Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Riziko mimoděložního těhotenství

Gynekologie Sára 22.1.2021

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. S přítelem se snažíme o třetí dítě. U obou těhotenství byl u mě problém s vynechanou menstruací a s ovulací. Na podporu ovulace jsem dostávala clostilbegyt u obou těhotenství. Ani po druhém těhotenství se mi cyklus neupravil, cykly mám dlouhé 30- 40 dní, menstruaci mám nyní normálně silnou, trvá 7 dní, nekojím 6 měsíců, menstruaci jsem měla 7 krát. Braní vitamínů a kapek gynex na ovulaci neměl vliv. Vždy od ovulace po menstruaci je to 5 dní. Posledně mi paní doktorka říkala, že mám jisté riziko mimoděložního těhotenství z těchto důvodů, nikde jsem o tom nedočetla. Chtěla jsem se zeptat jaké je riziko mimoděložního těhotenství, když se budeme snažit o těhotenství bez léků a jestli má smysl to vůbec zkoušet? Je mi 32 let a ráda bych ještě měla třetí dítě a bojím se rizika mimoděložního těhotenství. Ke své lékařce jsem objednaná , ale má velmi dlouhé objednávací termíny, tak zkouším hledat informace i jinde.Předem děkuji za odpověď, přeji pěkný den Sára

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Sáro, Váš dotaz je poměrně specifický, proto ho předávám k odborné odpovědi gynekologovi, vyčkejte prosím druhé reakce. Doporučuji sledovat ovulaci pomocí papírkových ovulačních testů, a dle sílící čárky mít jistotu, kdy ovulaci máte a snažit se cíleně dva dny před a v den, kdy bude testovací čárka silnější než kontrolní. Držím palce.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jandová

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ordinace Praha

Dobrý den,
zvýšené riziko mimoděložního těhotenství je u žen po operacích a po opakovaných zánětech, u kterých mohou být v dutině břišní srůsty, které zhorší průchodnost vejcovodů a oplodněné vajíčko se tak nedostane do dělohy včas a "zasídlí" se po cestě, nejčastěji ve vejcovodu. Dle Vašeho popisu do této skupiny nespadáte, takže já nevidím důvod ke zvýšení rizika mimoděložního těhotenství nad populační riziko. Clostilbegyt je lék na vyvolání ovulace, pokud s ním máte zkušenost, netřeba dle vysvětlovat. Podstatné je, zda je Váš organismus schopen ovulace i bez něj, každý cyklus nutně nemusí být bez ovulace, takže bych určitě doporučila snahu, klidně v kombinaci s ovulačními testy, které popisovala paní doktorka a pokud nebudete do roka úspěšní, doporučuje se přistoupit k řešení, ve Vašem případě asi k osvědčenému podání Clostilbegytu. Držím palce.

Související dotazy

Jaká je pravděpodobnost mimoděložního těhotenství?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost...
Těhotenství
Dobrý den, letos na jaře jsem prodělala zamlklý potrat...
Mimodelozni tehotenstvi
dobry den jsem 2den po laparoskopii mimoděložního těhotenství...
Marihuana (thc) a rizika při jeho konzumaci
Dobrý den, chci se zeptat , jak zhoršuje reálně dýchací...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Listerioza v těhotenství
Dobrý den, hodně se řeší listerioza v těhotenství,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko infekce skrz ranku?

Dobrý den, paní doktorko, předem se omlouvám za svůj asi hloupý dotaz. Jsem...

Riziko infekce v těhotenství

Dobry den, v prosinci poradame Milukase pro ctyricitku deti v ruznem veku....

Riziko infekce ze stolice

dobrý den švagorvá se mi svěřila že si jednou utřela svůj holý zadek do peřin,že...

Riziko infekčního onemocnění na počátku těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně rizika spály v těhotenství. Syn má začít chodit...

Riziko koronavirové infekce a práce ve zdravotnictví

Jsem chronicky nemocný, diabetik na inzulinu. Pracuji ve zdravotnictví jako...

Riziko létání letadlem v 6. týdnu těhotenství po IVF

Dobrý den , chci se zeptat, zda mohu letět letadlem, když jsem v 6. týdnu těhotenství...

