Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

DPN po operaci syndromu karpálního tunelu

Praktické lékařství Anonym 5.12.2016

Dobrý den, vážená poradno,
v nedávné době jsem Vás kontaktovala ve svém online dotazu ohledně brnění prstů levé ruky. Nicméně, v posledních dnech se bolest rychle vystupňovala, a já byla, ač nerada nucena vyhledat lékařskou ambulanci. Byla jsem odeslána na neurologii, se slovy, že už určitě vím, co mě nakonec čeká. Operaci pravé ruky mám několik let za sebou. Nicméně, to není v mém následujícím dotazu podstatné. Zajímala by mě ale tato skutečnost. V současnosti se operace karpálních tunelů provádí ambulantně. V práci bych měla zájem čerpat dny placené dovolené v den operace a jeden až dva dny následně po operaci, a popř. 1 den na vytahování stehů (studuji VŠ, navštěvuji jazykovou školu, a při studiu jsem zaměstnaná na plný úvazek za minimální mzdou, měsíční pauzu si nemohu dovolit ani po finanční stránce). Před lety jsem měla operovánu pravou ruku, a vím, co všechno obnáší několik málo dní po operaci, a vím, že na současné pozici zvládnu pooperační období i bez pracovní neschopnosti. V současné době nejsem manuálně pracující, ale mám sedavé zaměstnání. Byla by na straně lékařů překážka, pokud bych již od 1. nebo 2. dne od operace nastoupila normálně do zaměstnání, a vystavení neschopenky, a následnou rehabilitaci bych z výše uvedených důvodů odmítla. Zajímalo by mě, jestli mohu jako pacient odmítnout neschopenku, v případě, že se jedná o operaci???. Mohu třetí den od operace nastoupit do zaměstnání. S pravou rukou jsem byla v pracovní neschopnosti 4 týdny, ale to byla jiná situace, kdy jsem manuálně pracovala. Dnes jsem zaměstnaná na pozici, která nevyžaduje fyzickou námahu. Na internetu jsem se dočetla, že pracovní neschopnost se především týká manuálně pracujících osob, to by de facto znamenalo, že hned po operaci se mohu vrátiti do práce. Děkuji za

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, pokud by jsem měla řešit zcela obecně otázku pracovní neschopnosti, tak platí, že Vás nikdo nemůže nutit k tomu, aby Vám byla vystavena. Je to na domluvě mezi Vámi a operatérem či praktickým lékařem, zda ji budete vystavovat či ne, jedná se spíše o období rekonvalescence a režimu, který bude po operaci určitě klidový, s fixací operované ruky, pokud Vás toto v práci nebude omezovat a budete schopná vykonávat dosavadní povolání, můžete do práce chodit. První 3 dny neschopnosti nejsou vůbec hrazeny a i z existenčních důvodů se s pacienty často domlouváme a nemoci či menší výkony řešíme častěji dovolenou či sick-days v práci, nežli neschopenkou. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Endoskopická operace karpálního tunelu
dobry den chci se zeptat na nejbliší kliniku kde se...
Obtíže po operaci karpálního tunelu
Jsem 2 mesice po operaci karpalniho tunelu na prave...
Zašitý obvaz při operaci karpalniho tunelu
Zašitý obvaz při operaci karpalniho tunelu. Jak se...
Otok ruky po operaci karpálního tunelu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem po operaci karpálního...
Sy karpálního tunelu
Dobrý den .Chci se zeptat na nejbližší nemocnici která...
Můžu z masturbace dostat syndrom karpálního tunelu?
dobry den, muzu z masturbace dostat syndrom karpalniho...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Doxyhexal vs doxybene

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Má gynekoložka mi předepsala na ureoplasma...

Dozrávání jizvy

Dobrý den, o jizvách všichni říkají že zrají maximálně rok, mně ale musel lékař...

Dozvěděla jsem se, že kol...

Dozvěděla jsem se, že kolegyně z práce(50let) onemocněla černým kašlem. Očkované...

Dozvuky chřipky

Dobrý den, již třetí týden mi není dobře. Měla jsem za to, že máme chřipku,...

