Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Splenomegalie

Hematologie Tatiana 3.6.2017 redakce uLékaře

Dobry den, p.doktorka me poslala na sono kvuli bolesti pri pohmatu v epigastriu.Citila jsem tam bouli,doktorka ne.Ted to boli min.Na sono mi p.doktorka rekla ze je to svalova pseudokyla.Podivala se na ostatni organy a napsala splenomegalie.Velikost sleziny 139х65( v unoru na preventivnim vysetreni velikost byla 106x42, ale sono na jinem pracovisti) ,dale mam polyp 3.6mm ve zlucniku( v unoru taky vel. 3x2)
Krevni obraz mam v pohode,jaterni testy take,crp 0, stitna zlaza ok( jinak v ni mam 3 uzliky sledovane 2 roky), jen vysel trochu zvyseny bilirubin konj.21(2-17) a bilirubin primy 7(0-5).GMT 0.15(0.14-0.68),Sedimentace 3
O co by se mohlo jednat a nemohla by byt kyla nadorem?(zacalo to bolet po fyz zatezi(zacala jsem cvicit),mela jsem to i v mladi pred 1 .porodem,cca 10let zpatky.
Jinak mam jeste problemy s pateri(skolioza a jeste neco),p.doktorka me poslala na rehabilitaci.
Ted mne pani doktorka posila na hematologii.Nemela bych jit na rentgen anebo ct.dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře, Líbeznice, JH medica s.r.o.

Dobrý den Tatiano, zvětšení sleziny ( splenomegalie) může být způsobeno např. infekcí EBV, CMV viry. Další nejčastější příčinou je hematologické onemocnění. Splenomegalie doprovází i některá autoimunitní onemocnění, vyskytuje se i při portální hypertenzi. Paní doktorka vás správně poslala na konziliární vyšetření k hematologovi. Pokud na hematologii bude vyloučena hematologická příčina, bylo by vhodné doplnit i CT břicha. Svalová kýla není nádor, jedná se o vyhřeznutí svaloviny protrženou fascií. S pozdravem Jana Harnová

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Splenomegalie
dobry den, sem po porodu sekci, este v porodnici mi...
Zvětšená slezina (splenomegalie) 144mm podélně
Dobrý den, jelikož se ke svému praktickému lékaři...
Následky po těžké EBV mononukleoze s komplikacemi.
Dobrý den, je možné že i 2 měsíce po normalizaci...
Lék Atram
Dobrý den. Mám Hepatis CHILD vs. povirová, lymfadonopatie retroperitonea...
Zažívací problémy
dobry den, pane doktore, mam deletrvajici problemy...
Chronický průjem
Vážená paní doktorko. Již rok trpím průjmem (stolice...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spirometrie

Dobrý den paní doktorko, prosím o vysvětlení spirometrie. V diagnoze v žádosti...

Spirometrie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně manžela. Byl na plicním oddělení kvůli...

Spirometrie

21.3.2016: Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky spirometrie - IVC...

Spirometrie

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o zhodnocení výsledků ze spirometrie, které...

Spirometrie po zápalu plic

Dobrý den, prodělala jsem oboustranný zápal plic. Byla jsem hospitalizována...

Spirometrie výsledky

Dobrý den, dnes jsem byl na vyšetření spirometrie s těmito hodnotami: FVC...

Spíše poúrazová změna na kosti

Dobrý den, pro bolesti v bedrech jsem byla PL odeslána na Rtg, výsledek přiložen,...

Spitomin

dobry den... uzivam carvedigammu 25 mg na tlak...plus bol som v nemocnici a...

Splaské bříško

Dobrý den, jsem v 15 tt a před 2 dny jsem byla u lékaře. Vše bylo v pořádku....

Splenectomie

Dobrý den, jak dlouho před splenektomií musím vysadit antikoncepci? Stačí...

Splenomegalie

dobry den, sem po porodu sekci, este v porodnici mi delali ultrazvuk bricha...

Spletla jsem si prášek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Již druhým rokem pečlivě beru antikoncepci...

Spodek

Paní doktorko,občas mě bolí spodek a po orgasmu (masturbací) mě taky občas bolí.Je...

Spodní část předkožky

Dobrý den, nedávno jsem zjistil, že při stahování předkožky přes žalud se mi...

Spodní prádlo při operaci

Dobrý den, Když jdu na operaci menisku mohu mít na sobě spodní prádlo? Děkuji

Spodylosa

Dobrý den, na rentgenu pro předoperační vyšetření mi lékař napsal, že mám spondylosis.Paní...

Spojení antikoncepce

Dobrý den, mám takový dotaz, potřebovala bych si oddálit menstruaci, ale přecházím...

Spojitost bolest krk a pateř .

Přeji Dobrý dén na Vaších strankach v dotazích jsem četl , že problemy bolest...

Spojitost mezi infekcemi.

Dobrý den, chci se zeptat. Mel jsem nedávno asi infekci močové trubice, nebo...

Spojitost urosepse a dny

Dobrý den, je mi 34 let, před třemi lety jsem měla urosepsi, CRP 324 a zánět...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadměrné ochlupení u ženy

Dobry den, Mam na Vas velice osobni dotaz. Zkusim se to vzit trosku hloubeji,...

Silné olesti hlavy

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Prosím mám opravdu silné bolesti hlavy, hlava se...

Opožděná menstruace

Dobrý den, omlouvám se za možný hloupý dotaz. Beru pravidelně antikoncepci Minisyston....

Červi ve stolici - riziko u malého miminka

dobrý den ukazal se mi ve stolici malinky bylí červík. Mám dvou a pul měsíční...

Psoriatická artritida a zvýšená teplota

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,jestli u Psoriaticke artritidy můžu mít stále...

Hnis

ako som spominala citim hnis po extrakcii zubu je to uz vyse tyzden po extrakcii...

Návaly po odebrání dělohy

Dobrý den, je 47 let, letos v dubnu mi byla pro myomy a cysty odebrána děloha...

Problém je ten, že při delší chůzi (cca 50 - 100 m) mne chytají křeče u levé nohy (nejdříve lýtko a pak stehno).

Dobrý den, asi před 3 týdny mne z ničeho nic začalo bolet levé tříslo (v horní...

Kožní vyráška

Dobrý den, již asi 5-6 týdnem mě trápí svědění celého těla už nevím co stím....

Zánět žaludku

Dobry den, pred rokem jsem prodelala zanet zaludku, delana gastroskopie, po...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

Bolest hlavy

dobrý den nedávno jsem měla opakovaně migrénu s aurou od té doby mám tlak v...

Bulka na varleti

Dobrý den, dnes jsem si na pravém varleti nahmatal nějaký malý pupínek. Nejde...

Resekce jater

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat ohledně diety co se týká jater..prodělala...

Infarkt očního nervu

Dobrý den, v polovině srpna jsem prý prodělala infarkt očního nervu, který po...

Rakovina v bulce na koleni

dobrý den muj tatka mel bouli na koleni kterou mu vyoperovali ale po tet bylo...

Abscesy v tříslech

Vředy v tříslech Dobrý den, už pár let mne trápí opakující se vředy v...

Výplach ucha

Dobrý den, chtěla bych jít na výplach ucha, ale na druhou stranu jsem strašná...

Deprese

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Již 2x v životě jsem musela brát sertralin....

Bolí mně kontník na vnější straně

Dobrý den. Před asi 5ti měsíci jsem špatně došlápla na levou nohu a od té doby...

Inzerce
×