Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Srdeční arytmie , extrasystoly

Srdce a cévy Iveta 27.2.2018

Dobrý den,
mám dotaz, již 7 měsíců, mě trápí extrasystoly. Bohužel, se mi stává, že je mám někdy více, někdy méně, někdy mé srdce hledá celý hodiny správný rytmus, v těch nějhorších chvílích jsem měla tep 47, a i 2Ox vynechání do minuty, jindy mám třeba jen 2x, někdy i pár minut klid. Občas se pak dost kontroluji...A pak třeba po 10 dnech es, mám pár dnů klid, pak zase nanovo, přijde to z ničehonic, nepociťuji žádný stres, brala jsem donedávna mirtazapin na pan. ataku, dnes jsem již na čtvrtce 15, nemohly to způsobit i tyto léky? jinak mám i s vynecháváním tep 58-75, jak kdy. Jsem z toho dost rozhozená a rozhodně nechci užívat léky. Je to normální u těch extrasystol tak časté vynechávání a nemůže to nějak ohrozit srdíčko?Naposledy jsem měla holtra i echo v květnu, echo ok, na holtru kolem 1200 tenkrát SVES a 48 KES. Párkrát mi dělali ekg a tam během té chvilky bylo vše ok, nic se neukázalo.Měla bych znovu absolvovat nějaké vyšetření, nebo prostě se snažit na to nemyslet. Nemůže z toho být pak i něco horšího? Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý večer,
to je opravdu nepříjemný problém, co se týká nežádoucích účinků Mirtazapinu, tak poruchy srdečního rytmu mezi ně nepatří.
Nevím, zda byly provedeny krevní testy , ale zřejmě ano. U arytmií je potřeba vyloučit onemocnění štítné žlázy, poruchy iontů, nedostatek železa.
Pokud máte pocit, že se Vaše obtíže zhoršují, bude vhodné provést kontrolní EKG vyšetření - Holzer. Je potřeba posoudit, jaká je skutečně srdeční frekvence.
Extrasystoly jsou velmi časté, většinou neznamenají nic vážného, určitě je lepší na to nemyslet, zvlášť když už jste měla řadu vyšetření a vše bylo v pořádku.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jak píše paní doktorka extrasystoly nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. Pokud nepříjemně vnímáte extrasystoly, je možné zkusit nasadit malou dávku betablokátoru. Jsou lidé, kterým se uleví. Psychické rozrušení a stres snášení extrasystol zhoršuje. Pokud na to myslíte a neustále se kontrolujete, potíže se spíše zhorší. Mirtazapin by extrasystoly neměl zhoršovat.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Arytmie
Dobry den, uz asi mesic me trapi extrasystoly ktere...
Arytmie a sport
Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem...
Srdeční arytmie
Dobry den,mam dotaz ohledne ablace.Pred 3 lety jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Srdeční arytmie

Dobrý den ,mam dotaz zda může holter zapsat chybný záznam. Měla jsem na záznamu...

Srdeční arytmie

Dobrý den.Užívám Rivodaron200 na srdeční aritmiji.Proto se chci zeptat, proč...

Srdeční arytmie

Dobry den, moj 66 rocny otec je po trojitom bypasse a to rok a pol od operacie....

Srdeční arytmie

Dobry den, moj 66 rocny otec je po trojitom bypasse a to rok a pol od operacie....

Srdeční arytmie

Dobrý den, poslední týden mě trapí občasné pocity změny srdečního rytmu, například...

Srdeční arytmie

dobrý den, ráda bych vás poprosila o vysvětlení mého výsledku z epizodního záznamníku...

Srdeční arytmie

Dobry den Chci se zeptat jen jestli je mozne vylecit aritmii? Moje kardiolozka...

Srdeční arytmie

Dobry den. Je mi 25 let a asi tyden mam nekolikrat za den takove zvlastni jako...

Srdeční arytmie

Dobry den pane doktore po opakovaných kolapsech jsem dostala holtr a výsledek...

