Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Riziko infekce v ordinaci

Infekce Katka 10.9.2021

Dobrý den, prosím o zhodnocení rizika nakažení dítěte (4r) nějakou kožní nemocí při položení na vyšetřovací lůžko pouze ve spodním prádle. Lůžko (bavlněné prostěradlo) se dle personálu ordinace nepřevléká po každém pacientovi ale pouze 1x denně - ráno na začátku ordinační doby (na neurologii). Mám mít v takovém případě obavy o zdraví svého dítěte i když jsme byli jedni z prvních pacientů (cca 5.) ten den? Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Peremská

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: PL Mediclinic a.s., Teplice

Dobrý den, riziko je velmi malé. Většina pacientů v neurologické ambulanci je neinfekčních (...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Riziko infekce ?
Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit...
Riziko infekce HIV
Dotaz pro Mudr. Martin Rehn Moc děkuji za odpověď....
Riziko infekce skrz ranku?
Dobrý den, paní doktorko, předem se omlouvám za svůj...
Zásilky z Číny a riziko infekce
Zdravím Vás, Mám objednaných spoustu zásilek z Číny....
Riziko infekce v těhotenství
Dobry den, v prosinci poradame Milukase pro ctyricitku...
CMV infekce
Dobrý den, potkala mě nepříjemná infekce CMV virem....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko infekce HIV

Dotaz pro Mudr. Martin Rehn Moc děkuji za odpověď. Primomanifestace znamená...

Riziko infekce nákazy chlamydie pneumonie

Dobrý den, mám dotaz ohledně přenosu a nakažlivosti plicních chlamydií. Tchán...

Riziko infekce od uhynulých myší

Dobrý den, včera jsme byli se 4 letým synem u prarodičů na chatě. Syn si tam...

Riziko infekce po lumbální punkci

Dobrý den. Dnes dopoledne jsem byl na ambulantní lumbální punkci. Teď už je...

Riziko infekce po odběru krve

Dobrý den, dnes jsem podstoupila odběr krve. Sestřičce nešla napíchnout žíla....

Riziko infekce po polibku

Můžu něco chytit? Nevím, s čím se ještě na recepci setkám. Mužští návštěvníci...

Riziko infekce pohlavní chorobou při gynekologickém vyšetření

Dobrý den , možná.hloupý dotaz,ale musím se zeptat. Byla jsem na gunekologickem...

Riziko infekce přes záděru

Dobrý den jsem dnes 28tt a chtěla bych se jen uklidnit. Při porcování kuřecího...

Riziko infekce příušnic

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že jsem se nakazila...

Riziko infekce skrz ranku?

Dobrý den, paní doktorko, předem se omlouvám za svůj asi hloupý dotaz. Jsem...

Riziko infekce v těhotenství

Dobry den, v prosinci poradame Milukase pro ctyricitku deti v ruznem veku....

Riziko infekce ze stolice

dobrý den švagorvá se mi svěřila že si jednou utřela svůj holý zadek do peřin,že...

Riziko infekčního onemocnění na počátku těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně rizika spály v těhotenství. Syn má začít chodit...

Riziko koronavirové infekce a práce ve zdravotnictví

Jsem chronicky nemocný, diabetik na inzulinu. Pracuji ve zdravotnictví jako...

Riziko létání letadlem v 6. týdnu těhotenství po IVF

Dobrý den , chci se zeptat, zda mohu letět letadlem, když jsem v 6. týdnu těhotenství...

Riziko listeriozy při hlubším škrábnutí na zahradě v těhotenství

Dobrý den, chci se Vás zeptat, zda by bylo žádoucí nějaké vyšetření, pokud jsem...

Riziko listeriozy při hlubším škrábnutí na zahradě v těhotenství

Dobrý den, chci se Vás zeptat, zda by bylo žádoucí nějaké vyšetření, pokud jsem...

Riziko listeriózy?

Dobry den, dnes jsem snedla lzicku den prosleho cottage syru (madeta). Zjistila...

Riziko měsíční pauzy u antikoncepce


Riziko mimoděložního těhotenství

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. S přítelem se snažíme o třetí dítě....