Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Rizikový sexuální styk

Infekce Roman 24.11.2019

Dobry den pane doktore, mel bych dotaz ohledne nemoci Syfilis. Pred 53 dny jsem mel nechraneny oralni styk s prostitutkou (ona me) . Zhruba po 5 dnech me zacal svedit penis a predkozka, s timto problemem jsem sel k lekari , sterem bylo zjistena nejaka mykoza a nasazena antibiotikova mast. Po teto lecbe problemy ustaly. Nicmene strach z nemoci syfilis neustal, ackoliv jsem zadne priznaky nemel. Po 15 dnech od rizika jsem sel na testy HIV a syfilis, ktere vysly negativne. Doktorka me uklidnovala ale strach u me pretrvava. Zaroven si rikam zdali ze strachu nemam pouze psychosomaticke potize. V oblasti genitalu ani nikde jinde se mi vred neudelal, netrpim ani zadnymi bolestmi vyrazkou ani teplotou. Po testech jsem byl klidnejsi, ale zhruba po 45 dnech od rizika jsem zacal citit trisla. Jakoby byly natazene, moc nesportuji, tak mi to prijde zvlastni. Ovsem zadnou bulku ani zdurele uzliny jsem si nenahmatal. Mozna pouze malinkatou boulicku asi nic nenormalniho. Chtel bych se zeptat, jake je alespon procentni riziko ze nemoc mam a ze prubeh by byl bezpriznakovy? Jak moc jsou presne a prukazne testy po 15 dnech? V soucasnosti jsem si dosel na opakovane testy a cekam na vysledky. Jinak mam stalou partnerku a nejsem promiskuitni. Jake jsou vase zkusenesti s prubehem teto nemoci? Je mozne, ze by clovek neprosel prvni fazi a nevznikal by vred na genitali, jakozto na jedinem miste, kde mohlo k nakaze dojit? Potreboval bych trochu uklidnit. Dekuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

po 53 dnech by v případě syfilisu byly přítomné již typické příznaky, a rozhodně by to nebyl jediný příznak a to pocit natažených třísel (to není příznak syfilisu). Čili z tohoto hlediska nejsou obavy na místě. Test je jistě vhodné zopakovat, neboť zpočátku je takzvané imunologické okno (doba, kdy se protilátky teprve vytvářejí a v krvi nemusí být ještě nic poznat), toto okno může být i několik týdnů, záleží dle nemoci, čili u sexuálně přenosných onemocnění je vhodné odběr po 2-3 měsících vhodné zopakovat. Nicméně i tak se taktéž domnívám, že k žádnému přenosu infekce nedošlo, neboť by jste musel mít již přítomné nějaké příznaky.

Přeji ať vše dobře dopadne, kontrolní testy jsou negativní a můžete být poté již zcela klidný.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Sexuální styk
Dobry den, chtel bych se na Vas obratit se svou otazkou....
Rizikový pohlavní styk
Dobrý den zhruba pred 16 měsíci jsem měl rizikový styk,...
Sexuální styk
Dobrý den, jsem FtM už přes 4 roky žiji s přítelem....
Sexuální styk
Dobrý den je mi 40 let, před čtvrt rokem jsme s manželkou...
Angína a rizikový styk
Dobrý den, 12.10 jsem měla nechráněný orální i pohlavní...
Rizikový sexuální styk, HIV
Dobrý den, před více jak měsícem jsem měl rizikový...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den, před 4,5 měsíci jsem rizikový styk. Od té doby màm zdravotní komlikace....

Rizikový pohlavní styk

Dobrý den zhruba pred 16 měsíci jsem měl rizikový styk, na testech na pohlavní...

Rizikový pohlavní styk a chřipkovité onemocnění

Mel jsem rizikovy styk 1.cervna a asi od 8.cervna trpim na neco mezi chripkou,...

Rizikový sex

Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké nemoci mi případně hrozí při přijímaném...

Rizikovy sex

Dobry den mam velky strach pred hruba 7 mesici jsem mnel nechraneni pohlavni...

