Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Recidiva fibrilace síní- možná souvislost s užíváním Isoprinosinu?

Srdce a cévy Petr 11.11.2017

Dobrý den, trpím sekundární hypertenzí, pro primární hyperaldosteronimus stp. adrenalektomie vlevo 11/16, perzistentní fibrilace síní (I 152), primozáchyt 3/17 stp. el. kardioverze
s restitucí na SR (I 481), mitrální regurgitace až středně významná dle TEE 3/17 (I 340) , dlouhodobé užívání antikoagulancií v osobní anamnéze (Z 921) Medikace : Triplixam 5/1,25/5 mg, Concor 5 mg, Xarelto 20 mg. Mimo to jsem léčil na chirurgii opakovaný výskyt kožních abscesů - furunklů. Terapie tohoto pokračovala na imunologii, imunolog předepsal Isoprinosin, který jsem začal brát 21.9.2017 ve schématu 2-2-2, 1-1-1, 1-0-1, vše po 2 týdnech, pak 1-0-0 do konce roku. Dne 7.11. 2017 však došlo k recidivě fibrilace síní, a podruhé provedena kardioverze s restitucí na sinusový rytmus. Nebyl příchod druhé arytmie iniciován současným užíváním Isoprinosinu (v dokumentacích je kontraindikován srdeční arytmií). Můžu bez obav pokračovat v běžící imunologické terapii ? Děkuji za odpověď. Petr

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, užívání Isoprinosinu by nemělo vyvolat recidivu fibrilace síní. Ale Váš dotaz předám i kardiologovi- aby se k problematice také vyjádřil. Vyčkejte, prosím, i jeho odpovědi. S pozdravem BB.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, nemyslím si, že by Isoprinosin spouští fibrilaci síní. Fibrilace síní se často vrací, jsou nutné opakované elektrické kardioverze. Léčba a postup je standardní dle doporučených postupů.

Související dotazy

Fibrilace síní + antikoncepce
Dobrý den. V rodině máme zdravotní problém - fibrilace...
Fibrilace síní
Dobrý den Mám tatínka v nemocnici 57 let. Diagnóza...
Fibrilace síní
Užívám denně 1 ks 5 mg warfarin z důvodu problémů fibrilace...
Fibrilace síní
Dobrý den. Pravidelně sportuji, ale od loňského jara...
Fibrilace síní
Dobrý den. Mám fibrilaci síní a užívám Warfarin. Samozřejmě...
Fibrilace síní
Dobrý den, nedávno jsem si z preventivních důvodů pořídil...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rec.moč.infekce

Dobrý den, před rokem a půl v březnu jsem poprvé v životě onemocněla zánětem...

Recept


Recept

Prosím vás napište mi recept do lékárny pro maminku ročník 41na RAMIL 5 90 tablet.V...

Recept

Dobrý den, manželka prodělala pásový opar na zádech a prsu.Léčili jsme ho cca...

Recept proti nespavosti

chtěla bych se zeptat jaký je recept proti nespavosti?

Recidiva balanitida

Dobrý den, píši za svého manžela manžel se již rok léčí s recidiva balanitida....

Recidiva bazaliomu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na opakovaný výskyt bazaliomu ve věku 20-23...

Recidiva cysty?

Dobrý den, zhruba před dvěma měsíci mi byla vyjmuta cysta z obličeje, aterom....

Recidiva dysurických potíží

Dobrý den. Pred dvěma týdny jsem mel paleni a rezani pri moceni, vytok z mocove...

Recidiva Erysipelu ( Růže ).

Dobrý den, manželka ( 49 let ), má velké problémy s hzlubokými prasklinami...

Recidiva hemorhoidu

Od konce minulého roku mě začaly trápit vnitřní hemeroidy přišlo se na to krvácením...

Recidiva hemoroidů po operaci.

Dobrý den Můj problém jsou hemeroidy 3 stupně, již jsem byla na 3 operacích...

Recidiva hydrokély

Dobrý den. Byl jsem na operaci hydrokély. Vše proběhlo v pořádku. Teď jsem pár...

Recidiva hydrokély (u 14letého)

prosím o názor a zkušenosti ohledně opětovného výskytu levostranné hydrokély...

Recidiva karcinomu poševního pahýlu

Dobrý večer, mám na Vás dotaz. Dnes jsem odvezla maminku z nemocnice v Pardubicích...

Recidiva klistove encefalitidy

Dobry den, v srpnu 2009 jsem onemocnel klistovou encefalitidou jejiz lecba...

Recidiva křečových žil a jejich operace

Dobrý den.Je mi 35 let a byl sem již 8-krát na oboustranné operaci křěčových...

Recidiva kyly

Dobrý den pane doktore, mám po operaci tříselné kýly před půl rokem v zahraničí....

Recidiva kýly a diastaza svalu

Dobrý den, operovat, či nikoliv? Bolesti nejsou. Již 2x operováno naposledy...

Recidiva lipomu

Dobrý den.Před 8 měsíci mi byl odstraněn velký intramuskulární lipom na levém...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvácení při protržení panenské blány

Dobrý den, před dvěma dny jsem si do pochvy zasunula prst a cítila jsem,...

Vstávání ze sedačky a zatmění před očima

Dobrý den stává se mi, že když se zvednu ze sedačky, postele nebo třeba židle...

Bolest malíkové části ruky

Dobrý den pane doktore, před třemi týdny jsem byla v chirurgické ambulanci...

Bolest v krku po zvracení

Dobrý den, od včerejška mě při polykání jídla hrozně bolí a pálí v krku. Předcházelo...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Uhodila jsem se do hlavy, mám strach z otřesu mozku či hematomu mozku


Mravenčení


Poluce

Dobrý den, je mi 24 let a poslední 2 měsíce mám problémy s častou noční polucí,...

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Mazové žlázky odstranění

Dobrý den, Na žaludu a na předkožce mám mazové žlácky (bílé ostré pupínky)...

Svalové záškuby a chvění - ? ALS?

Dobrý den prosím tímto o radu či pomoc.Již více jak před rokem mi začaly cukat...

Dlouhodobý kašel, nic nepomáhá

Dobrý den, jsem už cca měsíc a týden nemocný a už si nevím rady. Doktor mi předepsal...

Motání hlavy, stavy na omdlení


Brnění malíčku a části prsteníčku


Sexuální výdrž

Dobrý den, prosím Vás, mám problém se sexuální výdrží. Je mi 21 let a ať...

Zvětšená pravá krční mandle.

Dobrý den, již nějakou dobu mám zvětšenou krční mandli na pravé straně, na angíny...

Infekce pochvy

Dobry den, pred tremi tydny jsem zacala vnimat mirne svedeni v i stydkych...

Dlouhodobě zarudlý krk

Dobrý den Potřeboval bych od Vás poradit. Už asi od května mě trápí zarudlá...

Dna

Dobrý den pane doktore, asi před dvěma lety mi pí doktorka zjistila vyšší obsah...

Stékání nosního hlenu do krku

Dobrý den, cca 3 týdny mě začly hrozně bolet krční mandle. Nemohla jsem polykat,...

Reklama