Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Psychika+epilepsie

Psychiatrie Marcela 18.7.2018

Dobrý den,
Jmenuji se Marcela a po ukončení VOŠ jsem začala pracovat jako asistentka pedagoga. Již od září 2017 jsem začala pociťovat mravenčení nohou a rukou . Postupem času se to stupňovalo, až jsem skončila na psachiatrii v Olomouci. Začala bolest celého těla, porucha vidění,všechno se mi při dívání do blízkosti přibližuje a do dálky zase vzdaluje a pořád se celý obraz kmitá. Mám velký problem se už o sebe pořádně postarat. Potom jsem byla hospializována v Kroměříži, ale mé potíže se stale stupňovali. Nyní jsem hospitalizována v léčebně Šternberk už 2 měsíce, ale můj stav se stale nezlepšuje. Přibrala jsem 22 kg a bez léků na spaní se neobejdu. Mám take od 12 let epilepsii. Letos jsem měla jít na operaci s epilepsií, ale když nebudu vyléčená , tak to asi nepůjde. Prosím Vás o radu, už nevím, kde bych se obrátila.
Děkuji za odpověď
Hezký den. Doplnění informací: Ano chodím pravidelně na neurologii, mám veškerá neurologická vyšetření. Léčila jsem se ve třech pych. léčebnách cca 5 týdnů v každé v té třetí jsem stale hospitalizovaná, ale můj stav se nelepší, naopak , nejvíce mi dělá potíže to vidění, pořád se něco pohybuje a bolest krku a hlavy vzadu a zátylek, jako kdyby se mi v celém těle něco třáslo, jako když se pustí motor. Mé ruce jsou tak necitlivé těžké mám celé tělo. Nemohu se na nic soustředit proto jak vidím a kvůli celému tělu.



Přeji hezký den, Hospitalizace v lednu 2018, v dubnu 2018 nyní od června

Marcela

Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová


Dobrý den paní Marcelo,
nepíšete jak dlouho jste hospitalizována, zda se jedná o 3 hospitalizace v různých zařízeních nebo jednu pokračující ,čili překlady mezi jednotlivými ZZ .Dle Vašeho popisu typuji že ve všech případech se jedná o psychiatrická oddělení.Vzhledem k tomu,že se léčíte pro epilepsii předpokládám že chodíte na pravidelné kontroly neurologické.Sdělila jste Vašemu neurologovi všechny Vámi popisované obtíže? Požádejte ošetřujícího lékaře v léčebně o neurologickou kontrolu .
Váhový přírůstek vás nemusí znepokojovat, zřejmě souvisí s léčbou a menší fyzickou aktivitou.
Náš tým zdravotních sestřiček Vám ještě zajistí doplňující názor specialisty .
S pozdravem M.V.

Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

Dobrý den, léčba úzkostných poruch může částečně jít proti léčbě epilepsie .... je vhodnější, když jí vede psychiatr s neurologem společně. Část antiepileptik má totiž efekt i na úzkostné poruchy. Zároveň některé typy epilepsie mají část projevů podle vaše popisu. Je tedy vhodné, aby v léčebně byl neurolog (místní nebo konzilium FN Olomouc) přizván do léčebného týmu a se znalostí vaší předchozí léčby epilepsie postavili léčebný plán. 5 týdnů hospitalizace je začátek efektu první řady léků .... je otázkou, proč byly ukončeny po takové době. Hlavní rada je tedy alespoň v této léčbě vydržte, antiepileptika (pregabalin) na maximální možnou dávku, po stabilizaci stavu se můžete zaměřit na operaci. Brzkou úlevu, zdraví Luboš Janů, Plzeň

Související dotazy

Epilepsie
Dobrý den , mohla bych se optat zda člověk může cvičit...
Epilepsie
Dobrý Den, chtěla bych poradit ohledně léku Lamictal,...
Epilepsie a solárium
Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom epilepsie...
Epilepsie u dítěte
Dobrý den, mé dceři zjistili z vyšetření EEG že má...
Diagnostika epilepsie
Dobrý den jestli se můžu zeprat jak se vlastně identifikuje...
Epilepsie
Dobrý den , loni v srpnu jsem dostal 3 epi záchvaty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychika,páteř,nebo co?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,před 3měsíci jsem měla divné stavy,myslím že...

