Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Silné výkyvy v tlaku a tepu

Vnitřní lékařství Karel 25.6.2012

Dobrý den,
především bych hlavně poděkovat za možnost Vám vůbec zaslat můj dotaz. Je mi 31 let. Vážím 84 kg. 12 let jsem aktivně sportoval, ale po operaci kolene v roce 2001 jsem byl nucen skončit. V koleni mi doktoři diagnostikovali artrózu, dědičně po rodičích. Nyní mé potíže.
V říjnu minulého roku jsem navštívil mou praktickou lékařku s tím, že mám příznaky chřipky nebo angíny. Bolest v krku, slabé horečky, únava, bolesti kloubů a hlavy. Paní doktorka se mi podívala bez všech světel a dřívka do krku a řekla: "NO JASNĚ" a předepsala mi antibiotika. Bez účinku. Opět návštěva a byl jsem poslán na krční. Paní krčařka mi opět koukla do krku bez světla, bez dřívka a bez výtěru diagnostikovala angínu. Dostal jsem opět antibiotika, ale jiná. Opět bez účinku. K praktické lékařce jsem docházel ještě měsíc a když obtíže nepřestávaly, byl jsem převeden k psychiatričce vzhledem k tomu, že jsem byl stále unavený, bolesti hlavy a horečky. Po třech měsících užívání třech prášků denně (ráno, další kolem 5 večer a poslední na spaní) a neustálého tvrzení, že se po psychické se cítím stále stejně jako třeba před rokem jsem dostal ultimátum. Pokud se do 14 dnů nezlepším, budu poslán do zaměstnání a ukončení pracovní neschopnosti. Na to jsem se trochu nepohodl s paní doktorkou a tak mi při další návštěvě poslala na vyšetření k neurologovi (super člověk). Ten mne vyslechl a nařídil několikero testů. Rentgen páteře, oční vyšetření, vyšetření na CT a infekční. Jen na infekčním mi našly doktorky v krvi zbytky Mononukleózy v malém množství. Po dvou dalších měsících jsem byl z infekčního vyhoštěn s tím, že už mi nemají možnost udělat další testy a vše je skoro v pořádku. Dostal jsem opět další penicilín a další antibiotika, píchaný penicilin a pendepon. Mezitím mi neustále nejvíce trápil problém s horečkami, které neustávají a objevují se hlavně při sebemenší námaze. Třeba vytírání. Vyskakují do výše 38°C. Další následovalo vyšetření na krčním, protože krk byl stále oteklý i po těchto hrozných dávkách antibiotik. Další krčařka, tentokrát velmi pečlivá, se zhrozila nad krčními mandlemi a musely urgentně ven. Operace do 10 dnů. Po 4 dnech jsem byl z nemocnice propuštěn, že se to prý dobře hojí. Jedenáctý den jsem začal večer krvácet. Ráno nástup do nemocnice s odvozem záchrannou službou, protože jsem ztratil příliš mnoho krve a omdléval jsem jen při sezení. Dostal jsem plazmu a strávil další 3 dny v nemocnici. Po propuštění, což už je 15 dní, horečky přestaly, ale stále mám tyto potíže: Točení hlavy, bolest hlavy, slabost, nervozita, podrážděnost, bolesti kloubů, únava a silné výkyvy v tlaku a tepu. Máme doma půjčený od tchána měřič do firmy Hartmann - Tensoval (Snad se mu dá věřit). V klidu mám tlak celkem běžný, 125/80 a tep kolem 70 - 80. Při zátěži (rychlé vyjití schodů, úklid, čištění vany...) mám běžně 148/100 a tep kolem 100. Před dvěma dny jsem měl po 10 minutovém úklidu v rychlejším tempu tlak 144/130 a tep 118. V těchto případech se mi velmi točí hlava, objevují se mžitky před očima a musím si sednout, protože bych omdlel. Zvláštní ale je, že když ležím třeba jen 15 minut v klidu, tlak se zmírní skoro na standart 120/80. Tep také. Před operací asi před měsícem jsem byl na EKG a křivka byla ukázková. Tohle samé bylo do operace s horečkami. Rychle vyletěly na 38°C i výše a po hodině spadly do normálu. Také mi občas bolí ledviny. Nevíte co by to mohlo být?
Děkuji Karel.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Krevní tlak a puls jsou velmi nespecifické ukazatele, jsou velmi snadno ovlivnitelné různými faktory. Myslím, že jste si poslední dobou opravdu prošel po zdravotní stránce velmi náročným obdobím. Vaše tělo je logicky nastaveno ve smyslu tzv. sympatikotonie- tedy převládá napětí vegetativního nervového systému, který Vaše tělo připravuje na nutnost čelit nějakému stresu. Tato situace může ještě nějaký čas po odeznění období přetrvávat a do jisté míry vést k zvýšené zranitelnosti, nadměrné reaktivitě, jisté labilitě. Věřím, že se podaří najít novou rovnováhu. Chápu, že bolesti kolena Vás vyřazují z některých sportovních aktivit, přesto by určitě pomohl návrat k nějaké formě pravidelného pohybu- byl jste na něj i jako sportovec zvyklý..

Související dotazy

Vnímání tepu
Dobrý den, na začátek uvedu, že nejsem velmi štíhlá....
Nízký tlak a nepravidelný srdeční tep
Dobrý den. Za poslední půl rok jsem zhubla 12 kg (nyní...
Vyšší tep
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na svůj tep. Je mi...
Nepravidelná menstruace a výkyvy nálad
Dobrý den, od 16 let do mých 39 let (se dvěma ročními...
Na EKG 150 tepu
Dobry den, asi posledni mesic se mi stava, ze mi zacne...
Hodnoty tlaku a tepu při sportu
Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Silné svědění pokožky hlavy

Dobrý den, byla mi diagnostikována seboroická dermatitida, kterou jsem ale měla...

