Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Retrolisthéza

Emília . 18.6.2015 redakce uLékaře

Dobrý deň, Aktuálny nález MR:stav po dávnom operačnom výkone L1-L3, s pp adhéziou durál.vaku v úrovni conus medullaris dorzálne a jemným enhacemen.Výrazný,cca 7,2 mm dorzálny posun L1 oproti L2 ako nové zistenie.Schmorlov uzol,prestavba Modic II L1- aL5-S1.retrolisthéza. Momentálne potiaže : sústavné močenie - aj stálý pocit nutkania na močenie (asi 25 -krát za deň), občasné špinenie od stolice Moja otázka : čaká ma ďalšia operácia? ako môžem zlepšiť príp.zvrátiť tento stav? ďakujem za odpoveď

Odpovídá:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

dobrý den Z údajů není jasný důvod minulé operace páteře a tyyp operace. Z nálezu na MR je důležitý hlavně posun mezi l. a 2. bederním obratlem. Jedná se o tzv listhesu, které vede k přetěžování kloubních plošek mezi obratli a tím i bolesti. Ale hlavně může být tah za nervové kořeny a půsboti i bolesti vyzařující do dolních končetin. Po úroveň L2 dosahuje i dolní konec míchy, takže ten může být také být vystaven určitému tahu. Pokud Byla minulá operace stz stabilizační, že se nižší úseky např L2-5 fixovaly, po letech k posunu ve výše uložených úsecích dochází. Potom je někdy provést bohužel další operaci se stabilizací- voperování kovového materiálu, který spoji sousední obratle/ v takovémto úseku. Problémy s močením mohou být- vážné je spíše neudržení moči, nebo neccítění jejího odchodu. V případě nutkání bych doporučil i urolog a gnykolog dovyšetření- může mít i jiné příčiny zv urgentní mikce.

Související dotazy

Silné bolesti bederní páteře, přecházející do celé nohy
Dobrý den. mám v poslední době silné bolesti a jsem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Retní uzdička

Zdravím, Zprvu bych se chtěla zeptat, Je nutné při odstranění uzdičky mít...

Retní uzdička

Dobrý den, brzy mi budou řezat retní uzdičku. Měla jsem mezeru mezi jedničkami,...

Retrahující se varle

Dobry den, u sveho muže jsem si všimla, že v poloze " na koníčka " mu obcas...

Retraktilní varle

Dobrý den chtě bych se optat zda vadí když mi obě varlata zalézají! Pří orálu...

Retraktilní varle

Dobrý den, u devítiletého syna lékařka zjistila retraktilní testes. Mohu se...

Retrobulbární neuritis

Dobrý den, z plného zdraví se mi razantně zhoršilo vidění na pravé oko. Nejdřív...

Retrográdní ejakulace

Dobrý den, po operaci PVP prostaty (6 měsíců po zákroku) mne trápí suchá ejakulace,...

Retrolistésa

Dobrý den. Mám bolesti zřejmě od křížové části páteře a bolest se přesouvá do...

Retrolisteza

Prosím o vysvětlení co je obsaženo v nálezu na fotografii.Neměl jsem žádný úraz...

Retrolisteza a foraminální protruze disku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli L4/5 - diskretní retrolisteroze L4 o...

Retroplacentární hematom

dobrý den..jsem ve 12 týdnu těhotenství a začala jsem krvácet..udělal se mi...

Rett syndróm?

Dobrý deň. Mám dcéru 13 mesiacov. Asi 1 týždeň pozorujem, že sa nadýchne, chvíľu...

Reuma

Dobrý deň, priateľ užíva asi 5 rokov metotrexát, no mám strach, že mu to môže...

Reuma-vynechanie liečby

Dobrý deň. Mám 23 rokov, asi 3 mesiace som bez biologickej liečby liekom Humira....

Reumatizmus

Dobry den. Chcela by som sa opytat na vas nazor ohladom liecenia reumatizmu...

Reumatoidná artritída a cvičenie

Dobrý deň, mám 19 rokov a už asi 5 rokov mám RA. Postihnutý mám len jeden kĺb...

Revalid

Dobrý den,chci se zeptat jestli mohu užívat Revalid když kojím. Děkuju

Revalid

dobry den chci se zeptat zde se pribíra na váze z REVALID

Revalid

Dobrý den,chci se zeptat jestli můžu užívat Revalid když kojím.Děkuju

Revize

Dobrý den, pane doktore, jsem už více než 2 roky po porodu a mám stále rozházený...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolena z vnější strany


Bolesti hlavy


TTE


Bolest rameního kloubu a klíční kosti


Tlak pod palcem


Chronický zánět žaludku a nedomykavost jícnu


Průjem a horečka


MUDr. Eva Klimešová

European Dental Health

Zvětšená játra která jsou zdravá


MUDr. Alexander Marossy

Ordinace PL pro dospělé

Prosím o vysvětlení nálezu na rtg


Sudeckův syndrom


Menstruace po vysazení antikoncepce


Revma a běhání


MUDr. Mojmír Dolejší

Interna - gastroenterologie

Bolest


Kašel


Odpovídám na odpověď lékařky


Herpesin ve 33. tt těhotenství

Dobry den, jsemve 33tt a udelal se mi opar na rty. Velikostne prumerny. Mohu...

Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×