Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

St.p. mononukleose

Praktické lékařství Iveta 8.2.2017

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu s těžším průběhem - týden hospitalizace v nemocnici, kortikoidy + antibiotika do žíly, těžká povlaková angína. Od té doby se cítím pořád velmi špatně, nejsem schopná normálně fungovat, když můžu spím 10-12 hodin denně, jinak jsem extrémně unavená. Mám zvětšené uzliny na krku (více levou). Před měsícem jsem byla na vyšetření krve: hemoglobin - 130, erytrocyty 4,84, hematokrit 0,4, barvivo v ery 26,8, střední objem ery 82,6, šíře distribuce ery 0,137, leukocyty 9,4, trombocyty 350, trombokrit 3,2, střední objem trombo 9,2, šíře distribuce trombo 0,16, neutrofily 0,591, eozinofily 0,004, bazofily 0,006, monocyty 0,056, lymfocyty 0,343 neutrofily absolutně 5,5, eozinofily absolutně 0, bazofily absolutně 0,1, monocyty absolutně 0,5 (snížené), lymfocyty absolutně 3,2 Imunoglobuliny - G 15,4 (zvýšený), A 2,58, M 1,71, E 18,9, ECP 12,3 C3 - komplement 1,16, C4 - komplement 0,2. Navíc mám podle testu CMV IgM negativní, CMV IgG pozitivní, dále EBV - VCA IgM hraniční, VCA IgG pozitivní, EBNA IgG pozitivní. Obávám se Hodgkingova lymfomu. Moje lékařka mi řekla, že ho v žádném případě nemám. Ale mám mnoho příznaků, které se objevují při tomto onemocnění - zhubla jsem z 56 na 51 kg během 6 měsíců, jsem stále unavená, v obličeji velmi bledá, teplota stále 37 - 37,3 st, a navíc mám i svědivou vyrážku, kterou jsem nikdy dříve neměla - konkrétně multiformní erytém. Kolikrát je to opravdu nesnesitelné, hrozně mě svědí celé tělo a na kolenou mám multiformní erytém. Dočetla jsem se, že většina pacientů má právě tyto příznaky, včetně únavy, zvýšené teploty, svědění kůže, úbytku na váze a navíc je vždy pozitivní CMV a EBV, což mám také. Na CT ani další vyšetření mě lékařka poslat nechce a stojí si za tím, že všechny tyto komplikace jsou ještě od proběhlé mononukleozy. Myslíte, že je to možné?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, skutečně bude vše co popisujete následkem těžkého průběhu mononukleózy, rekonvalescence při těžkém průběhu může trvat i několik měsíců a některé pacienty posílám dokonce i do lázní pro celkové příznaky, které přetrvávají po této infekci. Pokud chcete mít jistotu, doplnila by jsem ultrazvuk zvětšených lymfatických uzlin, popisujete je na krku, přičemž normální je zde velikost do cm, pokud jsou větší, tuhé, špatně pohyblivé vůči spodině či okolí, ultrazvukem se pozná jejích struktura a případná patologie. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Chron. st.p.
Dobrý deň, pán doktor, čo, prosím Vás, znamená skratka...
Stav po prodělané mononukleose
Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala těžší IM,...
St.p. obřízce
Dobrý den, je mi 14 let a před 6-ti dny jsem podstoupil...
St.p. operaci
DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT 5 DNI PO OPERACI VYNETI INPLANTATU...
Dg. Fractura chondralis medialis femoris 1.sin; St.p. rupturam LCA genus 1. sin.
Dobrý den, byla mi po úraze (3/2017) provedena artroskopie...
St.p. EP
Dobrý den, již 10měsíců jsem doma po plicní embolii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

St..úderu do hlavy

Dobrý den. V pátek v noci sa mi stala nehoda.Neštastnou náhodou som dostala...

St.p. abdominální hysterektomii a bolestivost po styku

Dobrý den Jsem 2mesice po abnominalni hysterektomii řezem po adenokarcinomu...

St.p. CMP

Dobrý den Moje maminka měla před rokem a půl vážný úraz kolene (spadla se žebříku)...

St.p. dopravní nehodě

Dobrý den. Chtěla bych požádat o vyjádření odborného lékaře na moje potíže a...

St.p. EP

Dobrý den, již 10měsíců jsem doma po plicní embolii a taky ucpané jedné komoře...

St.p. fraktuře obratle

Dobty den, jsem 2.tyden po urazu na bezkach, uhlovite schudkovite poruseni...

St.p. hysterektomii a jednostranné adnexektomii

Dobrý den,jsem po odstranění dělohy a odstranění vejcovodů a jednoho vaječníku.Dr...

