Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Rezistence v třísle

Luboš 8.1.2018

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na následující nález, jestli to musí být nutně zhoubné, či to může být ještě něco jiného: S: recidiva resistence v L. třísle, jakoby táhlý pocit, O: resistence patrná vestoje paramediálně vlevo cca 3 cm na hranici pubického ochlupení, ne v typické lokalizaci ingv. hernie. (před 2 měsíci na ultrazvuku zjištěny v obou tříslech, kromě nezhoubných uzlin, bilaterálně několik uzlinek vel. 6,9 x 7,1 mm, u nichž nelze vyloučit maligní etiologii - provedena kompletní biochemie + odběr kostní dřeně + na infekčním oddělení zjištěna hraniční hodnota boreliozy = tento nález byl hodnocen hematologem jako nález po borelióze s tím, že kontrolní vyšetření mají být v březnu). Děkuji Luboš

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, pane Luboši, dle přiloženého lékařského popisu nálezu si nemyslím, že by se nutně muselo jednat o maligní záležitost. Možná bude ke zvážení bioptické ověření charakteru uzlinek a léze v levém třísle. Pro kompletní posouzení problému je nutné znát výsledky prodělaných vyšetření, nález klinicky vyšetřit. Může se jednat i o zánětlivou kolekci. A dle výsledků a biopsie postupovat dále. S pozdravem a přáním brzkého vyřešení zdravotního problému.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Luboši, pokud výsledky Vašich vyšetření hodotilo několik lékařů, jak píšete (infektolog, hemotolog, zřejmě také praktický lékař), bylo by vhodné obrátit se především na ně, protože na základě Vašeho popisu nejsem bohužel schopna se přesněji vyjádřit. Z Vašeho popisu mi není zřejmé, zda hematolog považuje zvětšené uzliny za průvodní jev infekce boreliózou, nebo je to jen náhodný vedlejší nález, pro který jste slodiován a léčen. Nepíšete, zda byly vyšetřeny vzorky tkáně z uzlin a z rezistence (útvaru) v levém třísle. Pokud ano, Váš ošetřující lékař určí diagnózu a další postup zejména podle toho. Pokud ne, bylo by vhodné (je-li to ve Vašem případě proveditelné) pokusit se o biopsii či odběr uzlinky a provést vyšetření buněk na histologii. Je možné, že se u Vás nejedná o zhoubný nádor, může to být třeba důsledek infekce, ale nejpřesněji Vám poradí Vaši lékaři, kteří mají k dispozici všechny Vaše zprávy a výsledky testů, přehled o Vašich obtížích a vývoji nálezů. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Rezistence v třísle
Dobrý den, v pravém třísle se mi před pár dny objevili...
Vyrážka v třísle
Dobrý den asi před týdnem se mi udělala vyrážka v třísle...
Vřed v třísle
Dobry den, v trisle se mi objevil vred. Mohl by to...
Rezistence v podbřišku
Dobrý den, před měsícem a půl jsem byla na potratě,...
Bulka v třísle
Dobrý den, včera jsem si nahmatal bulku v levém třísle,...
Bolest v třísle
Dobrý den, je mi 14 a hraji fotbal. Na tréninku jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rezistence v břiše

dOBRÝ DEN. Asi před 14 dny jsem si nahmatala na pravé straně břicha nějaký...

Rezistence v oblasti konečníku

Dobrý den, včera jsem zjistil, že mám na konečníku nějakou zduřeninu. Nevím...

Rezistence v oblasti pochvy

Na levé části stehna,blíže k vagine se mi udělala boulicka pod kůží,když si...

Rezistence v oblasti pupku

DOBRY DEN MAM NĚJAKOU BOULI NAD PUPKEM JE TO POHYBLIVE MĚLA JSEM TO PŘIMO NA...

Rezistence v oblasti varlat

Dobrý den, Je mi 23let, nahmatal jsem si no obou dvou varlatech jakoby na...

Rezistence v oblasti zad

Dobrý den, mám dotaz nedavno jsem si na zádech nahmatala takovou boulicku jakobi...

