Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Rhinoplastika - transplantace chrupavky

Petr . 18.7.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, bohužel po nepovedené rhinoplastice budu muset podstoupit reoperaci a vložit chrupavku k vyplnění vzniklého propadu. Jelikož se bojím odebrání své chrupavky z jiné části těla (kvůli deformitě ucha apod.), tak se chci zeptat, zda je možné transplantovat chrupavku od jiného pacienta? Např. pacientovi přede mnou budou ubírat chrupavky a tu by mohl operatér použít u mě – samozřejmě by pacient souhlasil. Zajímá mě tedy, zda je to reálné, aby se chrupavka přichytila a tělo ji přijmulo? Moc děkuji za odpovědi

Odpovídá:

MUDr. Petr Jan Vašek

Specializace: Plastická chirurgie Pracoviště: Formé Clinic

Dobrý den, odebrání chrupavky z ušního boltce je naprosto standardní zákrok. Nezanechává žádnou deformitu ucha. Samozřejmě, že se dá použít lidský transplantát, který se jmenuje Alloderm a nebo syntetický materiál - Hydroxylapatie nebo Medpor. Také se dá použít injekční (pernamentní) hmota - Metacrill. Rád Vás přivítám ve své ordinaci na osobní konzultaci, při které Vám vše vysvětlím a zhodnotím stav. Tato konzultace je zdarma a objednat se můžete prostřednictvím recepce naší kliniky - recepce@formeclinic.cz, tel 224 284 421 nebo mobil 776 553 244. S pozdravem MUDr. Petr Jan Vašek

Související dotazy

Releas pately a zabroušení chrupavky (chondropatie pately)
Dobrý den, jsem měsíc po releasu pately a zabroušení...
Při sportu mě luplo v místech chrupavky žeber u tzv břišního trojúhelníku
Dobrý den, při sportu mě luplo v místech chrupavky...
Poranění ucha
Dobrý den. Mám asi takový neobvyklí problém. Je to...
ASK kolene
Dobrý den, 13.3.2017 jsem byla na ASK kolene. výkon:...
Bolesti kolene
Dobrý den, 3 měsíce mám problém s koleny. Bolest uvnitř...
Dona
Dobrý den, je mi 59 let, mám ankylozující spondyloartritis....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rh-negativní a těhotenství

Dobrý den mám děti ve věku 11 a 7 let Já mám-Rh faktor a manžel RH + dětí mají...

Rh+/-

Dobrý večer,chtěl jsem se zeptat je možné,aby se narodilo dítě s krevní skupinou...

Rhb po operaci krční páteře

Právě jsem proděla operaci krční páteře C5, C6,od kdy a jaká je vhodná RHB,...

RHB po TEP

dobrý den. jsem po operaci TEP. můj operatér mi při propuštění z nemocnice řekl,...

RHB po úraze

Dobrý den, měl jsem úraz 1. 4. 2017 na lyžích. Vyšetření 2. 4. 2017 (viz dva...

RHB po zlomenině nohy

Dobrý den je mi 13 a byl jsem operaci stehenní kosti sadru už mám 7 týdnu chci...

RHB zad

Dobrý den. Mám po ct.Obratlová těla přiměřeně vysoká. MOP minimálně dorzálně...

Rhefluin vs. Moduretic

Rhefluin Proč tento lék není v lékárnách v Liberci- kde ho můzí dostat-je...

Rhino Correct

Dobrý den paní doktorko Stratilová, chtěla bych se zeptat na produkt, o kterém...

Rhinoplastika

Dobrý den, z krevního obrazu mi vyšly zvýšené lymfocity (0,385), eosinofily...

Rhisartroza III. stupně palce dx a I. stupně palce sin.

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, na artrozu v palci dx.Mám od září...

Rhombodeus

Dobrý den. Mám diagnostiku EDS kloubní III.typ.jsem po X operacích korekčních....

Rhonya

Dobrý den, chtěla bych se zeptat po jaké době od začátku užívání antikoncepce...

Ribomunyl

Dobrý den,v polovině srpna jsem prodělala druhou anginu (první v polovině července...

Ribomunyl

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli Ribomunyl může mít nějaký vliv na účinnost...

Ribomunyl

Dobry den,trpim 12 let,revmatoidni artritidou. Nyni mam 1,5rocni dvojcata,devcata,trpi...

Ribomunyl a atopicky ekzem

Dobry den, moj dvojrocny syn dostal na podporu imunity Ribomunyl. Syn je aj...

Ribomunyl a atopicky ekzem

Dobry den, moj dvojrocny syn dostal na podporu imunity Ribomunyl. Syn je aj...

Ribomunyl a těhotenství

Dobrý den, ráda bych měla druhé dítě, ale beru ribomunyl. Musí se léčba vysadit...

Ricínový olej

Dobrý deň. Snúbenica bola na operácií endometriózy a berie lieky Vicanne už...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×