Silně svědivá pokožka hlavy

Dobrý den, už 2 měsíce mě silně svědí pokožka hlavy a dělají se mi strupy je...

Silné špinění až krvácení po sexu

dobrý den chtěla bych se zeptat proč krvácím po sexu s manželem?Mám po sterilizaci...

Silné točení hlavy

Silné točení hlavy: Dobrý den, již 11 dnů se mi nepřetržitě točí hlava, a to...

Silné udery srdce

Dobrý den, již asi deset let se mi jednou za čas stane že mi srdce(asi) udeří...

Silné údery srdce

mám taky někdy potíže s nepravidelným rytmem srdce. Ale na to už jsem se zvykl...

Silné udery srdce

Dobrý den, je mi 37 let a mám problémi se silnými udery srdce.Cítím je na i...

Silné vône

Dobrý deň, už dlhší čas ma trápia silné vône (cigaretový dym, voňavky, spreje...)....

Silné vousy

DOBRÝ DEN JE MI 36 LET NA FOTOGRAFII JSOU MÉ FOUSY , POSLEDNÍ DOBOU MI ZESÍLILY...

Silně vpáčené bubínky v obou uších

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, doma se nám stala nehoda, omylem se mě spustil...

Silné vypadávání vlasů při braní antikoncepce

Dobrý den, je mi 16 a už beru druhé plato HA Leverette. Poslední dva týdny jsem...

Silné výtoky

Dobrý den.Už delší dobu sleduji že mám silné výtoky občas mě bolí břicho blízko...

Silné zahlenění

Dobrý den. Zhruba před dvaa půl lety mě často bolelo na hrudi. Bolest šla...

Silné záněty močových cest, rezistence na ATB

Dobrý den, paní doktorko, velice často trpím silnými záněty močových cest,...

Silné závratě a špatné dýchání

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat ohledně mé matky. Trpí závratěmi, bolesti...

Silné zvracení v 6. měsíci

Dobrý den, jsem ve 24. týdnu těhotenství a snědla jsem omylem pečivo zasažené...

Silnější krvácení než obvykle při užívání antikoncepce

Dobrý den, již 2 roky užívám pravidelně antikoncepci YAZ, krvácení bylo vždy...

Silnější krvácení po vynechání antikoncepce v 2 . týdnu

Dobry den.Je mi 16 a používám už 4 . měsíc antikoncepci Foxinette neo. Minulý...

Silnější menstruace

Dobrý den, pravidelně beru antikoncepci Verezana již několik let a stalo se...

Silnější menstruace a teplota

Dobrý den, menstruaci mám od 13 let a vždy jsem měla stejný PMS ale tento měsíc...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Norethisteron na oddálení menstruace v době kdy budu menstruovat zastaví se menstruace?

Dobrý den můžu užívat prášky Norethisteron na oddálení menstruace v době kdy...

Mononukleóza

dobrý den.před 4 roky diagnostikováno astma.v loňském roce infekční mononukleosa...

Cysty ledvin

Dobry den během jednoho mesice jsem prodělala 2 zanety močového mechyre a vždy...

Přenos HIV

Dobrý den, chci se zeptat. Bohužel měl jsem styk s ženou v nevestinci. A praskl...

Bolesti u kořene nosu

Dobrý den, touto cestou bych se na Vás chtěl obrátit s následujícím problémem....

Kašlaní po dlouhé době na čerstvém vzduchu

Dobrý den, mám takový dotaz (je mi 12) Když jsem dlouho venku třeba 4 hodiny...

Byliny

Dobrý den. Prosím, může mít pravidelné pítí čaje z listů pampelišky, kořeny...

Problém s erekcí

Dobrý den, mám problem se slabší erekcí i při masturbaci. Nevím jestli je to...

Cysta vaječníku

Dobrý den, byla jsem na preventivní kontrole u gynekologa. Řekl mi, že mám...

Různorodé obtíže, Bechtěrevova choroba

Dobrý den již delší dobu mě trápí velka únava. Mám pozitivní hla b27, se změnami...

Řídká(kašovitá) stolice

Dobrý den.Mužete poradit trpím ranním průjmem nebo kašovitou stolicí stolice...

Červený flek kolem pupku

pekny den mam strach o manzela..asi dva mesice ho trapi cerveny teply flek na...

Pálení svědění po pohlavním styku

Dobrý den, vrátil jsem se k partnerce, která si semnou po sexu sem tam stěžovala...

Výpadky paměti

Dobrý den, mám kamarádku ve svém věku, sportuje, nekouří, nepije, má zrakově...

Kombinace Guajacuranu s alkoholem

Dobrý den, vážená poradno, přípravek, který mi doporučil náš pan doktor byla...

Opakovaně mě ráno trápí nucení na zvracení.

Hezký den. Opakovaně mě ráno trápí nucení na zvracení. Stává se mi tak ze...

Útvar v blízkosti konečníku

Dobry den, prosím o radu. Jiz v létě se mi udělala bulka blizko konečníku. Kdyz...

Záchvaty dušnosti

Dobrý den Měl bych menší dotaz již delší dobu mě trápí pocit nedostatku vzduchu...

Neustálé zvracení !

Dobrý den od středy 7.12.2011 trpím neústalím zvracením .Cokoliv dám do žaludku...

Kondylomata

ahoj mám dotaz a prosím o radu či zkušenost? Ja už mám oteklý stydký pysk dole...

Reklama
Zavřít