mám takový dotaz nevim jestli to je nebo není týrání, ale už...

Psychické týrání, agrese

Dobrý den, mám otce, který je velmi často agresivní, stačí se ho jen zeptat...

Psychicke vydirani

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat na muj problem.Je mi 17 let a mam normalni...

Psychické zhroucení

Dobrý den.Je mi 23 let a jsem po MD.Před 14 dny jsem navštívila pohotovost protože...

Psychické zhroucení

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Moje sestra měla delší dobu problémy...

Psychické zhroucení z nevěry

Dobrý den potřebuji poradit. Moje sestra se psychicky zhroutila zjistila že...

Psychické změny během puberty

Dobrý den,je mi 14 let a začínám na sobě vidět hrozně velké psychické změny...

Psychický blok

Dobrý den mám dotaz Před 4 roky jsem přestoupila na jinou školu. Do té doby...

Psychický blok

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 15 let a chodím do prvního ročníku...

Psychický blok

Dobrý den, nevím jestli dávam svůj problém do správné kategorie, ale s psychikou...

Psychicky podmíněné říhání

Dobrý den, už přes rok trpím opravdu extrémně nadměrným říháním, provázeným...

Psychický problém

Dobry den,v posledni dobe se mi stava neprijemna vec,obcas pri jedne cinnosti(sprchovani)...

Psychický problém

Dpbrý den pane doktore . Ještě k tomu mému dotazu co se týče homosexuality....

Psychický problém

Dobrý den paní doktorko.Prosím Vás o radu-gastroskopie,kolonoskopie a alergologie...

Psychický problém

Dobrý den. Již několi let mě trápí tento problém: Vše začalo tak asi před čtyřmi...

Psychický problém

Dobrý den, měl bych dotaz a prosbu o radu (rady). Je mi 29 let a mám vrozenou...

Psychicky problém

Dobrý den paní doktorko. Mám takový zvláštní problém, ktery zacal tak pred peti...

Psychický problém - nutkavé opakování, myšlenky apod.

Dobrý den, touto cestou bych se Vás ráda dotázala ohledně mého problému....

Psychický problém v sexu

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně prvního sexu. Když jsme se o to s partnerkou...

Psychický problém?

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na můj problém,který vznikl před 2 lety a pořád...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#