Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Srdeční arytmie

Srdce a cévy Markéta 7.2.2017

dobrý den, ráda bych vás poprosila o vysvětlení mého výsledku z epizodního záznamníku viz. příloha. Jedná se mi hlavně o to , zda je výsledek špatný a jak moc mě ohrožuje krátký paroxysmus SVT max. o 29 QRS komplexech. Jedná se o nepříjemně vnýmaný stav, který trvá chvilku, ale v tu chvíli mám velký strach, aby se mi nezastavilo srdce. Popřípadě, zda je potřebná léčba. Předem velice děkuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

stav nebezpečný není, srdce se rozhodně "nezastaví", spíš jsou to pro Vás zřejmě stavy nepříjemné.
Nebezpečí při artymiích tohoto typu souvisí zejména se vznikem krevní sraženiny, která může být vmetena do mozku a způsobit mozkovou mrtvici. K eliminaci těchto stavů se používají jednak antiarytimka - o nasazení může event. rozhodnout kardiolog při posouzení výsledku monitorace. Dále se nasazují léky na ředění krve (aby se sraženina vůbec nevytvořila) - ty se nasazují podle speciálních skórovacích systémů (to podle Vašeho dotazu nemohu posoudit, zda byste spadala do rizikové skupiny, k tomu je potřeba více údajů o Vaší osobě).

Váš dotaz byl automaticky přiřazen k odpovědi do konzultační ambulance. Na Váš dotaz Vám tedy ještě odpoví odborník.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den,
paní doktorka Vám již značnou část odpověděla. Největší riziko při této arytmii je vznik mozkové příhody, protože se v srdci při nepravidelném tepu vytvoří sraženina a může vniknout do mozku a způsobit mozkovou mrtvici. Bude vhodné doplnit UZ srdce a poté zvážit nasazení léků potlačující arytmii. Pokud se záchvaty nebudou opakovat, není nutné užívat léky na ředění krve. Vše se musí posuzovat individuálně.

Související dotazy

Srdeční arytmie
Dobrý den, chci se zeptat. Matka je po operaci srdce...
Srdeční arytmie
Dobrý den ,mam dotaz zda může holter zapsat chybný...
Srdeční arytmie
Dobry den Chcem sa opytat ci mozem mat nepravidelny...
Srdeční arytmie
Dobry den Chci se zeptat jen jestli je mozne vylecit...
Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Srdeční arytmie
Dobry den,mam dotaz ohledne ablace.Pred 3 lety jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Srdeční arytmie

Pekne pozdravujem. PETER/32/183 cm/65 kg. Bežne mám pocit preskočenia srdca...

Srdeční arytmie

Dobrý den, již asi rok si měřím tlak domácím tlakoměrem Omron na paži. Poslední...

Srdeční arytmie

Dobry den. Pred par dny jsem zpozoroval pocitoval takove skubnuti preskoceni...

Srdeční arytmie

Dobrý den. Léčím se se srdeční arytmií a užívám Warfarin 3mg 1x denně. Prosím...

Srdeční arytmie

Uz 6 dni me trapi pichani u srdce obcas bolest pres den bije srdce normalne...

Srdeční arytmie

Dobrý den ,mam dotaz zda může holter zapsat chybný záznam. Měla jsem na záznamu...

Srdeční arytmie

Dobrý den.Užívám Rivodaron200 na srdeční aritmiji.Proto se chci zeptat, proč...

Srdeční arytmie

Dobry den, moj 66 rocny otec je po trojitom bypasse a to rok a pol od operacie....

Srdeční arytmie

Dobry den, moj 66 rocny otec je po trojitom bypasse a to rok a pol od operacie....

Srdeční arytmie

Dobrý den, poslední týden mě trapí občasné pocity změny srdečního rytmu, například...

Srdeční arytmie

Dobry den Chci se zeptat jen jestli je mozne vylecit aritmii? Moje kardiolozka...

Srdeční arytmie

Dobry den. Je mi 25 let a asi tyden mam nekolikrat za den takove zvlastni jako...

Srdeční arytmie

Dobry den pane doktore po opakovaných kolapsech jsem dostala holtr a výsledek...

Srdeční arytmie - warfarin

Dobrý den. Užívám Warfarin, 3mg, 1x denně. Nyní, asi 3 měsíce, mám problémy...

Srdeční arytmie , extrasystoly

Dobrý den, mám dotaz, již 7 měsíců, mě trápí extrasystoly. Bohužel, se mi stává,...

Srdeční arytmie a další obtíže

Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat na srdce.S úterý na středu v noci jsem se...

Srdeční arytmie a masáže vč. hrudní páteře měkými technikami

Mohu při bolestech v zádech postoupit masáž páteře vč. hrudní, pokud mi byla...

Srdeční arytmie a nepravidelné "přeskočení srdečního" tepu

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 28let mám dvě děti, 5 a 2 roky a cca 6 let...

Srdeční arytmie při zubařském ošetření vleže

Dobrý den, Hned ze začátku,bych chtěl poděkovat všem odborníkům za informace...

Srdeční arytmie v anamneze


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na sliznici tvrdého patra

Dobrý den, chtěla jsem Vás, pane doktore, požádat o radu. V září loňského roku...

Bolest "zubu" pod korunkou

Dobrý den, mám na obou horních jedničkách korunky, už docela dlouho, možná...

Vystouplé lopatky.

Dobrý den, nijak jsem po celou dobu problém výrazně neřešil. Avšak pro jistotu...

Bolest v levé polovině hrudníku a těla.

Dobrý den, přesně před týdnem mě v levém podžebří začalo pobolívat. Jelikož...

Testy na syfilis


Nález na RTG plic

Dobrý den, právě jsem si vyzvedla RTG snímek, přičemž mi k jeho popisu nikdo...

Zvýšené teploty u batolete

Dobrý den, můj syn (2 roky) prodělal zřejmě covid. Od doby, kdy byl manžel...

Bolest pod žebry

Přeji pěkný den chtěla bych se zeptat již delší dobu cítím bodavou bolest pod...

Lze se nakazit při vzájemné masturbaci mužů?

Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká přenosu pohlavních chorob při vzájemné...

Stav po revizi pakloubu, bolesti a otok nohy

Dobrý den, je to dva měsíce, kdy jsem po revizi a osteosyntéze 2x HCS šroub...

Adenokarcinom prostaty


Komplikace po trhání osmy

Přeji vám hezký večer před 3 týdny mi trhali dolní osmičku v levo dole... Lékař...

Opařenina horkou vodou

Dobrý den, Opařila jsem si nohu horkou vodou, místo je zarudlé, v místě poškození...

Doxybene x slunce, fyzická zátěž

Dobrý den, pane doktore, Jelikož mi prokázali Borelii v krvi, nasadila mi...

Bolest žeber a zad

Dobrý den, cca měsíc a půl mě píchá v žebrech, většinou ve spodní části, kde...

Bolest a otok patra


Bolest ramene po očkování

Dobry den, byla jsem na ockovani cerneho kasle (27tt) kuli miminku. Ockovani...

Divertikuloza

Mám zajištěnou divertikulozu. Stále mě tvredne břicho at sním cokoliv. I když...

Popis magnetické rezonance

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím vysvetliť nález z magnetickej rezonancie?...

Panenská blána-jak poznat protržení, příznaky těhotenství.


Reklama