Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Samoléčba páteře, nejhorší možný přístup

Rehabilitace David 11.7.2019

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu co mám dělat. Mám cca 2 roky bolesti v oblasti bederní páteře.
Hned po ránu se objeví bolest, v lepším případě ztuhlost, kterou lze někdy rozcvičit. Platí pravidlo čím více pohybu tím méně bolesti. Nejvíce nepříjemná a ostrá bolest je když se zavěsím za ruce povolím veškeré zádové svalstvo nedá se to vydržet, myslel jsem že trakce má pomáhat a nedokážu si představit co se tam děje, že to naopak škodí. Někdy to dva dny necítím a někdy to bolí 14 dní v kuse. Když delší dobu stojím tak mám pak potřebu se předklonit a v páteři je při předklonu slyšet lupání/praskání. Už jsem zde jednou psal a bylo mi doporučeno cvičit hyperextenze. To jsem zkoušel ale bez nějakého výsledku. Začal jsem tedy posilovat celé tělo, paradoxně bolest byla menší, ale pouze v den cvičení a den po, poté se začala vracet. Važil jsem 69kg, po úpravě jídelníčku a 4 mesíčním cvičení jsem nabral cca 3 kila svalů a do 1kg tuku. Můžu dřepovat s těžkou činkou i mrtvé tahy, zktráka cokoliv a žádná bolest. Jen vyjíměčně mě to bolelo i v den cvičení těžkých mrtvých tahů.
Byl jsem před rokem 2x na rentgenu s tím, že tam údajně nic není, ale nechce se mi veřit tomu, že nic může tolik bolet. Ortoped i neurolog tenkrát navrhl rehabilitaci, které jsem se tenkrát nemohl věnovat.
Vím o tom, že nemám ideální držení těla. Nevím jak odborně, ale laicky se to nazývá kačeří syndrom.
Zlepšilo se to posilováním a protahováním konkretních cviků na tento syndrom. Můj problém to ale nevyřešilo téměř vůbec. Někdy se nedá kvůli té mírné, ale dlouhotrvající bolesti ani přemýšlet a zůstat v dobré náladě. Můžete mi prosím zkusit poradit v čem je můj problém a jak mám postupovat?

Moc Vám děkuji za Odpověď

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

dobrý den, váš problém samozřejmě vyžaduje dovyšetření páteře magnetickou rezonancí, rt...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Rehabilitační lékařství‎, Sportovní medicína‎ Pracoviště: Naprapathy Klinika

Držení těla je základ správné léčby. Lze je ale obnovit, jste li svalově- funkčně ve spr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest v oblasti bederni patere
Dobry den chci se poradit mam bolesti v oblasti bederni...
Bolesti zad vyžadují komplexní přístup
Prosím o vysvětlení CT vyš.LS páteře ,zachovalá L...
Rentgen páteře
Dobry den,chtela bych se zeptat. Po vysetreni RTG...
Operace páteře
dobrý den , čeká mě operace krční páteře . budou mě...
MRI LS páteře
zdravím Vás,dáte mi prosím info,co znamená tato zpráva...
Bolest páteře
Dobrý den dnes jsem byla na rtg patere dostala jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Salofalk 500 v těhotenství

Dobrý den, před 2,5 roky mi byla diagnostikována ulcerózní kolitida. Nyní jsem...

Salofalk v roce 2013

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak to letos bude s lékem Salofalk. Mají pacienti...

Salolin kloktadlo - je nebezpečné? Mohu jej užívat když jsem kuřák?

Dobrý den, byl mi diagnostikován chronický zánět nosohltanu. Bylo mi předepsáno...

Salon v praze na trvalou epilaci

dobry den zajimalo by me jaky je rozdil mezi fotoepilaci a laserem co je ucinejsi...

Salospir 100mg je stejný jako aspirin protect

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda tabletky salospir 100mg je stejný jako...

Sálová angína-spálový bacil

Dobrý den, dcera měla před Vánocemi plané noštovice (měl i syn), po návratu...

Samoléčba

Dobrý den, trpím chronickou nespavosti, nemůžu usnout, spánek je lehký, sebemenší...

Samoléčba anginy je naprosto nevhodná, neplést s virozami.

Dobrý den, cely minuly tyden jsem mel narocny, patek jsem jel s klimatizaci...

Samoléčba antibiotiky

Dobry den, chci se zeptat, mela jsem chripku nebo nachlazeni, po 5 dnech trapeni...

Samoléčba hemoroidů

jak léčit doma hemeroidy? co si koupit v lékárně. děkuji. Mám to pro snachu,...

Samoopalovaci krem v tehotenstvi

Dobry den, mohu pouzivat v tehotenstvi samoopalovaci kremy? Predem dekuji za...

Samoopalovací krémy

dobrý den, nevěděl jsem kde tento dotaz zařadit. chtěl jsem se zeptat na samoopalovací...

Samostatný fragment tuberos.tibiae

Dobrý den,prosím o radu co znamená výraz-Samostatný fragment tuberos.tibiae,je...

Samovolná bolest zubu

Dobrý den. Včera v posilovně, když jsem zabral a silně stiskl zuby, mě zabolel...

Samovolná dlouhotrvající bolest tlakových bodů

Dobrý den, je mi 22 let a žiju aktivním způsobem života, nemám nadváha a...

Samovolná tvorba modřin


Samovolná tvorba modřin

Dobrý den, poslední dobou (asi měsíc) se mi samy od sebe začaly dělat na různých...

Samovolne hubnuti

Dobry den, take hubnu samovolne, jim porad stejne. Citim kosti na holenich,...

Samovolné hýbání svalů

Dobrý den, mému partnerovi je 39 let. A už zhruba 5 let se potýká se zvláštností...

Samovolné krvácení při užívání antikoncepce

Dobrý den. Je mi 17 let a již necelý rok užívám antikoncepci. Ze začátku jsem...