Psychika,stres a dýchání

Dobrý den, obracím se na vás se svým problémem (a předem se omlouvám, že to...

Psychika,Vysoký krevní tlak,bolest zad,pískaní v uších,tlak na hruď,bolest v pravé paži

Dobrý den je mi 13 let a mam potíže.Nedávno se mi stala příhoda večer kdy se...

Psychika?

Dobry den, prozivam nasledujici stavy: navaly horka, ci chladu a nasledny tres...

Psychika?

Dobrý den, prosím o radu.. Už od května 2014 mám zdravotní problémy, je mi...

Psychika?

Dobrý den paní doktorko, již delší dobu se trápím. Od cca 12ti let trpím...

Psychika?

Moc Vám děkuji za příjemnou a povzbuzující odpověď. Víte, jde mi spíše o to,...

Psychika? Extrasystoly? - Náhlé stažení na hrudníku

Dobrý den, mám takový problém, který mi začal zhruba před měsícem před maturitou....

Psychika??

Moc Vám děkuji za odpověď. Jenže... U lékařky jsem byla poprvé před měsícem...

Psychika. Jiné potíže

Dobrý deň, liečim sa na hypertyreozu od r.2015, beriem propycil 50 1tbl.denne...

Psychofarmaka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký vliv má uživání Invega 6mg u muže na sperma....

Psychofarmaka

A co zkusit místo alprazolamu diazepam? Moje psychiatricka mi vůbec nesedí a...

Psychofarmaka a výťažky z rastlín.

Je vhodné užívanie sertralínu a rispenu kombinovať s vitaminovimi doplnkami...

Psychofarmaka v těhotenství

Dobry den, prodělala jsem po potratu psychozu, po prvnim porodu ( v tehotenstvi...

Psychofarmaka v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na slučitelnost s těhotenstvím u 2 skupin léků...

Psychogenní žízeň

Dobrý den, mám naustálý pocit žízně. Nadměrně piji a močím. Test na cukrovku...

Psycholog

Dobrý den, nevím, jestli to přísluší Vaší online poradně, ale potřebovala bych...

Psycholog

Mám kamarádku po 40, která je pořád jako holčička. Co s ní mám dělat. Trápí...

Psycholog

Dobrý den pane doktore. Tak jsem se teda objednal k psychologovi. Ale ještě...

Psycholog

Dobry den.Mam dceru ktere je 15let,a ma tezke astma bronchiale.Dusnost ji ponejvic...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět moč. měchýře

Dobrý den, je mi 15 let a už asi měsíc pozoruji, že po vymočení, i když mám...

Ascorutin u menstruačního krvácení

Dobrý den už podruhé mi gynekoložka píchla Depo proveru. první mesíc jsem byla...

Průjem a bolest břicha pod levým žebrem

Dobrý den. 1-2 den jsem měl světle žlutou stolici. 3-4 den přešla stolice v...

Plíseň meziprstí

Dobrý den.manzel ma toto mezi prsty.Je to plisen?co na to ma prosim pouzit?Dekuji

PSA a PSA frakce

Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml, frakce 10%. Děkuji.

Vysoké GGT

Dobrý den byl jsem na jaternich testech mírně zvýšené hodnoty kromě ggt to...

Bolesti žaludku


Bolest hlavy po lumbální punkci

Dobrý den, na MRI mozku jsem měla vícečetná ložiska, a proto mě neurolog poslal...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny...

Borelioza


Bolest a křeče v žaludku po banánu

Dobrý den, už od mala mám hrozně ráda banány a jedla jsem je poměrně často....

Duracef

Dobrý den, četla jsem vaši odpověď na dotaz zda antibiotika Duracef ovlivňují...

Chlamydie

Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno jsem se léčil s Chlamydii...

Svědění konečníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na nekolik otázek. 1. Občas mě svědí půlky,...

Neštovice a očkování


Pregnyl

Dobry den, od puberty trpim na fybroadenomy v prsu. Z duvodu komplikaci pri...

Léčba antibiotiky


Stav po trhání zubů


Pocit na zvracení po jídle


Reklama
Zavřít