Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Raz za 3-5 dni sa u mna objavi hnacka.

Vnitřní lékařství Zuzana 13.1.2018

Dobry den, uzivam denne 1x eliceu 10 mg, 4x frontin 0,25 mg, 2-3x magnerot, vapnik 600 mg, vitamin C, B complex, centrum pre zeny, probiofix imun, omega 3 a raz za 3-5 dni sa u mna objavi hnacka. Ale aj po ostatne dni mam stolicu maksiu. S cim to moze mat suvis? Alebo mozem mat nejaky vnutorny problem? Dakujem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, dotaz obdobného znění jste již pokládala, jsou mně známe výsledky které zde přikládáte. Odpověď Vám teda přepošlu opět:
Mezi časté gastrointestinální nežádoucí účinky léčby escitalopramem (Elicea) patří především nevolnost, průjem, nebo zácpa, zvracení, sucho v ústech. Zejména ještě pokud pozorujete průjem od doby co byla nasazená léčba a to do hodiny od užití léků bude toto právě příčinou. Obecně platí, že nežádoucí reakce se objevují nejčastěji během prvního nebo druhého týdne léčby a jejich intenzita a frekvence obvykle při pokračování léčby klesá. Pokud průjmy nejsou nějak obtěžující, neubýváte na váze, vyčkala by jsem ještě nějakou dobu zdali se úplně nevytratí. Pokud ne, informujte o tomto NÚ léku svého psychiatra, který Vám pak lék změní za jiný.

Jinak, nyní by jsem Vám doporučila vysadit 2-3x magnerot, vapnik 600 mg, vitamin C, B complex, centrum pre zeny, probiofix imun, omega 3 a to úplně. Jestli něco z toho stojí za průjmem, tak se to vysazením vyřeší. Dále pak 4x denně 0.25 mg Frontinu je podle mně taky špatně, jedná se o lék velice návykový, platí, že v úvodu léčby Eliceou je vhodné toto období překlenout Frontinem, maximálně ale po dobu 10-14 dní, zatímco Vy jste psala, že Eliceu užíváte od 20.11.2017.
Proto vysadit i Frontin. Pokud bude přetrvávat průjem i tak, nejspíše je podmíněný Eliceou a bylo by vhodné lék změnit za jiný. Nemyslím si, že by jste měla mít nějaký vnitřní problém, který by stál za občasným průjmem a měkší stolicí. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Prejavila sa u mna po porode neurogenna tetania.
Dobry den, chcem s vami skonzultovat liecbu od mojej...
Už sa trápim takto 3 roky
Dobry den, pochybujem, ze mi budete vedet poradit,...
Menstruace o 5 dni dříve
Dobry vecer Vážený pane doktore, již jsem Vám psala...
Početí 5 dní před ovulací?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnět...
Výkyv ovulace o 5 dní
Dobrý den, je mi 36 let a jelikož se budeme s manželem...
GS Omega 3 citron v těhotenství
Dobrý den. Jsem 26+1tt. Koupila jsem si v lékárně přípravek...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rast do výšky

dobrý den,mam 15 rokov a mam len 170cm. Moja mama má 178 a moj otec 189. Ked...

Rast ochlupení

Dobrý den, chci se zeptat do jakého roku roste "nové" ochlupení u mužů? Chci...

Rayaudův syndrom

byl mi určen rayaudův syndrom, mam v zimním období fialové, bolestivé prsty,...

Raynaudova choroba

Dobrý den,prosím o radu - již dlouhou dobu se potýkám s problémem bělání prstů...

Raynaudova nemoc

Dobrý den pracuji na stavbě a už je to pár dnů co jsem si všiml ze mi zbělali...

Raynaudův fenomén

Dobrý den. Prosím o radu čím by to mohlo být. 10 let jsem číšnice a máčím si...

Raynaudův fenomén

Dobrý den, před časem se mi stala následující věc: při řízení auta, které trvalo...

Raynaudův jev

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co způsobuje toto: Když je větší mráz a prochladnou...

