Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Smíšená úzkostně depresivní porucha

Psychiatrie David 26.2.2018

Dobrý den , prosím o Váš o názor na můj stav . Předem se omlouvám za delší vzkaz. Před dvěma lety jsem cítil ,že se jakoby měním moc mě nic nebavilo ,nic nemělo cenu a často jsem snil . Jednoho dne ještě před spaním jsem udělal nějaké pohyby hlavou jakoby záškuby nebo tak vše jsem vnímal ,ale nějak jsem se tomu zasmál a přešel to , ráno jsem se ale probudil a cítil jsem se jinak prostě jak v jiném světě . Za několik dnů jsem seděl ve škole ,kde jsem se jakoby zahleděl do jednoho místa "do blba" a o něčem jsem přemýšlel . Od té doby jsem.jakoby v tom zaseklem stavu v těch myšlenkách ,jak když si žiju život ve své hlavě a ten opravdový svět se mi vzdaluje . Myšlenky mám jakoby zesílené jakoukoliv myšlenku vidím jakoby před očima jsem úplně zasnenej ... Přemýšlím úplně o každé blbosti zbytečnosti . Je to vždycky jako když padám do jiného světa a přestávám v nimat tu okolní realitu ,mám strach ale zároveň jak když je mi to fuk . Navštívil jsem psychiatrii kde mi bylo řečeno ,že moc premyslim a že mám úzkost s depresí ,ale já se necítím smutné mám chuť normálně žít jako před tím dokážu se zabavit . Vždycky přijde jakoby třeba měsíční ataka a po té se to už jen minimálně vrátí na zpátky do normálního stavu ,takže si musím vždy zvykat na jiný stav . Pro jistotu jsem vyhledal ještě jiného psychiatra a ten me na tomrekl že souhlasí s úzkosti a depresi, ale vážně nemám moc úzkost možná z toho co se se mnou děje . Po dvou letech už pomalu ani nevím jestli jsem to já . Vůbec nevnimam jak běží den prostě zavřeného v hlavě .. nejradši bych ležel a jen se tím.zabyval . Tento stav se prohlubuje , také se mi zdá že hur vidím jakoby na dálku rozmazané pořád mám zaslzele oči. Psychiatr se mě ptal jestli.mam nějaká divné myšlenky řekl jsem ,že si.mi v hlavě motá všechno možné , nesmysli vybavují se my staré vzpomínky které třeba jen trochu souvisí s tím.co prožívám aktuálně . Dál se mě ptal jestli slyším myšlenky ,Bouzel nedokážu odpovědět nevím jak.si to představit ,je to určitě zesílené jako když si je předříkávás v hlavě i když něco.ctu ,nevim jak to popsat. Také mě už dva roky tak nějak divné v tíhu huci v uších jako když jsem spadl postupně do nějakého divného stavu , dokonce jsem měl pocit i jakoby mě to měnilo výraz v obličeji na takovej prazdnejsi nevim jak to říct . Samozřejmě soustředění ,paměť atd nic moc což chápu vzhledem k tomuto stavu . Mám za sebou také MR,EEG a krev vše v pořádku . Je to pocit jak když mě něco pomalu žere a mění. Moc děkuji za názor nechci diagnózu jen Vás názor . Děkuji moc. PS : okolí změnu nevidí .

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, dva psychiatři se shodli na diagnóze úzkostně depresivní poruchy. Smíšená úzkostně depresivní porucha se vyznačuje jak některými příznaky úzkostné poruchy, tak příznaky deprese. Žádný ze symptomů ale nepřevažuje natolik, aby mohla být učiněna samostatná definitivní diagnóza. Z popsaných příznaků se určitě o toto jednat může, myslím si, že psychiatr je te nejkompetentnější, kdo nemoc rozpozná a určitě doporučil i vhodnou léčbu. Úzkost jako příznak je nepříjemně vnímaný subjektivní pocit, spojený s pocity strachu, obav a ohrožení, které nejsou spojeny s konkrétním důvodem. Závažnost poruchy hodnotíme podle míry vlivu na kvalitu života. K častým symptomům úzkostné poruchy patří
úzkost, strach, obavy, nesoustředěnost, podrážděnost. Projevy deprese jsou různé intenzity a závisí na povahových vlastnostech člověka. Celkově se dá říci, že např. pláč je jeden z méně závažných projevů, neboť u těžkých forem deprese člověk není schopen prožívat jakékoliv emoce, je pasivní a má pocit absolutní beznaděje. Mezi další projevy patří například pocity odcizení, únavy, osamělosti, obavy z budoucnosti, stísněná, skleslá nálada, ztráta schopnosti radovat se, tělesné i duševní vyčerpání, pocity méněcennosti, poruchy koncentrace a učení, nezájem o dříve oblíbené činnosti, katastrofické myšlení a očekávání nejhoršího, snížená pohyblivost a celková aktivita, snížená chuť k jídlu a jiné. Všechny příznaky jsou ale velice subjektivní, jejích vyjádření ovlivňuje řada faktorů, jak vnitřních, nastavení, osobnost člověka, tak vnějších, od rodinného, pracovního vlivu, přes životosprávu, až například po příjem alkoholu, návykových látek. Doporučuji pokračovat v návštěvách psychiatra, nasadit vhodnou léčbu, zapojit do procesu i psychoterapeuta v rámci individuální či skupinové psychoterapie.
S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


DObrý den DAvide.
jste mladý ščlověk a máte život před sebou, kromě depresí a úzkostí popisujete příznaky jako derealizací a depersonalizacía místy i narušneí kontaktu s realitou diagnozu vám opravdu na to to nesdělím ale měl byste absolovat pořádné psychologické vyšetření k potřebné psychodiagnostice víc vám asi ted neporadím
zdravím dr sekot