Rizikovy sex

Dobrý den. Rad bych se zeptal na jeden věc. Před dvěma dny jsem byl na privatu...

Rizikový sex

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, i když to možná bude znít absurdně. S přítelem...

Rizikový sex v Thajsku

Vazeny pane doktore ci doktorko, Obracím se na Vas s prosbou o radu. Pred kratkym...

Rizikový sex, kondylomata -je to projev HIV?

Dobrý den, před měsícem a dvěma a před týdnem jsmem mel rizikové chování ,oralni...

Rizikový sex, testy

Dobrý den, den před tím co jsem napsal tento dotaz, jsem měl nechráněný orální...

Rizikový sexuální styk, HIV

Dobrý den, před více jak měsícem jsem měl rizikový styk s mužem, kdy došlo...

Rizikový styk

Dobrý den, mám poměrně komplikovaný dotaz. V červnu jsem měla rizikový...

Rizikový styk

dobry den absolvoval som testy z krvy na pohl choroby 5 a pol mesiaca po ryziku...

Rizikový styk

Dobrý den, je to 46 dní, tedy již začal 7. týden od doby kdy jsem měl rizikový...

Rizikovy styk

Dobry den. 5.12. Jsem mel nechraneny styk s 20ti letou divkou. Pozdeji jsem...

Rizikový styk

Dobrý den....

Rizikový styk

Dobry den, pred asi tremi mesici jsem mel rizikovy styk ( selhal kondom) a...

Rizikový styk

Dobry den, mel jsem rizikovy styk koncem listopadu ( ted delany test na hiv...

Rizikový styk a možnost otěhotnění

Dobry den, partner pouzil kondom,kl ktery byl plny ejakulatu 24 hod naruby bez...

Rizkmitané vidění

Vážený pane doktore, moc se omlouvám, vyděsila mne následující věc. Po probuzení,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Intestinální metaplazie

Dobrý den,na gastroskopii mě 1.6.zjistili slabý zánět žaludku.histol:stoedni...

Bolest lýtek

Dobry den. Jiz 2 mesice trpim bolesti lytek. Ne v kuse, ale obcas ano. Posledni...

Sýta bronchovaskulárna kresba - pretrvávajúci kašel

Dobry den, chcela by som sa spytat na vysledok RTG vysetrenia, co to znamena:...

Prosím o překlad zprávy a radu

Dobrý den,v neděli se mi přihodil úraz-přeletěla jsem přes kolo,poranila si...

Diagnoza

Prosim vas o "preklad" diagnozy: plochá C lordoza s blokovym postavenim, znamky...

Bolesti prsou


Zpoždění menstruace


Katar horních cest dýchacích

Dobrý den, již tři roky ( po návratu z ciziny - Nový Zéland, Asie) mám obtíže...

Očkování HPV

Dobrý den, měl jsem pohlavní styk s novou přítelkyni u které se cca za další...

Zánět hltanu

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem se zeptat: dnes jsem navštívila paní doktorku...

Špatné dýchání, kašel

Už skoro dva týdny mám ošklivý kašel který se stále zhoršoval. Někdy je suchý...

Častá slabost, nevolnost s pocitem na zvracení...

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem, který mám už asi 5 měsíců. Už od...

Přípravek Heart tonic


Vypití staré detilované vody

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, včera se mi podařilo omylem...

Antikoncepce Asumate

Dobrý den, měsíc používám antikoncepci Asumate. Prášky jsem začala brát v den...

Bolest hýždě

Dobrý den, rozhodla jsem se, že Vám napíši, protože už jsem bezradná, zoufalá...

Zahlenění, rýma, suchost v ústech

Dobrý deň, Chcem sa opýtať, asi pred 2 týždňami mi začali problémy s hlienami...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, je mi 18 let, vrací se mi bolest v levém podžebří která směřuje až...

Nejasný otok na hlavě

dobrý den, mému příteli před týdnem otekly uzliny kolem ucha a i celé ucho bylo...

Skvrna na spodní straně jazyka

Dobrý den, Před dvěma dny se mi na straně(skoro pod) jazykem objevila bílá...

Reklama
Zavřít