Srdeční arytmie - warfarin

Dobrý den. Užívám Warfarin, 3mg, 1x denně. Nyní, asi 3 měsíce, mám problémy...

Srdeční arytmie a masáže vč. hrudní páteře měkými technikami

Mohu při bolestech v zádech postoupit masáž páteře vč. hrudní, pokud mi byla...

Srdeční arytmie a nepravidelné "přeskočení srdečního" tepu

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 28let mám dvě děti, 5 a 2 roky a cca 6 let...

Srdeční arytmie při zubařském ošetření vleže

Dobrý den, Hned ze začátku,bych chtěl poděkovat všem odborníkům za informace...

Srdeční arytmie- tachykardie

Dobry den, pred 14 dny kolaps byla jsem 6 hodin na jipce. Z ničeho nic me začala...

Srdeční arytmie- tachykardie

Dobrý den. Je mi 27 let. Jsem objednán na kardiologii, nicméně mě zajímá názor...

Srdeční arytmie, stav po katetrizační ablaci

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, v květnu jsem byla na katetrizační ablaci stěn,...

Srdeční arytmie, vada chlopně

Dobrý den, je mi 26 let a několik let mě trápí problémy se srdcem. Začalo to...

Srdeční činnost

Dobrý den. Jsem muž s nadváhou věk 43 let, deset let nekuřák. Mám nějakou dobu...

Srdeční činnost

dobrý den paní doktorko chtěla bych se vás prosím ještě zeptat..když mám dvouhodinový...

Srdeční činnost

paní doktorko a tím abych si došla na testy zítěžové myslíte, abych byla vklidu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v podbřišku


Bolest v krku

Dobrý den,prodělal jsem asi před pár roky neléčenou mononukleozu ani jsem o...

Strupy v nose

Dobry den, uz nekolik dni me trapi zlutooranzove strupy na vnitrnich stenach...

Necementovaná tep kyčle - nemocenská

Dobrý den,mám dotaz.Mám necementovanou tep kyčle..Jak dlouho mužů narodit když...

Záškuby svalů

Dobry den, trapi me cukani/skubani svalu spis u srdce, ale nekdy i v dolnich...

Zlatý stafylokok

Dobry den, prosim Vas o radu. Zistili pri vytere z hrdla a nosa zlateho stafylokoka....

Opakované divertikulitidy, divertikly po celém střevě, doporučena subtotální kolektomie

Dobrý den,je mi 44 let a od roku 2014 trpím opakovanými divertikulitidami. dodržuji...

Obrna lícního nervu

Dobrý den,mám již jedenáct měsíců obrnu lícního nervu,podstoupila jsem 28 x...

Strupy v nose

Mám neustále strupy v nose.Nejvíc mám nos bolavý ráno.Lékařka mi napsala framikoinku,která...

Bolesť pravej mandle

Dobrý deň. Priateľa už 3 den trápi bolesť pravej mandle. Nemá opuch, ani začervenanie...

Pálení pochvy

Dobrý den,s přítelem jsme přes 3 roky a ted v poslední době jsme měli 2xproblem....

Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota


Problém s erekcí

Dobrý den chtěl bych se zeptat na problém s erekcí co mě začal nedávno trápit,...

Brnění rukou a obličeje

Dobrý den, Je to dva dny zpět, kdy jsem šla spát a začala mě brnět levá půlka...

Svědění, bílé hrudky v pochvě


Nové zuby

Dobrý den. Chtěla bych vědět kolik by mi stáli nejlevnější zuby. Jedná se o...

Motání hlavy

Dobry den Mám už několik dní pocit nestability.. Časté točení hlavy, bolet...

Bolest nosu

Dobrý den, velmi často kýchám a často mě bolí nos (většinou tak týden-dva...

Bolest zápěstí při zátěži v ohybu

Dobrý den, již delší dobu se mi stává, že při opakované námaze ohnutého zápěstí...

Bolestivá tvrdá boule vedle konečníku

Mám delší dobu potíže s konečníkem, ale zatím neřešené s lékařem. Dnes jsem...

Reklama
Zavřít