Související dotazy

Úzkostně depresivní porucha a nové projevy
Dobrý den, Obracím se na Vás možná s hodně obecným,...
Smíšená úzkostná a depresivní porucha
Dobrý den, před dvěmi lety mi byla diagnostikovaná...
Rezistentní úzkostně-depresivní porucha
Dobry den, Chtěl bych se zeptat na moznosti lecby...
F41.2 Smíšená úzkostná a depresivní porucha
Dobrý den, 6 let jsem brala Zoloft. 3/4 roku jsem...
Úzkostně depresivní porucha, panické ataky
Mirtazapin sandos 15mg....Dobry den.Beru asi 3 tydny...
Depresivní porucha
Dobrý den,již 7měsíců se léčím na úzkostně depresivní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Smetanová zmrzlina v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jsem se mohla nakazit listerii, když...

Smetanový výtok

Dobrý den mám takový problém začalo me povolovat břicho jako před menstruaci...

Smích léčí?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na jeden problémek.Byla jsem v divadle a udělalo...

Smích po operaci tříselné kýly

Dobrý den, mám možná trochu bizarní dotaz. Jsem 4 dny po operaci tříselné...

Smilax

Dobrý den, chci se zeptat je mi 16 let a chtěl bych zvýšit testosteron, v tabletach...

Smím cvičit pilates, jogu (posílení pán dna, břišný svaly) po operaci - hysterectomii

Prosím o radu. 6.9.2012 jsem byla operovaná, operace proběhla bez komplikace....

Smíšená hyperlipidémie

Dobrý den, můžete mi říci něco k těmto výsledkům vyšetření manžela. Děkuji

Smíšená pleť

Dobrý den. Mohla byste mi prosímvás poradit ohledně mé smíšené pleti ? Mam mastnou...

Smíšená úzkostná a depresivní porucha

Dobrý den, před dvěmi lety mi byla diagnostikovaná smíšená úzkostná a depresivní...

Smíšená úzkostná a depresivní porucha

Ano. Antidepresiva beru již asi 3 měsíce a nepravidelně, dokonce jsem i pozil...

Smíšené psychické obtíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už nějakou dobu mám pocit smutku, dlouho u...

Smithova zlomenina

Hezký den,dne 17.6.2015 mě byla provedena operace na levém zápěstí,předloktí...

Smithova zlomenina

Dobrý den, před rokem jsem z důvodu pádu prodělal Smithovu zlomeninu distalniho...

Smkám krev

Dobrý den, jsem nemocný již 5 dnů, včera jsem byl u lékaře, který mi dal penicilin...

Smluvní lékař

Dobrý den, chci se zeptat. S přítelem jsem se rozhodla že půjdu na interupci,...

Smog a těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat, jak moc škodlivý vliv může mít momentální...

Smradlavá díra v pravé mandli

Již celkem dlouhou dobu mám problém se zápachem z úst, který je způsobený smradlavou...

Smradlavá kulička

Dobrý den,dneska je vysmrkal cosi divného.Vypadalo to jako nějaká kulička,která...

Smradlavé nohy

Dobrý den. Zhruba poslední měsíc mi začaly nadměrně smrdět nohy, ikdyž...

Smrdí mi sperma po rybyně

Dobrý den je mi 14 nekouřím nepiju ale moje sperma smrdí po rybyně koupu se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bušení srdce


Bolest v nadbřišku při nádechu

Dobrý den, asi posledních 5 dní trpím bolestí v nadbřišku jakoby v oblasti...

Modřina pod nehtem

Dobrý den, už delší dobu při zmáčknutí prstu u nohy (nehtu) pocituji bolest,...

Pretrzeni Achilovky a delka rekonvalescence

Dobrý den, Koncem října mi v zahraničí při přebíhání silnice praskla Achilova...

HPV infekce

Dobrý den, na podzim jsem se léčil s condylomata accuminata. Aplikoval jsem...

Bipolární porucha

Dobrý den.Můj manžel trpí bipolární poruchou.Má pátým rokem invalidní důcho...

Štítná žláza a točení hlavy

Dobrý den, před půl rokem mi alergoložka přišla, kromě různých alergií a astmatu,...

Vysoký tlak krevní


Bolesti nohou


Porucha trávení

Dobrý den, mám dotaz ohledně špatného trávení. Chtěl jsem se zeptat, jestli...

Mám velké problémy se spánkem

Dobrý den, mám velké problémy se spánkem nemůžu usnout a když se zadaří , tak...

Bolesti varlat, podbřišku, prostaty

Dobrý den pane doktore,mam už rok bolesti konečníku varlat a prostaty a podbříšku....

Oranžový hlen ve stolici

chtela bych se zeptat,mam na stolici celkem dost oranzoveho hlenu, prijde mi...

Vysoký krevní tlak


Streptokok typu C

Dobrý den, dcera (18 let) má opakovaně virozy horních cest dýchacích, angíny,...

Snížená funkce štítné žlázy-vysoká hodnota TSH

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dvě věci.Minulý týden jse byla na preventivní...

Provera a vedlejší účinky

Dobrý den, po vysazení antikoncepce nedostávám menstruaci. Přijde až po injekci...

MR mozku - glióza

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala výsledek MR mozku. Na toto vyšetření jsem...

Svědění chodidel a dlaní

Dobrý den.cca tri měsice mě svedi chodidla a dlaně.občas je to i takové né přimo...

Antibiotika a gyrablock

Dobrý den, asi před 5 dny jsem dostala zánět močového měchýře. Užívám antibiotika...

Reklama