Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?

Vnitřní lékařství Ladislava 14.6.2017

Dobrý den, moje maminka má předepsaný na vysoký krevní tlak lék Tezeo 80 mg a má si lék půlit. Není mi úplně jasné proč musí komplikovaně tento lék půlit, když existuje varianta Tezeo 40 mg. Dála užívá Betaloc. Léky bere již dlouhodobě . Může být vedlejím účinkem těchto léků dunost a kašel. Plicní a alergologická vyetření absolvovala a ve je negativní.

děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nevím, jestli aktuálně není problém s dostupností léku Tezeo 40mg, když lékař přistoupil k půlení tablety, případně jestli počítá s titrací dávky směrem nahoru a proto rovnou volil vyšší gramáž? Při příští preskripci si maminka může říct přímo o 40mg tabletu, v tom nevidím problém. Co se kašle a dušnosti týče, pokud je vše jak uvádíte v normě, zvážila by jsem vliv Betalocu, mezi časté nežádoucí účinky léčby patří dušnost při námaze, méně časté
bronchospasmus, vzácné rýma. Lék vysadit, pokud byl indikován z důvodu palpitací, arytmií, volit jiné antiarytmikum, s pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Dušnost
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně dýchacích...
Dušnost
Dobrý den. Před rokem jsem měla zánět průdušek, těsně...
Pooperační dušnost
Dobrý den, měla být dotaz týkající se dušnosti po...
Dušnost a kašel při běhu a smíchu
Je mi 26 let žena Mám už delší dobu problém.Když se...
Kašel a dušnost
Dobry den Uz tak dva mesice možná dele kaslu az se...
Dušnost
Dobrý den, už tři týdny se mi špatně dýchá. Dušnost...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může být příčinou nesnášenlivosti česneku nebo cibule parazit?


Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Může být reálně test opravdu již pozitivní?




Může být těhotna


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být těhotná?


Může být toho známkou HIV?


Může být vaginální výtok způsoben tím, že jím hodně sladkého?


Může být z drog problém


Může celiakie působit obtíže v horních cestách dýchacích?


Může cévka bolet?


Může časté noční močení ovlivnit Paralen 500 ?


Může častější stolice snížit účinnost ha?


Může člověk z bezvědomí bez lékařské pomoci nabýt vědomí?


Může desetileté dítě dostat impotenci?


Může dojít k přenosu pohlavní choroby tímto způsobem?


Může dostat pohlavní nemoc?


Muže Dostinex zpusobovat depresi


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Puchýřky v tříslech a v oblasti obličeje

Dobrý den, mám problem nedávno se mi v trislech objevila "rána" nebo vypadalo...

Zvětšení stydkého pysku

Dobry vecer rada bych se zeptala.muj partner mi pri pohlavnim styku sal trochu...

Vyšší hematokrit

Dobrý den, při běžné kontrole krve mi byl zjištěna hodnota hematokritu 0,52...

Mapovity jazyk

Dobry den, uz nekolik let mam mapovity jazyk.Obevuji se mi fleky, ktere se rozlezou...

Bolesti holení

Dobrý den,chci se zeptat mám šílené bolesti holení,po fotbale nemohu kolikrát...

Vyrážka na rukou - práce s plasty

Dobrý den.Rad bych se zeptal na drobnou vyrazku ktera se mi dělá neustále ve...

Bolest v krku, při polykání i mluvení, zarudlost

Dobrý den, ve čtvrtek (8.6.) jsem se probudila se silnou bolestí v krku. Šla...

Duševní porucha, psychóza

Dobrý den, prosím, potřebuji pomoc. Bojím se jít přímo za psychologem, protože...

Nahřívání zad při rehabilitaci páteře a osteoporoze

Prosím Vás o radu. Mám Sudekovu chorobu v hlezně po operaci a celkovou osteoporozu,...

Chronický zánět šlach

Dobrý den, dostal jsem výsledky magnetické rezonance - Chronický zánět úponových...

Kost nad zadkem (konec kostrče)

Dobrý den, 3 týdny zpátky jsem psal zkoušku, seděl jsem na tvrdé židli 2 hodiny...

Svědění a citlivost bradavek

Dobrý den. Po dobu více než dvou týdnu mě trápí nepříjemné svědění a loupání...

Vyšší tlak vestoje


Antikoncepce Nyssiela

Dobrý den, před pár dny jsem měla pohlavní styk, můj muž neměl ochranu a dal...

Pálení jazyka

Dobrý den,během užívání ATB jsem měla v ústech i na jazyku bílý povlak,který...

Zapachá mě moč

Dobrý večer,zapachá mě moč prosim o radu.

Bolest krční páteře

Dobrý den, v březnu to bude rok co začaly mé zdravotní problémy. Začalo to...

Svědění ve zvukovodu

Dobrý den,chtěla bych se Optát je to tak půl rok co mě začali svědit uši hlavně...

Concor v kombinaci s AS

Dobrý den, necelý rok užívám Concor na snížení frekvence srdečního tepu (1/2...

Následky po spinální anestezii.

Dobrý den.Před rokem jsem rodila císařským řezem.Nechala jsem si píchnout spinální...

Zavřít reklamu