Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Respirační infekt

Dětské nemoci Nikol 13.3.2019

Dobrý den, dcera nyní 5m. V druhem měsíci hospitalizována s obstrukční bronchitidou jako příčina byla uvedena RS virová infekce. Přibližně 2 týdny byla v pořádku a opět dušnost, kašel, rýma diagnóza opět obstrukční bronchitida, po zaleceni vcelku dobre, zadychavála se, ale dusna nebyla, na 4m preventivní kontrole dr opět řekla, ze slyší obstrukcí na pruduskach ihned nás objednala na vyšetření na alergologii. Paní doktorka na alergo má ale naprosto rozdílný názor. Obstrukcí neslyší. Nabrala krev, ale rovnou řekla, ze si mysli, ze občasné pískání na pruduskach je pozůstatek té RS infekce. Teď přišli výsledky, alergolozka řekla ze vše vyšlo v pořádku a máme tomu dat čas, ale ve zprávě jsou psané zvýšené hodnoty u průtokové cytometrie a opět poznámka ze to přičítá prodělané RS infekci. Opravdu to tak muže být, přijde mi divné, ze se o tom nezminila, řekla jen vše dobre. Zprávu prikladam. Děkuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ano, podle výsledků je vše v pořádku. Na průtokové cytometrii byla naměřena zvýšená hodnota jednotlivých poddruhů bílých krvinek, což je normální stav vzhledem k prodělané infekci - paní doktorka píše "buň. imunita vystimulována díky předchozí RS virové infekci".
Při poslechu plic známky obstrukce mohou být i jen přechodné, čili ano, taktéž mohla nastat situace, že u dětské lékařky je paní doktorka slyšela, při alergologické kontrole je doktorka neslyšela...i to je běžné.
Každopádně z alergologicko imunologického hlediska máte dcerku zcela v pořádku. Pokud nyní probíhá nějaké další nachlazení, tak je to zřejmě nyní k jarnímu období, pro které jsou opakované virové infekty typické a je potřeba tomu dát zejména čas k uzdravení.

Přeji brzkou úzdravu a bezproblémový zbytek jara.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den. 2 obstrukční bronchitidy u kojence v době epidemie a v sezoně virových infektů nepovažuji za indikaci k alergologickému vyšetření. Ale budiž, pokud chtěla mít Vaše lékařka jistotu, že se nejedná o alergický původ, pak ji tedy má. Závěry alergoložky jsou platné a ve zprávě jasně komentované. Nemám, co bych k tomu dodala. Hezký den.

Související dotazy

Respirační infekt
Zdravím, moje maminka, rocnik 1947, trpící imunodeficitem...
Respirační infekt
Minulý týden jsem prodělal nachlazení, v současné době...
Respirační infekt
Dobry den, 4 tydny me trapi kasel a k nemu unava, po...
Respirační infekt
Dobrý den, již 3 den mě velice bolí špička nosu v pravé...
Respirační infekt
Dobrý den, nekdy okolo 15.6 jsem utikala na pohovotost,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Residua

Dobrý den prosím mohli by jste mi říct co je to residua po potratu ?? Děkuji...

Resistence na krku, uzlina


Resistence v kosti, bolesti končetiny

Dobry den, pred cca 14 dny jsem si pod kolenem na holenni kosti nahmatala cca...

Resistence v třísle

Dobry den preji . Pred dvemy dny sem si nasel bouli mezi trisly a stydkou kosti...

Respirační infekce

Dobrý den, za poslední 2 měsíce jsem asi po 4. (nemocný) i s přítelkyní. Naš...

Respirační infekce

Dobrý den.Už asi 3den mám tyto obtíže.Suchý kašel ,zvýšená teplota,trochu bolest...

Respirační infekce

Dobrý den, Nebyla jsem v rizikové oblasti a od soboty jsem nebyla v práci....

Respirační infekce

Dobrý den, předem děkuji za Váš čas. Nerada panikařím, ale přesto. Od neděle...

Respirační infekce a obava z COVID-19

Starám se o nevidomého tatínka, 90 let, předloni prodělal zápal plic, ledviny...

Respirační infekce a zápach acetonu z úst

Dobrý den mám takový problém již 4 týdny kašlu z počátku kašel suchý, teplota...

Respirační infekt

Dobrý den, již 3 den mě velice bolí špička nosu v pravé dutině, zevnitř. Nos...

Respirační infekt

Dobrý den, před skoro dvěma měsíci jsem byla nachlazená a na RTG plic se objevil...

Respirační infekt

Dobrý den. Asi od úterý mě bolí mírně v krku a teď v sobotu jsem do toho dostala...

Respirační infekt

Minulý týden jsem prodělal nachlazení, v současné době dobírám Amkosiklav. Bolest...

Respirační infekt

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou,...týmto rokem jsem prodělala pár...

Respirační infekt

Zdravím, moje maminka, rocnik 1947, trpící imunodeficitem ( leci se na imunologii...

Respirační infekt

Dobrý den, nekdy okolo 15.6 jsem utikala na pohovotost, kde mi bylo řečeno,...

Respirační infekt

Dobry den, 4 tydny me trapi kasel a k nemu unava, po navratu z dovolene ve Spanelsku....

Respirační infekt a další obtíže

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak postupovat v současné chvíli. Už třetím...

Respirační infekt po nechráněném styku

Dobry den, Pred 4 tydny jsme mela nechraneny pohlavni styk. Nyni me pres tyden...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Polyp dělohy

při prevenci mne lékařka sdělila,že v děloze je asi polyp,byla jsem v polovině...

Bolesti hrtanu zepředu?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, již 2 měsíce mě trápí nepříjemný pocit na krku...

Krev ve stolici

Nemuzu kakat bolí to hrozne a když se utru tak tam mam krev co mám dělat? ????????

Otoky nohou

Dobrý den, často se mi stává, že po delším sezení např. v autě mám pocit mravenčení...

Skvrna na duhovce

Dobrý den, u své tříměsíční dcery jsem si všimla, že má již delší dobu na jednom...

Teploty, bolesti, stres

Dobrý den, prvně musím uvést, že mé problémy mohou být psychosomatické či pramenit...

Zkusila jsem si do konečníku vsunout prst.

Dobrý den, absolutně nechápu, co mě to zase napadlo za hloupost, ale jednou...

Cirhoza jater a sono nalez

Dobrý den prosím o vysvětlení těchto dvou zpráv. Mám strach zda tchán nemá...

Bolest a píchání ve stehně

Dobrý den, hraju softball. V zimě mě po kondičním tréninku začalo píchat a bolet...

Příliš dlouhá menstruace


Natržený postranní kolenní vaz.

Dobrý den. Před dvěma týdny se mi stal při sportu (judo) úraz kolene (prasknutí...

Hysterektomie

Dobrý den, pane doktore, v r. 1998 jsem podstoupila konizaci děložního čípku,...

Bolest levé části zadku

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolest v levé části zadku. Zdá se mi, že...

Bodavá bolest kotníku


Červené čáry na břiše

Dobry den, chci se zeptat co jsou zac tyhle jizvy na brise. S brichem jezdim...

Polyp dělohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém mé matky. Před několika lety jí...

Potíže s dosažením orgasmu u muže při sexu

Dobrý den, můj muž má již několik let potíže s dosažením orgasmu a teda ejakulací...

Průjem


Bradavky u mužů

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na toto: Mého syna trápí to, že semu neustále...

Akné, Roaccutane

Dobrý den, chtěla bych užívat prášky Roaccutane. Mám akné už asi 7 let a hrozně...

Reklama