Rezistence v podbřišku


Rezistence v prsu

dobrý den manželka má jít na vyšetření, ve zprávě lékařky je uvedeno "na...

Rezistence v prsu

Doby den,je mi 15 let a v pravém prsu se mi udělala boule. Na dotek se hrozně...

Rezistence v třísle

Dobrý den, v pravém třísle se mi před pár dny objevili dvě boule, na tlak citlivé,...

Rezistentní CA prostaty s meta do lymf. uzlin

Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, jaký byste doporučil další postup v...

Rezistentní cysta v krku

Dobrý den, mám 14 měs. syna, který má momentálně šesto dětskou nemoc, ale než...

Rezistentni hypertenze

Vážený pane doktore, už si semnou neví rady ani můj specialista internista. Je...

Rezistentní hypertenze

Dnes doma ruční měření a tlak 184/110,75 tepů....Užívám velké množství léků...

Rezistentní úzkostně-depresivní porucha

Dobry den, Chtěl bych se zeptat na moznosti lecby resistentní uzkostne-depresivní...

Rezonance mozku- co mohou najít?

Dobrý den, můj neurolog mě poslal na rezonanci mozku kvůli široké bázi chůze....

Režim na slunci po mononukleóze

Dobrý den, dcera (10 let) má 2 měsíce mononukleozu, má nyní hodnoty S_ALT 0,56;...

Režim po hernioplastice

Dobrý den, jsem šestý den po laparoskopické hernioplastice TAPP vpravo.Chtěla...

Režim po klíšťové encefalitidě u 12 letého dítěte

Dobrýden,můj 12 letý syn zřejmě prodělal klíšťovou encefalitidu /zatím nejsou...

Režim po odstranění krčních mandlí

Dotaz: Dobrý den dnes je to přesně týden, co jsem po tonsilektomii. Včera (25.5.)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Arytmie a úzkostná porucha

Dobrý den, trpím panickou poruchou. Od jara 2017 vlivem dlouhodobějšího stresu...

Stěhující se ostrá bolest v břiše

Dobrý den. Již nějakou dobu (přesně nepozoruji jak dlouho, cca měsíc) mě nepravidelně...

Revmatoidní artritida a přibírání na váze

Extrémně zvýšený revmatoidní faktor a prudké přibírání na váze Je mě 35 let...

Roztroušená skleroza a magnetická rezonance

Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické rezonance?

Srážlivost krve

DObrý den chtěla bych se zeptat, jak se projevuje vysoká srážlivost krve, po...

Bolest kostí

Dobrý den. Je mi 18 let a občas se u mě projeví bolesti kostí dolních končetin....

Moučnivka v ústech novorozence

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,ted jsme 3 týdny po porodu a včera jsem si všimla...

Bolesti páteře po operaci

Vážený pane doktore,v r.1998jsem podstoupila operaci bederní páteře pro spondylolistezu...

Štítná žláza hubnutí

Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky se snažím zhubnout par...

Zranění kolena

Dobry den, chtěl bych se zeptat co je tak stručně napsáné v mé lékařské zprávě.Doktor...

Flek na zádech

Dobrý den, mám ma zádech velký červený flek, nijak nesvedí nepálí neštípe. Mám...

Ureaplasma


Zlomená kostrč

Dobrý den,na horách jsem spadla přímo na zadek a zlomila si kostrč 80 stupňů...

Rychlé bušení srdce

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí problémy se srdcem. Je mi 22 let, jsem...

Medrol a alkohol

Dobrý den, mohu se zeptat, zda-li můžu na medrol pít s mírou alkohol? Dávky...

Bolesti ,otoky kolen, záněty,celková únava

Dogbrý den, již druhým rokem mám problémy s koleny(otoky,pichlavá bolest obou...

Antikoncepce a antibiotika


Vysoká srážlivost krve

Na co ukazuje vysoká srážlivost krve v hodnotě 100

Jeanine

Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Již čtyři roky používám antikoncepci...

Pupák na penise

Dobrý deň, dnes som si všimol, že sa mi na penise urobil akýsi pupák, resp....

Zavřít reklamu