Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Smíšená úzkostná a depresivní porucha

Psychiatrie Tomáš 28.7.2020

Ano. Antidepresiva beru již asi 3 měsíce a nepravidelně, dokonce jsem i pozil alkohol na ně. Lékařka mi dala jiné tak teď beru zas jiné Trittico Prolong 150mg vždy večer. Ale ještě mám poslední otázku, chtěl bych se zeptat, tímto co mi mohlo začít tim co vám teď napíšu. Tohle bylo na začátku stavu.

Když mi to začalo, musel jsem utíkat do slova utíkat k bráchovi na noc přespat. Protože straně mi bušilo srdce a bál jsem se že mi vyskočí z těla... Dokonce jsem si zavolal RZ vše bylo v pořádku. Jen vysoký tlak a tep, nemohl jsem být sám. A venku jsem byl úplně zmatený skoro jako bych nevěděl kde jsem a necítil pevnou zem pod nohama jako bych se vznášel při chůzi. A jakoby mi vážně ,,přeskočilo" Tak se citim teď. Po cca 7 měsících dění. Prosím Vás, kdy to už zmizí? Nemůžu se soustředit, pořádně přemýšlet, uvědomit si věci tak jak bych chtěl, nemám žádné emoce, mívám syna jen co 14 dní, a necítim vubec ze by mi chyběl, tak jako predtim....A proc se mi to neprojevilo hned, kdyz me matka mého syna opustila? Ale až cca po půl roce a po velkém množství alkoholu? Dekuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

aby měly antidepresiva nějaký účinek, jepotřeba je brát pravidelně denně. Jejich efekt nastupuje několik týdnů, léčba by měla být min. 1 rok, nejčastěji jde o rozmezí 2-5 let léčby, dle stavu.Alkohol není vhodný s léčivy kombinovat, alkoholu byste se měl vyvarovat.
Samozřejmě léky jsou jen jedna strana věci, na druhé straně je potřeba pracovat na své psychice, docházet na psychoterapie. Jistě Vaše problémy nevyřeší dotazy tady na internetu. Je potřeba docházet osobně na psyhcoterapii, kde proberete svůj stav, své obtíže, minulost, přítomnost i budoucnost.
Vaši přesnou diagnózu Vám sdělí Váš ošetřující psychiatr. Z toho, co jste zde psal, včetně minulých dotazů, se domnívám, že ve Vašem případě jde o smíšenou depresivně úzkostnou poruchu. Stav, který jste popsal, že se stal na začátku, tak byla zřejmě epizoda úzkosti, takzvaná panická ataka. Oploštění emocí je typickým příznakem deprese, a k tomuto onemocnění patří. Zpočátku jste to tak nemusel cítit, neboť převažovala spíše úzkost, nyní máte naopak spíše depresivní fázi.
Jak jsem však psala výše, léčba je zdlouhavá, řádově roky. Buďte tedy trpělivý, léčbu užívejte tak jak máte doporučováno, zejména pravidelně, nekombinujte ji s alkoholem a docházejte na psychoterapie. Jistě časem uvidíte, že se stav začne zlepšovat.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Smíšená úzkostná a depresivní porucha
Dobrý den, před dvěmi lety mi byla diagnostikovaná...
Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
F41.2 Smíšená úzkostná a depresivní porucha
Dobrý den, 6 let jsem brala Zoloft. 3/4 roku jsem...
Úzkostná depresivní porucha
Dobrý den mám takoví problem asi půl roku jen střídam...
Úzkostně depresivní porucha a nové projevy
Dobrý den, Obracím se na Vás možná s hodně obecným,...
Panická úzkostná porucha
Když má člověk např. angínu, má m.j. třeba zvýšenou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Směs problémů - candida, špinění a bolest kostrče po ATB

Dobrý den, souvisí spolu po ATB (na boreliozu) kvasinky či candida, zánět spojivek,...

Smetanová zmrzlina v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jsem se mohla nakazit listerii, když...

Smetanový výtok

Dobrý den mám takový problém začalo me povolovat břicho jako před menstruaci...

Smích léčí?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na jeden problémek.Byla jsem v divadle a udělalo...

Smích po operaci tříselné kýly

Dobrý den, mám možná trochu bizarní dotaz. Jsem 4 dny po operaci tříselné...

Smilax

Dobrý den, chci se zeptat je mi 16 let a chtěl bych zvýšit testosteron, v tabletach...

