Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Rizikovost léku Tubanis

Onkologie Petra 27.10.2020

Dobrý den,
je mi 47 let, byla mi zjištěna poměrně rozsáhlá endometrióza, před měsícem jsem podstoupila operaci (odstranily pravý vaječník, navázali mi opět močovod, díky endometrióze nefunfoval, měla jsem krátce nefrostomii), po operaci k další léčbě mi byl nasazen lék Tubanis, snáším ho poměrně dobře, ale gynekoložka říkala, že může způsobovat dráždění prsní žlázy, event. rakovinu prsu, takto bych opravdu nechtěla dopadnout, to by byla léčba endometriózy přece dost kontraproduktivní! Co si o tom, paní doktorko, myslíte? Jsem v ohrožení? Jinak jsem byla vždy gynekologicky ok, mám jedno dítě, dlouho jsem kojila, rakovinu prsu v rodině nemáme, chodím pravidelně na mamograf a sono. Děkuji moc za odpověď!

Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Hadrabová

Specializace: Hematologie, Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní, hematologická a onkologická klinika, FN Brno

Dobrý večer, milá paní Petro,

děkujeme za Váš dotaz a důvěru.
Chápu, že po potíž...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Náhrada léku
Beru lék Coriol 25....tento lék potporuje obezitu a...
Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?
Dobrý den, moje maminka má předepsaný na vysoký krevní...
Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...
Vysoký tlak a nevhodná kombinace léků
Dobrý den,paní doktorka mě lečila po SAKu v oblasti...
Pohlavní styk s rizikovou osobou, riziko HIV
Dobrý den, chtela bych se zeptat na virus hiv. Před...
Kombinace léků clenbuterol, thyroxin, stanozolol, warfarin
Prosím o posouzení rizikovosti následující kombinace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rizikove těhotenství

Dobrý den, Chtela bych se zeptat, pracuji jako servírka, s pritelem planujeme...

Rizikové těhotenství

Dobrý den, před 2 lety jsem otěhotněla, dopadlo to špatně, zamlklé těhotenství....

Rizikové těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala: rodila jsem dceru před 2 roky v 34tt, byla...

Rizikové těhotenství - musím ležet hlavou dolů

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat především na Váš názor. Od...

Rizikové těhotenství - sestoupení miminka do pánve

Dobrý den, jsem v 28tt. a byl mi doporučen klidový režim, protože mi miminko...

Rizikové těhotenství a sex

Dobrý večer, strašně špatně se mi to píše, ale už to někomu musím říct, jsem...

Rizikové těhotenství a špatná psychika

Dobrý den, paní Heřmanská. Chtěla bych se Vám svěřit se svým problémem a s nadějí,...

Rizikové těhotenství COVID-19

Dobrý den, momentálně jsem těhotná (9+5 tt) a ráda bych se zeptala zda je možnost...

Rizikové těhotenství s Crohnovou chorobou

Dobrý den, trpím již dva roky Crohnovou chorobou, přes rok v klidné formě.Chtěla...

Rizikove tehotenstvo

Dobry den, chcela by som sa opytat ci ma moze hematolog vypisat na rizikove...

Rizikovost operace karp.tunelu


Rizikový kontakt

Dobrý den, před 2-3 týdny jsem měla styk s jedním rizkovým mužem, bojím se,...

Rizikový kontakt zdravotníka s HCV pozitivní osobou

Dobrý den, pracuji jako zdravotník v nemocnici a před asi třemi týdny jsem se...

Rizikový orální styk

Dobrý den, před 22 dni jsem měl rizikový orální sex, zhruba týden po něm se...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, v pátek jsem měl rizikový pohlavní styk chráněný pr kterém mi sjel...

Rizikový pohlavní styk

Dobry den chcem sa spytat mam som oralny styk neznamou zenou a od vtedy mam...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, před 10 dny jsem měla nechráněný pohlavní styk. K ejakulaci došlo...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den 5 a půl týdne po orálním styku s rizikovou osobou mi vyšli testy...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, minuly týden jsem měl orální sex s mužem (ajakujace do mých úst...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, před 4,5 měsíci jsem rizikový styk. Od té doby màm zdravotní komlikace....