Riziko listeriozy při hlubším škrábnutí na zahradě v těhotenství

Dobrý den, chci se Vás zeptat, zda by bylo žádoucí nějaké vyšetření, pokud jsem...

Riziko listeriozy při hlubším škrábnutí na zahradě v těhotenství

Dobrý den, chci se Vás zeptat, zda by bylo žádoucí nějaké vyšetření, pokud jsem...

Riziko listeriózy?

Dobry den, dnes jsem snedla lzicku den prosleho cottage syru (madeta). Zjistila...

Riziko měsíční pauzy u antikoncepce


Riziko mononukleózy

Dobrý den, jsem dobrovolným dárcem krve, avšak poslední měsíc mě nevzali na...

Riziko náhlé srdeční smrti u zdravého mladého člověka

Dobrý den chtěl bych se se zeptat jestli můžu dostat na hlou srdeční smrt když...

Riziko nakazeni chronicke hepatitidy C od partnera

Dobry den pani doktorko, partnerovi byla diagnostikovana chronicka hepatitida...

Riziko nákazy

Dobrý den, jsem asi pravděpodobně bisexuál a mám jednoho kamaráda, který mě...

Riziko nákazy

Dobrý den pane doktore, omlouvám se, pokud tento dotaz směřuji špatně, ale...

Riziko nákazy

Dobrý den, chci se zeptat jak vysoké je riziko nákazy virem HIV (popř. jinými...

Riziko nákazy

Dobrý den, před pár dny jsem udělal jednu věc, na kterou nejsem vůbec pyšný,...

Riziko nakazy

dobry den, mam asi hloupy dotaz,ale potrebuji znat vas nazor. prespavali u nas...

Riziko nákazy

Dobrý den, stala se mi velice nemilá (a nechutná) věc. Zkoušela jsem si v obchodě...

Riziko nákazy hepatitidou c v nemocnici

Hezký večer, chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko nákazy hepatitidou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka v obličeji

Dobrý den, asi před 2 měsíci se mi objevila vyrážka v obličeji. Na tvářích je...

Vřídek na vnitřní straně spodního víčka

Dobrý den, zjistila jsem, že na vnitřní straně spodního víčka mám maličký vřídek....

Přibírání po antikoncepci


Skvrna na prsu

Dobrý den před týdnem se mi objevila skvrna na prsu.nesvědí.Ani jsem si nenahmatala...

Loupání v kloubech

Dobrý den, před nějakým časem se mi zesílilo loupání v kloubech, dolní i horní...

Operace žlučníku

dobry den jsem 8 den po operaci zlucniku a hned 4 den po operaci se my udelala...

Svědění kůže bez vyrážky

Dobrý den, už víc jak týden trpím svěděním kůže bez příčiny, žádnou vyrážkou...

Ostrá bolest chodidla v klenbě


Dušnost

Dobrý den, už tři týdny se mi špatně dýchá. Dušnost přetrvává celé dny a někdy...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


RTG LS, SI, pánev

Dobrý den, prosím o posouzení vyšetření: Kyčle-artikulace správná, kloubní...

Žlučník a bolesti zad

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na tento popis ze sonografie břicha: žlučník...

Periorální dermatitida - volně prodejné masti

Dobrý den, trpím asi půl roku periorální dermatitidou. Kožní lékař mi nejdříve...

Supraventrikulární extrasystoly

Dobrý den! Obracím se na vás se srdečním problémem. Dlouhodobě trpím aritmií...

Tlkot srdca v uchu

Dobrý deň, asi mesiac si počujem tlkot srdca v ľavom uchu. Cez deň si to v...

Hematom po operaci břicha

Dobrý den, dne 3.6 jsem absolvovala recekci Meckelova divertiklu, operace...

Viditelné bradavky před oblečení

Ahoj, nejen chladem, ale i například studijní nervozitou a strachem se mi topoří...

Bolesti hlavy při prudkém pohybu a smíchu

Dobrý den. je mi 15let a už asi 3 rokem mám bolesti hlavy je to jako kdyby se...

Zánět zubu - je potřeba brát antibiotika po celou dobu léčby zánětu zubu?

Dobrý den, dostala jsem zánět do zubu, který mi zubařka začala léčit. Před zjištěním...

Bolest levého stehenního svalu

mám bolest levého stehenního svalu, která se projevuje i v klidu např. při řízení...

Reklama