Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Rizikovost operace karp.tunelu

Mozek a nervy Petr 22.6.2017

Dobrý den
Celá léta mne provázejí drobné potíže s mravenčením rukou-hlavně prvních 3 prstů ruky..Obvykle pomohlo klasické protřepání,nebo změna polohy ruky.Obrat přišel 5.5.2014-kdy došlo k IKTU v oblasti prodloužené míchy - viz příloha 1 - od této doby se mravenčení rozšířilo na oblast od lokte až k prstům ruky.Během asi 1/2 roku se celá oblast zmenšila jen od zápěstí na konce prstů-ovšem je daleko intenzivnější než dříve-téměř nesnesitelná..Bolest ale není,jde jen o silné mravenčení až pocit odpojené ruky.Dle neurologa jde o karpální syndrom - ale není si vůbec jistý,zda by operace přinesla žádanou ůlevu - navíc od IKTU se neobejdu bez řady léků - trombex, tezeo, famosan, amicloton, gabapendin - vůbec netuším,zda operace samotná či případná narkoza nebyla by pro mne nebezpečná,a tak tedy prosím o radu..Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková


Dobrý den pane Petře. Na dotaz, jak rizikový je pro Vás výkon, by Vám nejeépe odpověděl Váš praktický lékař, který má všechny Vaše zprávy a vyšetření.Operace karpálního tunelu je možná i v místní či svodné anestezii, která je méně riziková, než anestezie celková. Před každým plánovaným operačním zákrokem se dělá předoperační vyšetření ( odběry krve, klinické vyš., EKG, RTG hrudníku a dále dle potřeby), jehož cílem je pacienta co nejlépe připravit na operaci a snížit tak rizika výkonu. Před operací by se musel určitě vysadit Trombex, který ovlivňuje srážení krve. S pozdravem

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Ondřej Kalita Ph.D., MBA

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

Dobrý den, karpální tunel se diagnostikuje pomocí EMG. Ten to potvrdí, či vyvrátí. Karpální tunel se operuje v lokální anestezii (injekce identická jako u zubaře), takže vaše obavy z celkové celkové anestezii jsou liché.

Související dotazy

Stav po operaci bubínku
Dobrý den, chci se zeptat po operaci nového bubínku...
Stav po operaci
Dobrý den , jsem 4 tydny po operaci kýly a přímých...
Hematomy po operaci
Dobrý den Jsem 6 neděl po operaci křečových žil. Měla...
Minimální hybnost po operaci ramene
Dobrý den mám dotaz, v únoru jsem byla, na operaci...
Bolesti po operaci srdce, důchod?
dobrý den manžel je rok po operaci srdce a má stále...
DPN po operaci syndromu karpálního tunelu
Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem Vás...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rizikové těhotenství

Pekny vecer, dekuji za odpoved ohledne meho kornualniho tehotenstvi z lonska,...

Rizikové těhotenství

Dobrý den, jsem v 11+2 tt. Můj doktor mě zakázal pohlavní styk, protože mám...

Rizikove těhotenství

Dobrý den, Chtela bych se zeptat, pracuji jako servírka, s pritelem planujeme...

Rizikové těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala: rodila jsem dceru před 2 roky v 34tt, byla...

Rizikové těhotenství - musím ležet hlavou dolů

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat především na Váš názor. Od...

Rizikové těhotenství - sestoupení miminka do pánve

Dobrý den, jsem v 28tt. a byl mi doporučen klidový režim, protože mi miminko...

Rizikové těhotenství a sex

Dobrý večer, strašně špatně se mi to píše, ale už to někomu musím říct, jsem...

Rizikové těhotenství a špatná psychika

Dobrý den, paní Heřmanská. Chtěla bych se Vám svěřit se svým problémem a s nadějí,...

Rizikové těhotenství s Crohnovou chorobou

Dobrý den, trpím již dva roky Crohnovou chorobou, přes rok v klidné formě.Chtěla...

Rizikove tehotenstvo

Dobry den, chcela by som sa opytat ci ma moze hematolog vypisat na rizikove...

Rizikový kontakt

Dobrý den, před 2-3 týdny jsem měla styk s jedním rizkovým mužem, bojím se,...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, v pátek jsem měl rizikový pohlavní styk chráněný pr kterém mi sjel...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, před 10 dny jsem měla nechráněný pohlavní styk. K ejakulaci došlo...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den 5 a půl týdne po orálním styku s rizikovou osobou mi vyšli testy...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, minuly týden jsem měl orální sex s mužem (ajakujace do mých úst...

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, před 4,5 měsíci jsem rizikový styk. Od té doby màm zdravotní komlikace....

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den zhruba pred 16 měsíci jsem měl rizikový styk, na testech na pohlavní...

Rizikový pohlavní styk a chřipkovité onemocnění

Mel jsem rizikovy styk 1.cervna a asi od 8.cervna trpim na neco mezi chripkou,...

Rizikový sex

Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké nemoci mi případně hrozí při přijímaném...

Rizikovy sex

Dobry den mam velky strach pred hruba 7 mesici jsem mnel nechraneni pohlavni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dlouhodobě ucpaný nos


Motání hlavy, tlak v uších, bolest hlavy

Dobrý den, už asi dva týdny se mi motá hlava, teď mě začala i pobolívat a cítím...

Boule ve vagině

Dobrý den, je mi 18 let. Když jsem si zaváděla tampon do pochvy, něco mě tlačilo...

Suchý penis po pohlavním styku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je normální, že když mam zvýšenou vaginální...

Pocit plnosti břicha


Můžu ještě vyrůst?

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, je mi 18 let a měřím asi...

Pálení nártů

Dobrý den, posledních asi 14 dní pociťuji někdy i několikrát denně pálení nebo...

Pokašlávání při astmatu

Dobrý den! Obracím se na Vás s dotazem ohledně své devítileté dcery, která...

Zvýšené JT a lymfocyty


Magnetická rezonance páteře

Krční páteř Dobry den ,potřebovala bych vysvětlit výsledek z Magneticke rezonance...

Vymknutí zápěstí a bolest nohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda podle fotky a popsaných příznaků mi...

Zpoždění menstruace

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat.. mám 11 dní zpoždění menstruace.. bolí mě...

Oteklý jeden malý stydký pysk a vchod do vagíny a svědění

Mám jeden malý stydký pysk větší než ten druhý vždycky, ale teď je oteklý a...

Zhmožděné rameno

Dobrý den Před týdnem jsem se srazila s chlápkem na tobogánu. Hned jsem šla...

Výsledky krevního obrazu

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda jsou tyto hodnoty v normě: leukocyty...

Hemeroidy a anální styk


ALT AST

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jaterní testy. Hodnoty mi vyšly S_ALT...

Chlamydie v očích


Bolesti tricepsu

Dobry den.chtel bych se zeptat na duvody mych bolesti tricepsu.cvicim v posilovne...

Bolest po sexu

Pane doktore, Po delším, nebo razantnim sexu, milovani, me nekdy boli, stydke...

Reklama
Zavřít