Smím cvičit pilates, jogu (posílení pán dna, břišný svaly) po operaci - hysterectomii

Prosím o radu. 6.9.2012 jsem byla operovaná, operace proběhla bez komplikace....

Smíšená hyperlipidémie

Dobrý den, můžete mi říci něco k těmto výsledkům vyšetření manžela. Děkuji

Smíšená pleť

Dobrý den. Mohla byste mi prosímvás poradit ohledně mé smíšené pleti ? Mam mastnou...

Smíšená úzkostná a depresivní porucha

Dobrý den, před dvěmi lety mi byla diagnostikovaná smíšená úzkostná a depresivní...

Smíšená úzkostně depresivní porucha

Dobrý den , prosím o Váš o názor na můj stav . Předem se omlouvám za delší vzkaz....

Smíšené psychické obtíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už nějakou dobu mám pocit smutku, dlouho u...

Smithova zlomenina

Hezký den,dne 17.6.2015 mě byla provedena operace na levém zápěstí,předloktí...

Smithova zlomenina

Dobrý den, před rokem jsem z důvodu pádu prodělal Smithovu zlomeninu distalniho...

Smkám krev

Dobrý den, jsem nemocný již 5 dnů, včera jsem byl u lékaře, který mi dal penicilin...

Smluvní lékař

Dobrý den, chci se zeptat. S přítelem jsem se rozhodla že půjdu na interupci,...

Smog a těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat, jak moc škodlivý vliv může mít momentální...

Smradlavá díra v pravé mandli

Již celkem dlouhou dobu mám problém se zápachem z úst, který je způsobený smradlavou...

Smradlavá kulička

Dobrý den,dneska je vysmrkal cosi divného.Vypadalo to jako nějaká kulička,která...

Smradlavé nohy

Dobrý den. Zhruba poslední měsíc mi začaly nadměrně smrdět nohy, ikdyž...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neschopnost si odříhnout

Dobrý den, mam dotaz, nemohu si říhnout je to nepříjemné, mám to asi půl...

Ochlupení na penisu

Dobrý den. Je mi 25let a zdá se mi, že nemám sestoúplá varlata. I penis mám...

Palec pravé ruky-bolestivě vyskakuje z kloubu i zpět

prosím o zjištění příčiny a vyléčení,děkuji.

Černá skvrna pod nehtem

Cerna skvrna pod nehtem na noze,nekolik let?Nic nepomaha!Co s tim?E

Olupování kůže a pálení prstů

Prosím poraďte mi, začla se mi olupovat kůže na chodidlech a na rukou kolem...

Bolest zadku

Dobrý den,už asi 3 měsíce mám bolesti jakoby zadku ,podle mého si myslím že...

Nadbytek bílých krvinek

Syn (1,5roku) má nadbytek bílých krvinek. Nejprve 11000, po prodělané spálové...

Náhlá silná bolest zad v kříži - trvá

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu. Bolí mě záda v kříži, bolest vznikla...

Akcesorni slezina

Dobry den, Memu rocnimu diteti zjistili, ze ma Akcesorni slezinu. Muze to zpusobovat...

Penis

Dobrý den, před dvěma týdni se mi po orálním sexu objevily červené skvrny,...

Pulzující břicho

Dobrý den, měl bych poněkud zvláštní dotaz. Je mi 24 let, měřím 170 cm a vážím...

Vřídek v ústní dutině

Dobrý den! Na ústní sliznici se mi objevil tento, mírně bolestivý, vřídek, doplněný...

Mravenčení plosek nohou a prstů

Dobrý den, mám dotaz, který může znít poněkud směšně.Téměř každý večer a noc...

Nález na slinivce

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by mohlo jít jen o cysty či jiná onemocnění...

Problémy s krční páteří

Dobrý den mám problémy s krční páteří brní mě ruka a dost často mě píchá v zádech...

Snědl kousek alobalu

Dobrý den, můj třinácti měsíční syn snědl ve čtvrtek (6.8.) kousek alobalu-ukousl...

Bolesti žaludku a menopauza

Dobrý den, od ledna mě trápí pocit plného žaludku, tlak v něm a nafouklé břicho...

Bolest na hrudi

Dobrý den,přítelkyně si stěžuje na pálení na hrudi má obavi ale sanitu nechce...

Cervikokraniální syndrom

Dobrý den. Poslední dobou (v řádu měsíců) mám časté bolesti hlavy a krční páteře,...

Předávkování léky Lyrica nebo Rivotril


Reklama