Dozvuky kašle nebo alergie?

Dobrý den, mám dcerku, bude jí 29 měsíců, v prosinci měla kašel, rýmu - bez...

Doživotní užívání Helicidu

Prosim napiste mi jestli muzu byt klidny. Tri Roky beru helicid 20 kazdy rano...

Doživotní užívání warfarinu


DP/DR syndrom

Dobrý den, je mi 15 let a v září jsem začala trpět DP/DR syndromem způsobeném...

DPDR syndrom

Dobrý den, Už přes 3 týdny trpím velmi úzkostnými stavy. Stalo se to náhle...

Dr.Max Chondroitin Aktiv 60 tbl.

zdravím, ohledne minuleho dotazu jal jsem psal o 12g vitaminu C tak zasilam...

DRASLÍK

Dobrý den. Maminka má něco s jatry a byla hospitalizována na interně, kvůli...

Draslík

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, na čem je závislá hladina draslíku v krvi...

Drásot v koleni

Dobrý den, je mi 37 let a v pravém koleni pociťuji zhruba 1 rok drásot a...

Drásoty

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se optat zda má ortopedem zjištěna diagnóza:...

Drásoty pod čéškou

Dobrý den pane doktore,po operaci 8/2012 částečné ruptury LCA, kdy byl tento...

Drásoty pod patelou

Dobrý den, pane doktore. Navazuj na Vaši odpověď, kdy jste považoval za vhodné...

Drásoty v koleni

Dobrý Den jsem po operaci kolene-chrupavky byla otevrena revize a bylo mě zjíštěné...

Drasticke ztmavnuti zubu po odumreni nervu nebo nedokonale endodoncii

Dobry den, pred asi tremi lety mi moje zubni lekarka vyvrtala a vyplnila...

Drazdeni delozniho cipku

Dobry den. Pravidelne dosahuji vaginalniho orgasmu drazdenim delozniho cipku. Vzhledem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mám dlouhodobé problémy s kolenem.


Syn 4 roky má na chodidle toto


Náhlý otok očí

Dobrý den, přes noc se mi objevil otok očí, u jednoho oka o mnoho větší než...

Bolest v krku

Dobrý den, při polykání me bolí v krku a občas se mi zda ze to nejde z krku...

Zánět zubního nervu

Včera jsem byl na zubní pohotovosti kvůli silné bolesti v zubu. Zub mi vyvrtali,...

Mam Sudeckuv syndrom, mohu dávat obklady?

Dobry den, neuskodim si studenym obkladem na chodidlo,kde mam diagnostikovan...

Akutní zánět prínosních dutin

Dobrý den, již skoro měsíc mě trápí rýma, ke které se postupně přidala úporná...

Pálení žáhy

Dobry den moji mamku delsi dobu trapi paleni zahy a zazivaci pronlemy- bolesti...

Zahlenění, rýma, suchost v ústech

Dobrý deň, Chcem sa opýtať, asi pred 2 týždňami mi začali problémy s hlienami...

Svědění řitního otvoru a páení při močení


PSA a cvičení

Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li fyzická námaha, posilování (např. vzpírání...

Slabost, malátnost, unava, motání hlavy


Dysplazie kolene

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co pro mě znamená diagnoza dysplasie čéšky...

Oramellox

Dobrý den! Léčím se ze zánětem ramenního kloubu.Dostala jsem lék Oramellox...

Hemosiderinové skrvny na nártech

Dobrý den chtěla bych že zeptat manželovi se ta poslední 2 roky začaly dělat...

Velikost penisu

dobrý den jmenuji se michael jemi 24let a mám 5cm penis nevíte co stím

Sudeckuv syndrom a kryoterapie

Dobry den, pomohla by mi kryoterapie na Suduckuv syndrom?Operaci 5.12.2016...

Šlápnutí na hřebík


Vnímání tepu

Dobrý den, na začátek uvedu, že nejsem velmi štíhlá. Mám nadváhu, nijak zvlášť...

Dlouhodobé zahlenění v krku


Reklama
Zavřít