Raynaudův syndrom

Dobrý den, už opravdu a velmi zoufalý se na Vás obracím s žádostí o pomoc a...

Raynaudův syndrom

Dobry den. Jiz 10 let dochazim k lekari na cevni s vasoneurosou 1 x rocne...

Rázová vlna

Dobrý den, jsem po ablaci prsu v řijnu 2012 a následné čtyři chemoterapie ukončené...

Rázova vlna

Dobrý den,je možné použít rázovou vlnu i na rozdrcení uratoveho kamene i v případě...

Razova vlna

Dobry den, pane doktore. Ziji v Nemecku, kde jsem i pod dohledem ortopeda kvuli...

Rázová vlna

Dobrý den, již od října 2012 se léčím s kolenem - prý asi chrupavka, zkoušela...

Rázová vlna a krvácení z nosu

Dobrý den .Před zhruba měsícem jsem ukončil opakovanou léčbu patních výrustků...

RCC ledviny

Pani doktorko, moji mamince byl nalezen RCC s naslednou diagnozou: V hornim...

RD, brnění rukou, motání hlavy

Dobrý den, již delší dobu mam brnění v rukou, vice v prave na hřbetu ruky a...

Rdeční vada plodu

Dobrý den je mi 34 let jsem těhotná 21+5 a zjistili u plodu falotovu tetralogii....

RdG krční páteře

Prosím o vysvětlení co znamená tento popis - Na snímku C páteře mírný úklon...

RDW význam

Dobry den chtela bych se zeptat co znamena zvysene RDW-CV 17 a pripadne co s...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mononukleóza - co jíst, jak je vážná, jak dlouho trvá léčba, je infekční?

Dobrý den, je mi 17 let a mám mononukleózu. Před dvěma týdny mi zjistili že...

Bolest v podbříšku vlevo

Dobrý den, V říjnu mě přítel odvezl do nemocnice, kde mi našli volnou tekutinu...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Kvasinky po ATB ??

Dobrý den. Už 2 a půl roku mě trápí nepříjemné urogynekologické problémy. Mám...

Vykašlávání krve po zápalu plic

Dobrý den, prosím o radu. Mám dva po sobě jdoucí prodělané zápaly plic - jeden...

Ječné zrno

Dobrý den, před 2 měsíci se mi ve spodním víčku udělala bulka. Doktor mi řekl,...

Crohnova nemoc

Dobrý den, prosím o radu, mívám pravidelně nehledě na stravě náhlé nevolnosti...

Klion D100

Dobrý den paní doktorko, je mi 52 let, jsem naprosto bez obtíží, mentruuji...

Curacne a alkohol

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na jednu otázku. Používala jsem lék CURACNE....

Bolest pod hrudní kostí


Operace lipomu

Dobrý den.Mám jít na operaci lipomu.Mám ho na břiše na levé části úpůně dole.Na...

Vyrážka v loketní jamce

Dobrý den, Mam problém s vyrážkou viz foto. v loketní jamce vyrážkou trpím...

Pití aloe vera v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda můžu pít v těhotenství Aloe vera gel...

Bolest v podbřišku i po menstruaci

Dobrý den, nikdy jsem nějak zvlášť netrpěla na menstruační bolesti. Občas mě...

Zvýšené hodnoty GMT

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v...

Blokáda žeber

Dobrý den.Je mi 34 let a od března 2016 trpím záchvaty bolesti.Vetsinou mě to...

Nitroděložní tělísko a možnosti antikoncepce

Dobrý den, již dva roky mám zavedené tělísko a stále se potýkam s nepravidelnou,...

Suchý zvrásněný žalud

Dobrý den, během pár let si mi začala měnit rychle struktura glansu. Keratinizace,...

SI blok

Dobrý den, mám opakované bloky levého SI skloubení. Chtěla bych se zeptat,...

Pálení při močení a nevolnost

Dobry den, chtela jsem se zeptat co by mohlo znamenat obcasne paleni pri moceni...