St.p. hysterektomii pro ca děložního hrdla

Dobrý den, můj dotaz souvisí s pooperačním stavem po radikální hysterektomii...

St.p. léčené pneumonii a nález na rtg beze změn

Dobrý den, jsem po zápalu plic na pravé straně, bronchopneumonii NS, akutním...

St.p. M. Hodgkin

Dobry den, pritel (26let) je 2 mesice po lecbe Hodgkina - nodularne lymfocytarne...

St.p. neštovicích a pobyt u moře

Dobry den, dcera (2 roky, 4 mesice) prodelala pred 3 tydny nestovice. Po 17...

St.p. obřízce

Dobrý den, je mi 14 let a před 6-ti dny jsem podstoupil operaci (obřízku). Už...

St.p. odpadnutí nehtu

dobrý vecer chci se zeptat včera se mi odloupl nehet viz foto a chci se zeptat...

St.p. odstranění menisku a rozdrcené chrupavky s neustálými bolestmi kolena

Dobrý den, jsem 5 měsíců po laparoskopickém odstranění menisku, bohužel mi byla...

St.p. odstranění štítné žlázy

Dobry den, jsem mesic po operaci stitne zlazy, odebrali mi ji celou. Necitim...

St.p. operaci

DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT 5 DNI PO OPERACI VYNETI INPLANTATU Z KYCLE ( CVA)...

St.p. operaci adenokarcinomu

Dobrý den, jsem po operaci adenokarcinomu tlustého střeva (březen 2018 T3gr2MON0...

St.p. operaci kýly

Dobrý den, před cca 6-ti týdny jsem byl naoperaci pupeční kýly. Operován jsem...

St.p. operaci menisku, artroza v kolenních kloubec, invalidní důchod

Dobrý den,je mi 58 let a mám po operaci levého kolene (prasklý meniskus).První...

St.p. operaci oštěpařského lokte

Dobrý den 14.12.2020 mi byl operován oštěpařský loket 31.12.2020 vyndany stehy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zapáchající rýma

Dobrý den, mám problém již cca čtrt roku mě trápí zapáchající rýma. hnědé barvy...

Za jak dlouho si můžu na operovaný bok po operaci TEP kyčle lehnout?

Za jak dlouho si můžu na operovany bok po operaci TEP kyčle lehnout. Děkuji

Odběr krve

Dobrý den, můj praktický lékař mi chce udělat odběr krve kvůli štítné žláze...

Panenská blána


Muzu otehotnet kdyz nemam menstruaci

Dobry den chtela bych se zeptat zda muzu otehotnet kdyz nemam menstruaci? Posledni...

Oválná bulka v prsu

Dobrý den, je mi 23, a rakovinu prsu v rodině nikdo neměl. Těhotná jsem ještě...

Bolest levé oční bulvy

Dobrý den. Už tři dny (út, st, čt) mě bolí levá oční bulva. Tupá bolest, čas...

Vyrážka na penisu

Dobrý, den poradili byste mi prosím o co by se mohlo jednat? popřípadě jak se...

Klepání celého těla

Dobrý den, chtěla bych poradit. Už poslední 2 měsíce se mi stává, že si z ničeho...

Zvýšené RDW-CV v krvi


Opar na rtu a očkování proti covid

Dobrý den, prosím o radu, už měsíc se mi vyrážejí na rtu malé opary.Vždy po...

Zvýšené eosinofily a monocyty

Dobrý den, bolí mě břicho vpravo dole, (slepé střevo už nemám to mi preventivně...

Nedostatek bílých krvinek

Dobrý den, byl mi dělán odběr krve kvůli štítné žláze, která mi vyšla tsh 4,8....

Bílá skvrna na dásni


Vyhrezla plotynka-bolest leve nohy

dobry den,prosim o vas nazor.Jiz 3,5 mesice marodim s bederní pateří,velka bolest...

Odběr krve a léky

Dobrý den,chtěla jsem se vás zeptat,jestli při odběru krve brát prášek nebo...

Krvácení po gynekologické operaci

Dobrý den, ráda bych se zeptala na následující problém. Je mi 43 let a jsem...

Pozitivní HLA b27

Dobrý den, zjistili mi pozitivni Hla b27, mam bolesli predevsim kolen, kyčle,...

Suchy kasel prichazejici k veceru

Dobry den,rada bych se zeptala, zda je specifickym sypmtomem pro nejakou diagnozu...

Úzkost a panika

Dobrý den, prosím o radu. Asi tak před pěti lety se u mě první vyskytla panická...

Reklama