Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Revmatoidni artritida

Imunita Lenka . 20.12.2011

Dobrý den, mám RA, kterou mi zjistili v květnu. Brala jsem Medrol a Plaqenil, zpočátku velká spokojenost, všechny problémy zmizeli, pak jsem ale během 4 měsíců připrala 8 kilo, vzhledem k tomu, že s váhou bojuju celý život je to hrozný ( běžně se pohybuji okolo 75) po medrolu přišel ten velký nárůst. Lékař mi začal snižovat dávku medrolu až jsem nebrala žádný, pouze ponechal plaqenil, ale už při snižování se pomalu začaly objevovat zpět problémy, po vysazení úplně jako na začátku. Tak mi revmatolog nasadil medrol zpět, ale už nefunguje, nebo mám alespoň ten pocit, každé tři dny se mi bolest stěhuje do jiného kloubu, který oteče, už tři týdny nám nateklé prsty na noze a stěžuje mi to velmi chůzi, stane se mi, že ani nevstanu z postele, bez náplastí na bolesti vůbec nemohu být. Po kontrole mi dnes předepsal Prednison a když jsem si přečetla nežádoucí účinky, tak vůbec netuším, jestli ho brát, nebo ne. Teď když mám už 85 kilo, tak se hrozně bojím dalšího nárůstu váhy, což mě docela ničí i psychicky. S manželem se snažíme o dítě, což sebou nese taky váhový přírůstek! Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nebrat nic jiného než jenom Plaqenil a Atrilom? Bolesti jsou k nevydržení, ale jestli dál budu přibírat, tak se za chvilku stejně ani nehnu. Hodnoty Ra mám A-Anti-CCP 300, RF: 52, S-rf-A 105, S-rf-G 68,60 . Předem opravdu moc děkuji za pomoc. Medková Lena

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, pokud máte po léčbě kortikosteroidy problém s vedlejšími nežádoucími účinky, znovu bych to konzutovala s Vaším lékařem. Prednison je podobný Medrolu, takže riziko vedlejších účinků tam bohužel je. Léky si určitě sama nevysazuje ani léčbu neupravujte. Pouze dle laboratorního nálezu nelze usuzovat, jaké léky jsou pro Vás vhodné, záleží velmi na klinickém stavu, rentgenovém nálezu.

Související dotazy

Revmatoidní artritida a přibírání na váze
Extrémně zvýšený revmatoidní faktor a prudké přibírání...
Otoky obličeje, revmatoidní artritida
Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila. Je mi 21...
Revmatoidní artritida
Dobrý den, již 2 měsíce se léčím s revmatoidní artritídou,...
Revmatoidní artritida a tanec
Dobrý den, je mi 14 a mám revmatoidní artrididu a jsem...
Revmatoidní artritida a léčba
Prosim o radu pro mého 74 let starého otce s pokročilou,doteď...
Revmatoidní artritida
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá revmatoidní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Revmatická polymyalgie

Dobrý den, léčím se na revmatickou polymyalgii, beru 10 mg prednisonu denně....

Revmatická polymyalgie

Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat: na revmatoidní polymyalgii užívám...

Revmatické onemocnění či jiné

Dobrý den, je mi 33let, prosím o radu, jaká jsou ještě možná vyšetření a vysvětlení...

Revmatismus

Dobry den, roky beham po doktorech bez vysledku. Zacalo to castymi nemoci (streptokok...

Revmatismus ?

Dobry vecer, chtela bych se zeptat co to znamena: ANA typ IF jemne zrnity s...

Revmatismus ??

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně dlouhodobých zdr. problémů....

Revmatismus po infekci

Dobrý den, přítel prodělal streptokokovou pharyngitidu, je mu 29 let. Dostal...

Revmatoidi artritida

Dobry den.Pred rokom my otekle zapesti doktorka rekla RA.Nasadeny Sulfasalazin+Medrol...

Revmatoidna artrida


Revmatoidní artrida

Můžete mi sdělit váš názor na používání Biolampy Biostimul při revmatoidní artritidě....

Revmatoidní artritida

dobrý den, po ročních peripetiích mi revmatolog určil diagnozu revmatoidní...

Revmatoidní artritida

Dobrý den, před 5 dny mi bez sebemenšího důvodu oteklo a začalo bolet koleno....

Revmatoidní artritida

Dobrý den, chtěla bych vědět o kolik procent klesne moje schopnost pracovat...

Revmatoidní artritida

Dobrý den už jsem vám jednou psal ohledně RA a steroidum. Mel bych ještě jednu...

Revmatoidni artritida

Dobry den pani doktorko, chtela jsem se zeptat, zda lze s urcitosti rici, ze...

Revmatoidní artritida

Dobrý den, dva roky se léčím na séronegativní revmatoidní artritidu. Momentálně...

Revmatoidní artritida

Dobrý den paní doktorko, 6let trpím seropozitivní RA. Denně užívám Plaquenil...

Revmatoidní artritida

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá revmatoidní artritida poznat nebo...

Revmatoidní artritida

Dobrý den, mám RA 4 roky a mám podle posledního rtg artrotické změny na kyčelních...

Revmatoidní artritida

Dobrý den , můžete mi dát informace o Trexan 10mg? Je vhodný s Diprophosem?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zarůstající nehet


Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?


Na co byste neměli zapomenout při léčbě kortikoidy: 1. část




Nevolnost


Listerioza a toxoplasmosa v těhotenství


Tlak na hrudi, rychlý tep, zadýchávání


Nepříjemný tlak v krku a nucení ke kašlání


Bile pupinky na zaludu


Bolest jazyka


Deformace prstů na nohou


Trápí vás močová infekce? Silnou kávu si raději odpusťte!


Záření při svařování


Kdy začne antikoncepce fungovat


Antikoncepce a pleť

Dobry den, Mam otazku ohledne antikoncepce. Brala jsem rok Dianette, protoze...

Fibrom v tříslech


Monokly


Bolesti mezi lopatkami


Dotaz

Dobrý den už tři dny me boly pod pravim prso jsem stoho AZ trochu...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×